Protejeaza-ti ochii

SanatateLeave a Comment on Protejeaza-ti ochii

Protejeaza-ti ochii

Nu e o afectiune atat de grava, pe cat este de mare disconfortul pe care-l simti! Totul este sa incepi tratamentul repede.
Conjunctivita este inflamarea invelisului intern al pleoapelor si a unei parti a globului ocular, ca urmare a contactului cu bacterii, viru¬suri, corpuri straine sau unii alergeni.

Semnele alarmante sunt inrosirea ochilor, lacrimarea excesiva, prezenta unei secretii albicioase sau galben-verzui, mancarime, sensibilitate crescuta la lumina, vedere incetosata. Conjunctivita nu este, in general, periculoasa pentru vedere si, daca este tratata la timp, dispare in una pana la trei saptamani.

Tipuri de conjunctivita

Conjunctivita bacteriana se transmite usor de la un ochi la altul sau de la o persoana la alta prin atingere, stranut, tuse, apa sau folosirea aceluiasi prosop. Semnul distinctiv este prezenta unei secretii galben-verzui. Conjunctivita virala poate fi confundata usor cu inceputul unei raceli. Se manifesta, in general, prin lacrimare si sensibilitate la lumina.

Conjunctivita alergica este insotita, de cele mai multe ori, si de alte semne, precum: mancarimea pielii, stranut, cresterea secretiei nazale, lacrimare abundenta. Daca e vorba de conjunctivita declansata de agenti alergeni, cel mai important lucru este sa descoperi ce anume produce alergia, ca sa poti evita neplaceri viitoare. Pentru moment, poti trata problema cu medicamente antialergice. In cazul unei infectii cu bacterii, medicul iti va recomanda un tratament cu antibiotice sub forma de picaturi, unguent sau pastile.

Cum previi conjunctivita:

  • Respecta cateva reguli elementare si vei fi la adapost de aceasta afectiune oculara.
  • Nu-ti atinge ochii, daca nu te-ai spalat pe maini! Orice urma de praf sau bacterii nevazute pot sa-ti afecteze ochii atat de sensibili;
  • Poarta ochelari de soare, ca masura de protectie impotriva prafului si a vantului;
  • Daca ai o sensibilitate crescuta la nivelul ochilor, evita folosirea fardurilor si a creionului pentru ochi;
  • Foloseste corect lentilele de contact;
  • Aplica picaturi special concepute pentru mentinerea globului ocular curat si umed;
  • Nu imprumuta fardurile personale.
  • Cea mai frecventa afectiune oculara
  • Medicii ORL-isti avertizeaza ca, vara, boala se transmite mai usor, contaminarea facandu-se din lacurile poluate si piscine neigienizate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top