benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Copilul tau

Febra dupa vaccin

ivona_mart
Febra dupa vaccin  Data postarii:  11-01-2012 3:22PM
Buna ziua!

Fetita mea tocmai a fost vaccinata pentru 2 luni si nu stiu daca trebuie sa ii dau Paracetamol oricum pe parcursul zilei de azi, pentru a preveni sa apara febra dupa vaccin sau trebuie sa i-l dau doar daca face febra.

Va multumesc!
vioris
Re: Febra dupa vaccin  Data postarii:  15-01-2012 7:47PM
preventiv eu zic sa ii dai. eu cu baietelul meu nu am avut probleme decat la vaccinul de 6 luni cand chiar a facut febra, dar avand experienta anterioara, in sensul k nu au fost probleme, am stat linistita. insa acum preventiv mereu ii dau paracetabol si compresa cu apa statuta la temp camerei.
sa cresteti mari Very Happy
dr_ene
Re: Febra dupa vaccin  Data postarii:  19-01-2012 12:01AM
Draga Ivona, in prezent nu se mai recomanda paracetamolul profilactic( ca preventie) dupa vaccinare. Sunt studii care arata ca scade productia de anticorpi, scazand astfel eficacitatea vaccinului. Astfel incat, pediatria moderna nu mai indica administrarea sa de rutina dupa vaccinare.

Daca apare febra, si valoarea e mai mare de 38.2-38.3, iar copilul arata semne de iritabilitate/ durere, il poti folosi- in acest caz, curativ. Doza trebuie adaptata greutatii curente a copilului. Daca mai este nevoie, poti repeta doza peste 6-8 ore. Deseori pentru febra de grad mic, e suficienta suplimentarea lichidelor si dezbracarea copilului.

Febra in sine nu face rau, ea este un mecanism de aparare- acest lucru trebuie inteles de toti parintii. Febra dupa vaccin rareori este periculoasa- cazuri rarisime sunt cele cu febra inalta si convulsii febrile( aceste cazuri sunt secundare de obicei vaccinului pentru pojar, pojarel si oreion), si acestea nu au sechele pe termen lung. Dupa vaccinul de 2 luni( care va fi identic cu cel de 6 luni), febra de grad mic apare in pana la 25% din cazuri.

Multa sanatate micutei tale!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului