Reflux gastro-esofagian
|
anaraluca.2000_marin |
Reflux gastro-esofagian | Data postarii: 28-01-2012 9:54PM |
|
Buna seara! Ce parere aveti de Gaviscon Advance pentru tratamentul refluxului gastro-esofagian la baietelul meu de 3 ani? In ultimele 6 luni nu a mai varsat, si nu primea nici un tratament... am crezut ca am scapat, dar de 2 saptamani varsaturile au reaparut. As putea sa incerc acest medicament pentru el? Va multumesc! |
||
|
dr_ene |
Re: Reflux gastro-esofagian | Data postarii: 31-01-2012 7:56PM |
|
Draga Ana, Gaviscon Advance este produs pentru adulti si copii peste 12 ani. Aportul de sodiu este considerabil, asa ca nu l-as folosi la un copil de 3 ani, contrar recomandarii producatorului. Exista plicuri de Gaviscon Infant ce pot fi folosite la aceasta varsta. Multa sanatate micutului tau! |
||
|
lucina.manolache |
Re: Reflux gastro-esofagian | Data postarii: 27-04-2012 8:02PM |
|
Buna seara! Ce formula de lapte antireflux credeti ca este cea mai eficienta? Bebelusa mea de 4 luni regurgiteaza destul de frecvent si in cantitate mare. Va multumesc! |
||
|
dr_ene |
Re: Reflux gastro-esofagian | Data postarii: 28-04-2012 4:04PM |
|
Draga Lucina, Toate companiile mari, producatoare de lapte artificial pentru bebelusi, au si varianta antireflux disponibila pe piata romaneasca. Principiul este acelasi indiferent de nume: o consistenta mai pastoasa a laptelui care sa reduca/impiedice refluxul. Bineinteles, nici una nu este superioara laptelui de san. Bebelusii alaptati natural au rate mai mici de reflux in comparatie cu cei alimentati artificial. O data ce formula antireflux este introdusa, este nevoie de o tetina potrivita( cu orificiul mai mare, care sa permita curgerea laptelui picatura cu picatura, si sa nu necesite efort prea mare la supt din partea bebelusului, dar in acelasi timp, nu prea mare pentru a permite curgerea continua a laptelui- in acest caz asociind risc de aspiratie!), de o cantitate potrivita si de masurile de evacuare a aerului inghitit, ca dupa orice masa. Schimbarea de la o formula la alta, sperand ca na va reusi sa vindece refluxul complet, nu se indica. In cazul in care apar semne de reflux complicat( crestere necorespunzatoare in greutate, varsatura cu urme de sange sau bila, distensie abdominala, scaune cu sange, pneumonii repetate), este nevoie de consult medical si introducerea tratamentului medicamentos. Multa sanatate micutei tale! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.