Cum luam vitaminele?

SanatateLeave a Comment on Cum luam vitaminele?

Cum luam vitaminele?

Sunt vitale pentru existenta ta,numai ca uneori nu le poti lua numai din alimentatie. Si atunci apelezi la cele „la cutie”. Dar stii sa le administrezi corect?

De cate ori nu ti-ai studiat cearcanele în fata oglinzii. Sau de cate ori nu te-ai întrebat de ce tenul tau pare tern desi pierzi minute bune în fiecare dimineata ca sa te dai cu tot soiul de creme hidratante sau hranitoare.

Te-ai gandit ca aceasta poate fi o cauza a lipsei de vitamine? Acestea sunt cele care ne mentin în forma. Trebuie sa ai grija sa iti iei ratia zilnica din alimentatie, iar daca acest lucru nu este posibil, e cazul sa apelezi la suplimentele din farmacie.

Nu le lua dupa ureche
Cel mai bine este sa consulti un medic care-ti va recomanda niste analize. Nu e indicat sa începi o cura de vitamine si minerale doar pentru ca ai vazut ca asa face colega de birou. De exemplu, surplusul de vitamina A duce la scaderea poftei de mancare si face ca pielea sa se cojeasca, iar lipsa acesteia duce la scaderea vederii.

Iar vitamina D este responsabila cu absorbtia calciului si a fosforului din intestin si depunerea acestora în schelet si dinti si mareste rezistenta organismului la infectii. Insa prea multa duce la depunerea sarurilor de calciu pe organele interne si la dezvoltarea arterosclerozei. Prin urmare, invata sa le iei corect!

Cand si cum?

Azi le iei, pentru ca ti-ai adus aminte, ieri ai sarit si parca nici alaltaieri nu le-ai luat… Ei bine, e cazul sa fii mai atenta, daca vrei sa simti ca „plesnesti” de sanatate, ia-le in fiecare zi. Momentul potrivit? Oricand iti amintesti, spun medicii. Multe persoane le iau dimineata, dupa micul dejun, pentru ca e mai usor sa-ti amintesti de ele cand faci si alte lucruri de rutina. Oricum, ia-le dupa masa, pentru ca sunt substante organice si se absorb mai bine in prezenta alimentelor.

Romanii nu prea consuma vitamine
Doar 27% dintre conationalii nostri iau regulatmultivitaminesi minerale

Vitamina D, secretul tineretii fara batranete?

De ani de zile doctorii spun ca vitamina D e buna pentru oase, dar cercetari recente sustin ca o pastila pe zi poate prelungi viata.

Descoperirea a fost publicata in revista Archives of Internal Medicine. Se pare ca luata zilnic, vitamina D scade riscul imbolnavirii de cancer, diabet si scleroza multipla. De asemenea, e posibil sa joace un rol important in reducerea bolilor de inima si in prevenirea pre-eclampsiei la femeile gravide.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top