Deschide urechea bine

SanatateLeave a Comment on Deschide urechea bine

Deschide urechea bine

Sa vedem…stii sa ai grija de auzul tau? Invatam de mici cum sa ne spalam pe dinti sau cum sa ne curatam nasul, dar cand vine vorba de urechi…obiceiurile deprinse din copilarie pot fi periculoase!

Daca intrebi pe oricine cum isi curata urechile, o sa-ti raspunda simplu: cu betisoare cu vata. Asa am invatat de mici si nu ne-am pus niciodata problema daca aceasta modalitate de curatare este buna sau nu pentru urechile noastre. Si-n afara de spalatul cu apa, e singura pe care o stim!

Urechile au nevoie de ingrijire pentru a ramane sanatoase, dar tocmai din acest motiv ar trebui sa ne schimbam obiceiurile. De ce? Pentru ca nu trebuie sa introducem singuri nici un corp strain in ureche si pentru ca cerumenul are un rol foarte important.

Urechea are nevoie de blandete

De ce nu e recomandat sa ne curatam urechile cu betisoare cu vata? Pentru ca ceara poate fi eliminata din interior fara niciun ajutor si, oricum, acestea n-ar face decat sa impinga cerumenul si mai mult in interior… Si atunci? Poti folosi sprayul auricular! Il gasesti in farmacii si este cea mai buna solutie pentru igiena urechilor tale. Chiar daca atunci cand incepi sa-l utilizezi vei simti mici pocnituri in urechi, acest lucru nu trebuie sa te sperie.

E normal si, ca si-n cazul altor obiceiuri, e nevoie de putin timp ca sa te obisnuiesti cu el. Care sunt atuurile sprayului auricular? Are PH neutru si o concentratie de sare identica cu cea a organsimului. Sprayul curata in principal prin actiunea mecanica a jetului sau si igienizeaza conductul auditiv, eliminand mizeria care se depune pe acesta.

Prin urmare este indispensabil mentinerii curateniei urechii in mod regulat. Il poti folosi cam de doua-trei ori pe saptamana, dar si in cazul unor factori de mediu agresivi, cum sunt praful, nisipul sau alt tip de murdarie.

CERUMENUL ESTE IMPORTANT!

Popular i se mai spune si ceara urechii, dar este de fapt secretia glandelor din conductul auditiv. Cantitatea si consistenta acestuia difera de la persoana la persoana, dar importanta cerumenului ramane neschimbata.

Are rolul de a curata conductul auditiv, fixand impuritatile si apoi, datorita miscarii sale le antreneaza spre exterior cu viteza cresterii unghiei; este un lubrifiant care protejeaza impotriva uscaciunii si iritatiei mucoasei; este antibacterian si antifungic. Asadar, cerumenul este indispensabil unei bune functionari a urechilor si e necesar sa fie respectat si protejat. Nu te incapatana sa-l indepartezi cu orice pret!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top