Ce ne facem cu vergeturile?

FrumuseteLeave a Comment on Ce ne facem cu vergeturile?

Ce ne facem cu vergeturile?

Nesuferitele dungulite au aparut ca din senin? Nu dispera, poti scapa de vergeturi! Vestea proasta e ca, pentru asta ai nevoie de rabdare si de o mica investitie financiara!

Vergeturile sunt leziuni liniare ale pielii, cu aspect alb-sidefiu pana la roz-violaceu, care apar odata cu deteriorarea fibrelor elastice ale pielii. Atunci cand volumul corporal creste sau scade brusc, pielea este intinsa peste limita pe care o suporta in mod natural si apar vergeturile.

Cauzele principale sunt: sarcina, dieta necorespunzatoare au exercitiile de bodybuilding, dar, si factorii genetici, dereglarile hormonale (care explica aparitia vergeturilor la adolescenti) sau o disfunctie a glandei corticosuprarenale. Vei observa vergeturi mai ales in zona abdomenului, pe solduri, sani, fese, gambe si partea superioara a bratelor.

De asemenea, razele ultra-violete si ultra-sunetele ajuta intr-o oarecare masura la grabirea procesului de cicatrizare si de refacere a tesutului. Inca ceva: asa cum se spune, timpul vindeca orice! Daca nu te grabesti prea tare sa scapi de vergeturi, in timp, vor disparea de la sine. insa asta se va intampla abia pe la 40 – 50 de ani!

PIGMENTEAZA-LE

Daca aparitia vergeturilor ti-a dat viata peste cap, poti incerca sa le schimbi culoarea prin pigmentare, intr-o nuanta asemanatoare cu cea a pielii

SARCINA, PRINCIPALUL “VINOVAT”

Apar atunci cand corpul sufera transformari radicale intr-o perioada scurta de timp. Nu-i de mirare ca-n 90% din cazuri, vergeturile apar in timpul sarcinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top