Sa gatesti e o arta

CulinarLeave a Comment on Sa gatesti e o arta

Sa gatesti e o arta

Cat timp petreci in bucatarie? Chiar daca responsabilitatile cotiedene te priveaza de placerea de a gati,fa-ti timp macar o data pe saptamana si prepara-le celor dragi o reteta savuroasa,asa cum este cea pe care ti-o prezentam mai jos

Rulada de curcan cu ficatei de pui

Ingrediente: 600 g de piept de curcan, 120 g de ficatei de pui, 200 g de franzela, 100 g de spanac (proaspat sau congelat), 40 g de asparagus, lapte, sare, piper alb, 1 lingura de unt

Garnitura: 500 g de pastai verzi si galbene, 100 g de ceapa rosie, 50 ml de ulei de masline, 50 g de masline negre

Mod de preparare:

1. Spala bine ficateii de pui si taie-i bucatele. Spala si spanacul, opareste-l in apa clocotita timp de un minut si apoi lasa-l la scurs.

2. Indeparteaza coaja painii si taie miezul in bucati mici. Stropeste-le cu lapte, atat cat sa se imbibe bine, dar nu sa pluteasca in el. Apoi amesteca painea cu ficateii, condimenteaza cu sare si piper si amesteca din nou.

3. Spala pieptul de curcan si taie-l in fasii. Bate-le cu un ciocan pentru carne, astfel incat sa devina subtiri. Condimenteaza-le cu sare si piper. Pune asparagus la capatul pe care urmeaza sa-l rulezi. |mparte continutul pentru fiecare fasie si preseaza-l sa se intinda pe toata suprafata acesteia.

4. Ruleaza cu grija fiecare fasie, incepand de la partea cu asparagus. Leaga rulourile cu ata si pune-le intr-o tava. Adauga o bucata de unt si pune si putina apa in tava. Baga-le la cuptorul incins la 180°C, aproximativ 35 de minute.

5. Taie ceapa si caleste-o in uleiul de masline. Adauga pastaile, condimenteaza cu sare si piper si mai caleste amestecul inca 5 minute. La sfarsit, adau ga si rondelele
de masline si mai lasa-le putin la foc.

6. Cand rulada este gata, indeparteaza atele si tai-o de-a curmezisul. Serveste-o cu pastaile calite si garniseste cu rosii cherry si patrunjel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top