De ce te ingrasi

Silueta TaLeave a Comment on De ce te ingrasi

De ce te ingrasi

Ai renuntat la mese copioase si faci zilnic miscare, dar tot nu reusesti sa pierzi în greutate? Fii atenta si la dusmanii mai putin vizibili! Eforturile tale sunt în zadar? Nu-ti dai seama unde gresesti? Nu mai da vina pe ciocolata la care ai poftit zilele trecute! Cauta motivele pentru care te îngrasi dincolo de cauzele clasice! Stresul, lipsa somnului, varsta sau unele medicamente pot fi cauza problemei tale. Afla cum si unde trebuie sa intervii.

Lipsa somnului

Te simti mereu obosita, nervoasa, fara energie? Poate ca organismul tau are nevoie de mai mult somn.Cand nu dormi suficient, functiile corpului se modifica, iar grasimile se stocheaza mai usor. În plus, cand esti obosita, corpul nu mai face fata stresului si esti tentata sa dai buzna la bucatarie în miez de noapte, pentru o mica gustare.

Surplusul de alimente nu te va ajuta sa dormi mai bine, ci îti va aduce cateva kilograme în plus. Prelungeste-ti orele de somn cu o jumatate de ora sau chiar o ora pe noapte si te vei simti mai bine peste 6-8 saptamani.

Stresul

Pentru majoritatea dintre noi, stresul actioneaza ca un stimulent al apetitului, în timp ce metabolismul scade. În plus, sub influenta stresului, corpul elibereaza o serie de hormoni precum cortizonul si leptina, responsabili pentru aparitia grasimii în zona abdomenului.

Medicamentele

Unele medicamente antidepresive, somnifere, anticonceptionale sau steroizi pot fi responsabile pentru kilogramele în plus. Reactiile secundare pot sa includa o crestere a apetitului si alterarea modului în care sunt stocate grasimile. Daca urmezi un tratament, nu-l întrerupe înainte de a vorbi cu medicul.

Varsta

Dupa 30 de ani, metabolismul începe sa încetineasca. Chiar daca stilul tau de viata a ramas acelasi, e nevoie de efort în plus ca sa te mentii în forma. Te ajuta o dieta sanatoasa, alaturi de exercitii fizice regulate. Menopauza este alt moment critic în viata unei femei. Modificarile hormonale pot cauza tulburari de somn, senzatie de foame, stari de nervozitate sau depresie.

Tulburari ale glandei tiroide.

Esti mereu obosita, te doare capul si nu te poti concentra? O carenta a hormonului tiroidian poate fi cauza unui metabolism lent.

35% din femeile stresate mananca mai mult

Potrivit unui studiu recent, una din trei femei stresate e atinsa de un fel de bulimie compensatorie, fata de numai 13% dintre barbatii aflati in aceleasi situatii.

Principalele cauze

Mancarea grasa, portiile mari, bauturile carbogazoase si deserturile sunt principalii inamici ai unei siluete de top-model.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top