Strabism la bebelus
|
raluca_nae |
Strabism la bebelus | Data postarii: 21-01-2012 10:55PM |
|
Buna seara! Am observat la fetita mea de 4 luni ca se uita crucis... e cazul sa-mi fac griji? Se poate ca jucariile care atarna de la patut sa fie prea aproape de ochii ei? Va multumesc! |
||
|
dr_ene |
Re: Strabism la bebelus | Data postarii: 29-01-2012 10:33PM |
|
Draga Raluca, Strabismul poate fi convergent( ochiul deviaza spre radacina nasului) sau divergent( ochiul deviaza spre tampla). Daca e strabism convergent, mai poti astepta pana spre 6 luni( pana atunci, se considera o imaturitate a sistemului optic acceptata). Daca persista si dupa varsta de 6 luni, trebuie sa consultati un oftalmolog. Nu cred ca este nici o legatura cu jucariile tinute prea aproape. Jucariile suspendate sunt la distanta mai mare de 20-30 de cm fata de ochi, deci nu este strabism datorat apropierii excesive( acesta se manifesta cand fixezi un obiect la cativa cm de ochi doar.). Daca e strabism divergent, acesta trebuie consultat cat de devreme- el nu este niciodata fiziologic. Multa sanatate micutei tale! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.