Varsaturi
|
corina.petrache |
Varsaturi | Data postarii: 28-01-2012 7:22PM |
|
Buna seara! Fetita mea de 3 ani a vomitat de 5 ori in ultimele cateva ore. Ultima varsatura avea o tenta verde. In rest nu are febra si nici diaree. Am incercat sa ii dau putin orez cu morcov, dar a vomitat din nou la putin timp dupa ce a mancat. Ne straduim sa ii dam sa bea cat mai mult, dar nu stiu cat anume ar trebui sa primeasca, ca lichide si daca e nevoie sa ii dau vreun medicament pentru varsaturi. Va multumesc. |
||
|
dr_ene |
Re: Varsaturi | Data postarii: 29-01-2012 10:24PM |
|
Draga Corina, Cel mai important tratament in cazul varsaturilor sunt sarurile de rehidratare. Acestea sunt superioare apei, ceaiului sau oricaror sucuri administrate unui copil care varsa. Pe piata romaneasca exista produsele Humana Elektrolyt sau Prolyte. Rehidratarea se face prin administrarea acestora in cantitate mica( cu paiul sau lingurita) la interval de 5-10 minute. In 4-6 ore copilul trebuie sa primeasca 50ml/kg corp pentru a inlocui pierderile. Administrarea de solide nu este o prioritate in acest interval de timp. O varsatura de culoare verde inseamna reflux biliar( bila din duoden a refluat in stomac, datorita contractiilor puternice inverse, si de aici a fost eliminata prin efortul de varsatura). In acest caz trebuie sa fii cu atat mai atenta la eficienta hidratarii orale, si in cazul in care nu reusiti la domiciliu, si starea copilului este din ce in ce mai rea, trebuie sa mergeti la spital. Tratamentul antivomitiv trebuie administrat doar dupa evaluarea de catre medic. Varsaturile insotite de febra, durere de cap, fotofobie( intoleranta la lumina) sau orice alt semn neurologic, reprezinta o urgenta si trebuie evaluate de medic cat mai curand posibil. Multa sanatate micutei tale! |
||
|
andreea_enache |
Re: Varsaturi | Data postarii: 21-04-2012 6:38PM |
|
Buna seara! Baietelul meu de 2 ani are de 2 zile varsaturi si scaune moi. Am inteles importanta administrarii de saruri de rehidratare, dar ce sa fac daca el le refuza in totalitate? Cu ce le pot inlocui? Pentru ca pare setos si cere sa bea, dar nu primeste decat apa. Va multumesc! |
||
|
dr_ene |
Re: Varsaturi | Data postarii: 22-04-2012 3:36PM |
|
Draga Andreea, este bine ca micutul tau doreste si reuseste sa primeasca lichide pe gura, dar pericolul atunci cand acestea inseamna doar apa, este riscul de hipoglicemie( nivel scazut al zaharului din sange) si tulburari de electroliti( sodiu, potasiu, clor). Sarurile de rehidratare aduc atat glucoza, cat si electroliti, pentru a inlocui pierderile si de aceea ele sunt ideale. Un sfat ar fi sa oferi ceai indulcit cu glucoza( ce aroma prefera el, nu este obligatoriu sa fie de menta- doza de indulcire este de o lingurita de glucoza pulvis la 100 ml ceai) si pe de alta parte, supa strecurata( sarata, ca sursa de sodiu si clor) si banana( ca sursa de potasiu). O data ce tolereaza si solide, painea prajita, sticks-urile cu sare sunt de asemenea indicate. Multa sanatate! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.