iesitul afara in anotimpul rece
|
sageco |
iesitul afara in anotimpul rece | Data postarii: 24-10-2011 4:47PM |
|
Buna ziua! As dori sa va intreb daca copilul poate fi scos afara pe anotimpul rece ? Fetita mea are o luna si nu stiu cat timp sa o mai scot afara, tinand cont ca vremea se tot raceste, si de curand i-au aparut si mucisori. Va multumesc |
||
|
dr_ene |
Re: iesitul afara in anotimpul rece | Data postarii: 31-10-2011 9:59PM |
|
Draga Sageco, nu este o recomandare stricta, inflexibila referitor la iesitul afara la nou-nascut si bebelus, dar eu ti-as recomanda ca aceasta sa devina o rutina zilnica, cu beneficii atat pentru micuta ta cat si pentru tine. Nou-nascutul poate iesi din casa dupa o saptamana de viata, dar sunt parinti care isi scot bebelusii la plimbare imediat ce au sosit din maternitate, fara a face ceva rau. La fel, nu este o durata general valabila: depinde de programul si disponibilitatea fiecarui parinte. Referitor la un prag de temperatura, acesta nu cred ca exista. Ce ar face atunci copilasii din tarile nordice? Si-ar petrece copilaria in spatii inchise? Copilul trebuie sa se familiarizeze cu stimulii din mediu, si aceasta se face prin expunere. Plimbarea nu se face niciodata cu un copil protejat ca intr-un glob de sticla de "lumea rea din afara": batista pe fata, copertina peste carut, infofolirea excesiva sunt conceptii gresite in tara noastra. Iesitul afara, cu un copil adecvat imbracat temperaturii existente, in spatii corespunzatoare( evitandu-se marile aglomeratii urbane, zonele poluate ) este permis deci oricand. Daca semnele unei boli acute sunt semnificative( febra> 39C, stare generala alterata, boala contagioasa cu indicatie de izolare la domiciliu, varsaturi si scaune diareice etc), atunci este intelept sa renuntam temporar la iesitul afara, pentru a avea copilul sub supraveghere permanenta si a preveni imbolnavirea altor persoane/copii. Nu cred ca mucisorii in nas sunt o contraindicatie la "o gura de aer curat". Multa sanatate micutei tale! |
||
|
sageco |
Re: iesitul afara in anotimpul rece | Data postarii: 11-02-2012 5:05PM |
|
buna ziua! revin cu o alta intrebare despre plimbarea afara. La noi in casa sunt 24 de grade. iar afara au fost si-12.o mai pot scoate si acum? mi se pare destul de mare diferenta dintre medii. va multumesc |
||
|
dr_ene |
Re: iesitul afara in anotimpul rece | Data postarii: 14-02-2012 11:24PM |
|
Draga Sageco, Intr-adevar, cu temperaturile scazute din ultimele saptamani, exista o diferenta semnificativa intre temperatura din casa si cea de afara. Dar asta nu ne opreste pe noi, ca adulti, sa ne continuam viata, nu? Luand masurile necesare, bineinteles. Eu cred in "calirea" organismului si expunerea la experiente/circumstante prin care acest proces sa poata avea loc. Altfel, am trai mereu protejati de "intemperii" in confortul nostru modern. Nu cred ca exista un raspuns corect/gresit la intrebarea ta. Cred ca decizia apartine fiecarui cuplu de parinti, in functie de modul in care doresc sa isi creasca copilul: in primul an de viata, la varsta scolara, adolescenta etc. Pot doar sa iti spun ca eu mi-as scoate copilul, imbracat bine, la -20 de grade, pentru a experimenta "adevarata" iarna si as face acest moment memorabil! Multa sanatate micutei tale! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.