In tandem cu psoriazisul

SanatateLeave a Comment on In tandem cu psoriazisul

In tandem cu psoriazisul

Se manifesta oriunde pe corp, dar localizarile predilecte sunt coatele, genunchii si pielea capului. Boala afecteaza 1,5%-3% din populatie, cu o frecventa mai mare în tarile nordice. În Romania, incidenta este de circa 2%. Deocamdata, nimeni nu a reusit sa identifice cu exactitate cauzele psoriazisului.

Unii specialisti în domeniu dau vina pe stres, altii pe dereglarile digestive, consumul de alcool, deficientele nutritionale, probleme interne care tin de rinichi si ficat, consumul unor medicamente, intoleranta la gluten sau imposibilitatea organismului de a metaboliza acizii grasi. De aceea, cei care sufera de psoriazis ar trebui sa evite citricele, prajelile, fainoasele si zaharul.

Cum se trateaza

Incurabil fiind, din pacate, odata dezvoltat, psoriazisul te va însoti toata viata. Exista însa multe remedii care atenueaza simptomatologia. Actiunile forte vizeaza detoxifierea organismului prin cel putin trei zile de post negru.

O alta metoda, mai putin drastica, este dieta crudivora, care presupune consumul alimentelor netrecute prin foc timp de minimum 30 de zile. Pentru tratamentul extern, cele mai eficiente sunt cataplasmele cu tarate, unguentele de tataneasa, galbenele sau aloe vera si mult soare. Ultravioletele sunt cea mai buna sursa naturala de vitamina D, care joaca un rol important în ameliorarea bolii.

Razele UVA

In 85% din cazuri, ultravioletele de tip A amelioreaza Psoriazisul

Dieta semicrudivora

E mai permisiva si e indicata pe perioade nelimitate. Sunt admise lactatele si ouale în cantitati mici, cu conditia ca 50% din hrana sa fie constituita din legume si fructe crude. Astfel, fiecare masa va începe cu freshuri din telina, patrunjel, ridiche, combinate cu suc de mere sau morcov. Nelipsite vor fi salatele de cruditati bogate în fibre, stropite cu ulei de masline. Apa este foarte importanta, într-o cantitate de cel putin opt pahare pe zi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top