Protectia de care ai nevoie

FrumuseteLeave a Comment on Protectia de care ai nevoie

Protectia de care ai nevoie

Vrei sa te bucuri de soare fara sa-ti faci griji? Benessere iti spune tot ce trebuie sa stii despre cremele de protectie solara!

Cea mai mare problema este sa alegi produsul potrivit! Cremele pentru protectie impotriva radiatiilor solare trebuie sa contina substantele care blocheaza radiatiile, sa fie performante atat in contact cu radiatiile UVA, cat si UVB, sa aiba un factor de protectie potrivit si sa fie rezistente la apa. Adauga la toate astea expunerea in intervalul orar recomandat si poti sa te bucuri de un bronz sanatos!

Ce produs alegi

Cercetarile medicale arata ca radiatiile UVB sunt vinovate pentru aparitia arsurilor solare si a cancerului de piele, in timp ce radiatiile UVA determina imbatranirea pielii si aparitia unor forme de cancer de piele. Majoritatea cremelor sunt destul de eficiente pentru protectia impotriva razelor UVB, insa, rezista intr-o mai mica masura actiunii razelor UVA.

Cele mai eficiente produse sunt cele care contin oxid de zinc si dioxid de titan. Aceste substante raman la suprafata pielii si formeaza o bariera invizibila impotriva razelor ultraviolete. Atat spray-urile, cat si cremele de protectie solara, au acelasi efect.

Factorul de protectie

Un factor de protectie de 15 sau 20 este suficient de puternic ca sa te apere de radiatiile nocive. Pentru expunere indelungata si pentru persoanele care au un ten deschis la culoare, specialistii recomanda, insa, un SPF de 50 in primele zile, iar apoi folosirea unei lotiuni cu SPF 30. Daca nu vrei sa te bronzezi deloc, foloseste numai o crema de protectie cu SPF 50.

Cum se aplica

Crema de protectie se aplica pe pielea curata si complet uscata, cu 30 de minute inainte de a merge la plaja. Pielea are nevoie de 20-30 de minute ca sa absoarba substantele emulsiei. Nu exagera cu cantitatea aplicata! Cam doua lingurite de crema sunt suficiente pentru tot corpul, la care trebuie sa adaugi inca o lingurita pentru protectia tenului. Chiar daca pe eticheta scrie ca produsul este rezistent la apa, nu te baza pe asta! Aplica crema din nou, ori de cate ori iesi din apa.

Factorul de protectie si ultravioletele

O crema cu SPF 15 blocheaza 93% din razele ultraviolete, iar una cu SPF 30, 97%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top