Suplimente de vitamine la bebelus
|
mirela_manu |
Suplimente de vitamine la bebelus | Data postarii: 21-01-2012 11:17PM |
|
Buna seara! As dori sa va intreb daca trebuie sa ii dau suplimente de fier si calciu baieteului meu de 5 luni, care a primit doar san in toata aceasta perioada? Am auzit de la mai multe mamici ca le-au administrat copiilor lor in primul an de viata. Va multumesc! |
||
|
dr_ene |
Re: Suplimente de vitamine la bebelus | Data postarii: 31-01-2012 7:23PM |
|
Draga Mirela, Suplimentele vitaminice, in afara de vitamina D, aportul suplimentar de calciu sau fier, nu se recomanda de rutina la bebelusi/copii. In cazul in care a fost obiectivata o deficienta, atunci ele sunt indicate. Un sugar alaptat la san, nascut la termen, isi poate lua necesarul de calciu si fier din laptele mamei pana la varsta de 6 luni fara probleme. Ulterior, si dieta diversificata isi spune cuvantul. Dovezi clare pentru a sustine administrarea de calciu, fier, vitamine de rutina in primul an de viata nu exista. Asa incat, eu tind sa recomand mai degraba alaptarea si dieta corespunzatoare a mamei, intrucat orice principiu nutritiv/mineral/vitamina este mult mai usor absorbit si mult mai benefic cand provine din laptele matern decat dintr-un preparat medicamentos. Multa sanatate baietelului tau! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.