fimoza
|
vioris |
fimoza | Data postarii: 15-01-2012 7:44PM |
|
am un baietel de 1 an si 3 luni. la nastere mi s-a spus ca are fimoza si sa incerc declotarea treptata, mai ales dupa baita cand pielea este mai flexibila. timp de 1 am facut aceasta operatiune, si s-a remarcat o usoara schimbare. ulterior mi s-a recomandat aplicarea locala a unei creme (dermovate) timp de 1 luna zile. deci schimbarea a fost majora in sensul ca preputul se vedea acum f bine, dar cum am intrerupt crema, dupa 1 luna, situatia a revenit cea de dinainte. dupa aceea am fost internata cu el caci a facut o enterocolit f urata, timp in care nu l-am mai >chinut< cu aceasta operatiune. in ultima perioada era destul de greu pt ca cel mic nu avea stare, abia reuseam sa ii pun si pampersul... acum situatia e aproape similara celei de la nastere. oare ar fi cazul unei interventii chirurgicale? mentionez faptul ca nu are probleme la urinare. de asemenea, mai am o neliniste astept cu nerabdare raspunsul dvs. va multumesc! |
||
|
dr_ene |
Re: fimoza | Data postarii: 18-01-2012 11:42PM |
|
Draga Vioris, este cel mai probabil vorba de niste aderente formate intre preput si capul penisului, care nu permit decalotarea completa a preputului, care anterior era posibila. Orice manevrare excesiva poate duce la microleziuni si producerea de si mai mult tesut cicatriceal, care sa duca la aderenta. Cu siguranta nu este nevoie de operatie la varsta de 1 an si 3 luni, si nici nu este nevoie sa decalotezi excesiv. Da-i timp preputului sa devina retractabil de la sine. Pana la varsta de 2 ani, chiar 3-4 ani conform pediatriei americane, o decalotare incomplea este permisa. Asadar, nu exista decat "fimoza fiziologica" in primii ani de viata. Rarisime sunt cazurile in care fimoza este atat de stransa incat cauzeaza un jet urinar intrerupt si contribuie la aparitia infectiilor de tract urinar. Referitor la erectii... acestea sunt normale, chiar din primele zile de la nastere, ele putand fi indetificate si in viata intrauterina. De obicei apar dupa stimulare minima( schimbarea scutecului, in timpul baii, examinarea organelor genitale externe), sau pot semnaliza o vezica plina si nevoia de a urina, sau uneori pur si simplu spontan. Ele atesta ca sistemul nervos periferic al baietelului functioneaza normal. Nu cred ca ai motiv sa te ingrijorezi daca nu le-ai mai observat atat de des ca inainte. Probabil inca au loc, doar ca in afara perioadelor in care tu ai putea sa observi. De asemenea, nu cred ca se impune o stimulare intentionata pentru a obtine un raspuns. Un copil cu un examen neurologic normal si o dezvoltare normala pe etape de varsta nu "sufera" in nici un fel din cauza erectiilor mai reduse ca inainte. Sper ca aceste infromatii sa te linisteasca. Multa sanatate micutului tau! |
||
|
andreea_enache |
Re: fimoza | Data postarii: 29-01-2012 10:47PM |
|
Buna seara! As dori sa stiu daca sunteti adepta circumciziei la alegere? Am citit in cateva articole pe internet ca aceasta ar aduce ceva beneficii, si ma gandeam impreuna cu sotul meu la posibilitatea de a o alege pentru baietelul nostru, inca nenascut( voi naste peste 2 luni). Va multumesc! |
||
|
dr_ene |
Re: fimoza | Data postarii: 31-01-2012 8:13PM |
|
Draga Andreea, Circumcizia are intr-adevar efecte protectoare in a diminua numarul de infectii de tract urinar, riscul de cancer penian, inflamatii cutanate, infectie HIV sau alte boli cu transmitere sexuala. Pe de alta parte exista riscul de sangerare, durere asociata si potentiala nemultumire, la varsta adulta, referitor la aspectul cosmetic( prea mult sau prea putin din preput indepartat). In plus, in tara noastra, aceasta interventie se face cu anestezie generala, nexistand inca tehnicile practicate in occident cu anestezie locala. Spre deosebire de Statele Unite sau Marea Britanie, unde exista multi parinti care opteaza pentru circumcizie, in tara noastra, din punct de vedere social, un baiat circumcis va fi intr-o minoritate covarsitoare, Acest lucru cred ca trebuie de asemenea luat in considerare! In final, decizia va apartine voua ca parinti. Iti doresc o nastere usoara si un micut sanatos! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.