Dintii sensibili iti fac viata amara

SanatateLeave a Comment on Dintii sensibili iti fac viata amara

Dintii sensibili iti fac viata amara

Milioane de oameni se confrunta cu problema dintilor sensibili. Afla unde procedezi gresit si ce poti face pentru a înlatura disconfortul!

Daca ai dinti sensibili, durerea apare mai ales atunci cand mananci sau bei ceva rece ori cald sau cand, pur si simplu, intri în contact cu aerul rece. Unele persoane sunt sensibile si la alimente dulci sau acide. Motivul? Stratul protector al dintilor îsi pierde calitatea de bariera împotriva factorilor externi.

Suprafata vizibila a dintilor este acoperita cu un smalt ce protejeaza dentina, iar atunci cand protectia este înlaturata, dintele poate deveni sensibil. Hipersensibilitatea dintilor apare în special la varste cuprinse între 20 si 40 de ani, dar poate afecta si adolescentii sau persoanele de peste 70 de ani. In fata acestei afectiuni, femeile sunt mai vulnerabile decat barbatii.

Ce poti face ca sa reduci sensibilitatea dintilor

Pasta de dinti cu nitrat de potasiu si apa de gura cu un continut ridicat de fluor ajuta la tratarea pe cont propriu a dintilor sensibili. Dar nu te astepta ca problema sa dispara a doua zi dimineata. Foloseste produsele recomandate de medicul stomatolog sau de farmacist, timp de cateva saptamani. Daca situatia nu se schimba, consulta neaparat medicul stomatolog! Exista tratamente profesionale pe baza de produse desensibilizante (geluri si solutii speciale).

Periaza-ti dintii cu blandete

Pentru ca sensibilitatea dintilor apare in urma retragerii gingiei, o masura precauta ar fi sa iti cureti dintii fara sa apesi prea tare.

Nu esti singura

Aproximativ 20% din adulti se vor confrunta cu o sensibilitate a dintilor pe parcursul vietii. Hipersensibilitatea dintilor
Poate fi înlaturata sau prevenita. Pentru asta trebuie sa stii cauzele care duc la aparitia acesteia:

Abraziunea prin periere. Daca, atunci cand te speli pe dinti, apesi prea tare sau aplici miscari stanga-dreapta, stratul protector al dentinei poate fi îndepartat; se estimeaza ca între 50 si 90% dintre persoane folosesc prea multa presiune la perierea dintilor;

Eroziunea dentara. Apare atunci cand smaltul dintilor este atacat de aciditatea unor mancaruri sau
bauturi (citricele, bauturile carbonatate, ceaiul, etc).

Retragerea gingiilor. Gingiile pot sa se retraga fie din cauza unor afectiuni cauzate de depunerile de
tartru sau infectii, fie fara o cauza bine determinata. Astfel, radacinile dintilor sunt expuse, iar dintii devin mai sensibili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top