Nu pot sa dorm

SanatateLeave a Comment on Nu pot sa dorm

Nu pot sa dorm

Orice ai face, Mos Ene refuza sa vina si pe la tine? Nu esti singura in aceasta situatie, problema afecteaza o treime dintre adultii din tara noastra

Te prinde dimineata tot numarand oile si degeaba. Îti incepi apoi ziua cu ochii carpiti de nesomn, te lipesti de to nomatul de cafea si apoi seara, te trezesti din nou numarand oile pana în zori. Studiil arata ca, la fel ca tine, s-au rasucit de pe o parte pe alta, toata noaptea, aproximativ 30% din populatia adulta.

Înainte e a trece la tratarea insomniei este important sa stabilesti care este tipul problemei cu care te confrunti. Specialistii au identificat trei feluri: tranzitorie, care dureaza doar cateva zile, insomnie intermitenta, cea care nu depeseste mai mult de trei saptamani, sau insomnie cronica care se manifest prin lipsa somnului aproape în fiecare noapte, pe o perioada de minimum o luna .

Unde ti-a disparut somnul?

Fiecare pe rsoana a suferit, la un moment dat, de insomnie trecatoare sau intermitenta. Dar aceasta stare nu este considerata de medici neaparat dereglare, ci mai degraba este rezultatul unei stari de anxietate, efectul secundar al unor medicamente, boala sau stres asociat cu un eveniment, precum pierderea slujbei sau a partenerului.

Alcoolul si cafeaua sunt un alt factor care declanseaza insomnia. Un pahar de bautura consumat la masa duce la reducerea stresului si induce starea de somnolenta. Probleme apar atunci cand exagerezi .. Nicotina poate cauza si ea oboseala, iar renuntarea la acest viciu poate duce, deasemenea, la insomnii tranzitorii.

Daca, dimineata, nu esti buna de nimic pana nu bei o cana zdravana de cafea si pe tot parcusul zilei ai grija sa ai provizia de cofeina aproape, atunci nu-i cazul sa te minunezi ca noaptea nu te mai prinde somnul. Încearca sa bei ultima gura de cafea în jurul orei doua dupa-amiaza nu mai tarziu! Un studiu arata ca insomnia apare foarte des în cazul persoanelor care stau foarte mult timp în fata computerului. Medicamentele pot fi si el vinovate de lipsa somnului. În special antiiflamatoarele care contin cofeina pot cauza probleme cu somnul.

Scade imunitatea

Lipsa somnului are efect nociv asupra organismului: duce la epuizare si te face mai vulnerabila in fata bolilor…

80 de cauze

Daca te intrebi de ce nu poti sa adormi, sa stii ca in clasificarea tulburarilor de somn exista peste 80 de cauze care produc insomnia si un numar mult mai mare de tratament!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top