Stopeaza caderea parului

FrumuseteLeave a Comment on Stopeaza caderea parului

Stopeaza caderea parului

Te îngrijoreaza firele de par pe care le gasesti prin toata casa? Ia masurile de rigoare, dar nu te speria prea tare! În general, e o problema temporara.

Ciclul normal de crestere a parului dureaza între doi si sase ani. Fiecare fir de par creste cu aproximativ un centimetru pe luna. În procesul de regene rare, 90% din podoaba capilara se dezvolta în acelasi timp, pe cand 10% ramane într-o faza de stagnare.

Dupa doua-trei luni, firele de par care nu s-au mai dezvoltat cad si sunt înlocuite de altele noi. E normal sa pierzi zilnic 60-70 de fire! Dar, daca îti cade parul în mod excesiv, înseamna ca organismul tau încearca sa-ti spuna ca undeva exista o problema. Nu mai sta pe ganduri, afla care este cauza si apoi aplica un tratament de regenerare!

De ce cade parul

Stresul zilnic, starile depresive sau un soc puternic pot fi motivul caderii masive a parului. Vasele de sange devin mai înguste, iar firele nu se mai hranesc cu substantele de care au nevoie. Stresul prelungit afecteaza functia glandelor sebacee, apar matreata, acneea, iar parul devine mai gras.

În plus, glandele endocrine secreta mai multi hormone masculini. O cantitate mai mare de testosterone provoaca nu doar caderea sistematica a parului, ci opreste si cresterea altor fire noi. Dereglarile hormonale mai pot aparea si înainte de menopauza, dupa o nastere sau din cauza hiperactivitatii ori hipoactivitatii glan dei tiroide. Daca problema apare la trei-patru luni dupa o perioada de convalescenta, e foarte probabil ca motivul sa fie legat de stresul pe care corpul îl resimte în urma bolii.

Ce poti face

Ca sa tratezi problema, trebuie sa stii exact care -este sursa. Daca suspectezi ca ar putea fi vorba de o cauza medicala, mergi la un specialist endocrinolog sau dermatolog pentru investigatii mai aprofundate. Lipsa de fier, de calciu, zinc si vitamine poate fi o posibila cauza a caderii parului.

Încearca sa acorzi mai multa atentie alimentatiei. Consuma multe cereale, fructe, produse lactate, ficat de vitel, peste gras. Dupa ce te asiguri ca ai îndepartat sursa neplacerilor, aplica un tratament de rege nerare a parului (îl gasesti în farmacii).

Cauze multiple

Frigul, modificarile hormonale, stresul, oboseala, toate pot intensifica procesul de pierdere a parului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top