Acneea, bat-o vina!

FrumuseteLeave a Comment on Acneea, bat-o vina!

Acneea, bat-o vina!

Fie ca e vorba de un cos aparut înainte de prima întalnire sau de o acnee de durata, nu le lasa sa scape de sub control!

Poate sa-ti terorizeze adolescenta sau sa-ti dea de furca atunci cand te astepti mai putin! Acneea apare în aceeasi masura la femei si barbati cu varste cuprinse între 10 si 40 de ani, sub diverse forme: pori blocati, puncte negre, puncte albe, cosuri sau chisturi (cosuri adanci).

Se manifesta în zonele unde sunt multe glande sebacee, în special pe fata, pe piept si pe spate. De ce apare acneea? Cosurile se formeaza atunci cand celulele de la suprafata pielii blocheaza grasimea produsa de glandele sebacee si cauzeaza formarea unui depozit uleios sub piele.

Punctul de grasime de sub piele favorizeaza înmultirea bacteriilor care inflameaza tesuturile din jur. Ce cauzeaza acneea? Ei bine, sunt cateva elemente care o favorizeaza, cum ar fi: factorii ereditari, activitatea hormonala, stresul (prin activitatea crescuta a glandelor ce produc adrenalina), glande sebacee hiperactive, bacterii de la nivelul porilor, folosirea steroizilor anabolizanti, antidepresivelor, medicamentelor ce contin: iod, clor, bromuri.

Dar, trebuie sa stii ca nici unul dintre acesti factori nu declanseaza singur acneea! Oricum, in ciuda zvonurilor, e bine sa retii ca nu s-a dovedit ca dieta, activitatea sexuala, anticonceptionalele, alimentele bogate în grasimi sau lactatele ar avea vreo legatura directa cu aparitia sau vindecarea acneei.

Ce poti face acasa?

Urmareste sa deblochezi porii, sa distrugi bacteriile si sa reduci cantitatea de grasime de la suprafata pielii. Cum? Foloseste în mod regulat lotiuni anti­bacteriene pentru curatarea tenului, tonifiante, produse exfoliante delicate si masti pentru ten gras sau mixt. În plus, gasesti în farmacii benzi pentru curatarea porilor de grasime, pe care le poti aplica pe nas, frunte, barbie. Nu costa mult si sunt eficiente atunci cand sunt folosite asa cum trebuie.

Lasa-le in pace!
Nu umbla la cosuri! Daca le storci, nu grabesti vindecarea, ci risti sa agravezi situatia, caci impingi germenii in interiorul pielii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top