benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Copilul tau

Rinita alergica

corina.ana_popa
Rinita alergica  Data postarii:  31-01-2012 7:55AM
Buna ziua!

Fetita mea a fost diagnosticata de medicul ORL cu rinita alergica si acum a si racit,are mucozitati abundente,verzui-galbui avind o tuse cu secretii insa fara febra deocamdata.Am inceput sa ii dau Zinat de 250 comprimate filmate si sirop Stodal.Poate fi administrat acest tratament concomitent cu Xizal picaturi si Biorinil spray nazal?

Va multumesc!
covorulmeu
Re: Rinita alergica  Data postarii:  31-01-2012 3:38PM
Incearca sa elimini acarienii din casa (covoare, saltele, etc)
Pt asta iti recomand sistemul de curatenie Sentria de la Kirby
Mai multe pe:
http://covorul-meu.blogspot.com/
dr_ene
Re: Rinita alergica  Data postarii:  31-01-2012 9:37PM
Draga Corina Ana,

Diferenta dintre o infectie acuta de cai respiratorii superioare( IACRS) si rinita alergica este uneori o provocare. Rinoreea( secretiile nazale) dintr-o IACRS poate persista 7-10 zile. Sunt peste 1000 de virusuri care dau aceste viroze respiratorii si cursul normal al bolii este de 10-14 zile. Reinfectarea poate da aparenta persistentei. Cel mai des, rinoreea este de cauza infectioasa la copiii mici( pana in 6 ani). Secretiile nazale vascoase, glabui nu sunt considerate semn de infectie bacteriana, dovedindu-se ca aceasta modificare( la inceput, ele pot fi clare, apoase, transparente ulterior devenind vascoase, galbene) apare ca urmare a procesul natural de aparare a organismului impotriva infectiei. Prin urmare, administrarea tratamentului antibiotic trebuie sa se faca pe alte criterii, bine intemeiate. Administrarea repetata si nejustificata de antibiotice atat la varsta adulta, cat mai ales in copilarie, are numeroase efecte secundare. Pe de alta parte, secretiile nazale din rinita alergica sunt de obicei apose, clare dar uneori, galbene, vascoase. Exacerbarile sunt observate in legatura cu expunerea la agentul cauzator( praf de casa, polen, par de animale, etc).

De aici, dificultatea de a transa clar diagnosticul fara a cauta alte simptome si semne sugestive( febra, contact in familie, comunitate in cazul infectiei; stranut, conjunctivita, astm bronsic alergic, instoric de alergii in familie in cazul rinitei alergice).

Da, poti continua Xyzal-ul conform recomandarilor precedente( acesta este foarte eficient in ameliorarea simtomelor nazale, mai putin congestia). Tratamentul cu spray nazal Biorinil se face pe termen scurt( maxim 3 zile), intrucat da dependenta si tratamentul indelungat duce la aparitia rinitei medicamentoase.

Multa sanatate micutei tale!
ionel
Re: Rinita alergica  Data postarii:  05-02-2012 4:20PM
buna seara
Am 41 ani ,la varsta de 39 ani in luna noiembrie 2009 am fost operat de deviatie de sept la institutul Panduri.
De atunci am ramas cu un nas uscat, cu usturime, dureri de cap, cu toate ca imi administrez zilnic asa cum mi-a spus medicul o alifie in nas , fara de care nu pot sa stau .
De cand a inceput perioada rece ma simt foarte rau, ma ustura nasul ,am o nevralgie la cap , ochi si timple . Am fost la medic oRl si mi-a dat- DEXAMETAZONA INJECTABIL 5 , kETONAL 2/ZI SI NISTE PICATURI DE PUS IN NAS .
Dupa acest tratament aerul rece ajunge pana la ochi si imi da dureri graznice de cap .
Daca ma expun putin la aerul rece de afara imi apar dureri graznice .
Mentionez ca am si o spondiloza cervicala care (poate ) imi agraveaza aceasta boala ?
Vreau sfaturi ca practic nu stiu ce sa mai fac .
Mesaj modificat de autor pe 5.02.2012
dr_ene
Re: Rinita alergica  Data postarii:  14-02-2012 11:26PM
Draga Ionel,

Iti multumesc pentru ca esti parte din comunitatea virtuala Benessere.

Te invit sa redirectionezi insa intrebarea ta pesubforumul "Sanatate"( medicina generala-adulti).

Multa sanatate iti doresc!
oana_mihaela
Re: Rinita alergica  Data postarii:  27-04-2012 8:31PM
Buna seara!

Pentru fetita mea de 10 ani cu rinita alergica, am primit reteta de Nasonex. Trebuie si acesta folosit pe perioada limitata?

Va multumesc!
dr_ene
Re: Rinita alergica  Data postarii:  28-04-2012 4:25PM
Draga Oana,

Picaturile/spray-urile nazale care contin decongestive( de tipul Biorinil, Bixtonim, Olynth, Rinofug etc) trebuie intr-adevar folosite pe perioada scurte( 3-4 zile, maxim 7), pentru a preveni atrofia mucoasei nazale si fenomenul de rebound( reaparitia simptomelor la incetarea tratamentului).

Nu acelasi lucru este insa valabil pentru Nasonex. Acesta contine un medicament antiinflamator si antialergic, ce poate fi folosit atat ca adjuvant pe perioada scurta in cazul episoadelor infectioase acute( de tip sinuzita), dar si ca medicament de preventie pe termen lung a simptomelor asociate rinitei alergice. Studii efectuate la pacienti care au primit Nasonex timp de cateva luni au aratat ca acesta de fapt duce la normalizarea aspectului histologic( evaluat la microscop) al mucoasei nazale. Precautia necesara este de a nu administra Nasonex in cazul unor rani acute ale mucoasei( de exemplu, dupa operatii ORL) si de a opri tratamentul in cazul aparitiei unor infectii fungice( cauzate de ciuperci).

Daca fetita ta are simptome de rinita alergica sezoniera( asociata perioadei de polenizare ale unei/unor plante anume), poti opri Nasonex-ul o data ce aceasta se incheie. Daca insa istoricul sugereaza rinita alergica perena( tot timpul anului), cel mai probabil va fi nevoie de Nasonex pe termen lung, pe langa masurile de a identifica alergenii implicati, care sunt prezenti in mediul de zi de zi( acarieni, par de animale, mucegai, igrasie etc) si a incerca pe cat posibil indepartarea lor.

Multa sanatate fetitei tale!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului