benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

nu pot controla bine pleoapa stanga, nu pot sa inchid ochiul complet

Mihaela Zavoianu
nu pot controla bine pleoapa stanga, nu pot sa inchid ochiul complet  Data postarii:  24-10-2011 12:21PM
Am observat ca atunci cand inchid ochii ca sa dorm, cel drept se intredeschide si nu-l pot face sa stea inchis complet.Am 19 ani si imi fac griji din cauza ca am mai multe probleme cu ochii si deja am obosit sa incerc sa fac sa imi fie bine.Am ochii foarte vascularizati, sindromul ochiului uscat, imi apar si niste bubuite foarte mici in interiorul pleoapelor care ma deranjeaza si imi dispar dupa 2 zile, ma doare capu daca e soare afara si trebuie sa tin ochii intredeschisi, si ma doare ingrozitor zona dintre ochiu stang si spranceana cand ies din casa.
Acum 2 luni am tinut gheata la ochiu acesta care nu se inchide bine cam jumatate de ora sau mai mult pe zi, timp de o saptamana jumate deoarece mi se sparsese un vas de sange.Doctorul meu de familie a intrat in concediu si mar ajuta un sfat pana o sa pot merge la spital.Multumesc!
dr.catalina.puscasu
Re: nu pot controla bine pleoapa stanga, nu pot sa inchid ochiul complet  Data postarii:  24-10-2011 2:56PM
Draga Mihaela Zavoianu,
Exoflamia unilaterala este o proeminenta a globului ocular in afara orbitei datorita cresterii presiunii intraorbitale si retrooculare.Ea are multiple cauze , si de aceea nu iti pot spune decat ca ar trebui sa consulti cat mai urgent un medic oftalmolog . Cauzele ar fi : Exoftalmia endocrina ce apare in hipertiroidism si in alte boli endocrine. Exoftalmia din hipertiroidism sau basedowniana se datoreste factorului exoftalmiant (S.P.E. - substanta producatoare de exoftalmie). Exoftalmia poate fi bilaterala simpla, bilaterala edematoasa si unilaterala.Proeminenta globilor oculari este insotita de rigiditatea pleoapei superioare, hipersecretia lacrimala care da ochiului o stralucire deosebita.
Exoftalmia neendocrina : Exoftalmia traumatica apare dupa plagi penetrante orbitare sau traumatism cranian. In hematomul orbitar protruzia oculara este intinsa, dureroasa si ireductibila.Exoftalmia inflamatoare (flegmon, miozita) evolueaza cu o proeminenta oculara deosebit de dureroasa, limitata in miscari, asociata cu edem, rosata pleoapelor si semne generale.Exoftalmia vasculara din tromboza sinusurilor si a venei oftalmice, debutul este brusc, globul ocular este complet blocat si apar paralizii oculo-motorii. In angiomul simplu sau cavernos protruzia oculara se mareste la efort, tuse sau strigat, iar exoftalmia din anevrismele arterio-venoase este pulsatila si sincrona.Exoftalmia secundara unei neoformatii primitiv orbitare (gliomul nervului optic, hemangiom cavernos) de vecinatate (osteom frontal, etmoidal, mucocel frontoetmoidal, meningocel orbital sau metastatice (cancer de san sau de prostata).Exoftalmia mai poate apare in unele boli de sistem ca de exemplu reticuloze, leucemii si unele boli parazitare (ex. echinococozia, cisticercoza).
Mihaela Zavoianu
N-am stiut cum sa ma exprim si cred ca am descris simtome diferite de cele pe care le am  Data postarii:  25-10-2011 5:56PM
Multumesc mult pt. ca va-ti facut timp sa-mi raspundeti .Dar am ajuns sa cred ca m-am exprimat gresit fara sa vreau ,nu pt. ca as incerca sa atrag atentie .
Daca acum dupa ce o sa explic mai bine ce mi se intampla ,o sa considerati ca v-am indus in eroare si aveti alta opinie,va rog sa imi comunicati pt. ca nu pot sa ajung prea curand la medic pt. ca doctorul meu de familie este in concediu si imi trebuie trimitere ca sa merg la oftalmo.
Pot sa inchid ochiul drept ,insa nu pot sa-l mentin inchis perfect asa mereu pt. ca tremura pleoapa si se intredeschide foarte putin .L-am pus pe tata sa se uite la mn cand tin ochii inchisi si a zis ca imi tremura putin pleoapa cam in partea ei superioara ,cam unde se termina ochiu si ca mai tremura putin la baza ,prea gene.Observ cand ma uit in oglinda si ca clipesc mai des si mai de multe ori in aceasi secunda cu ochiul acesta .
Multumesc mult!
dr.catalina.puscasu
Re: nu pot controla bine pleoapa stanga, nu pot sa inchid ochiul complet  Data postarii:  27-10-2011 9:29AM
Draga Mihaela Zavoianu, problema ta este una oftalmologica . Fie ca este vorba de o afectiune a muschilor, sau un defect de irigare a ochiului (sd ochiului uscat , cum ai mentionat si tu) , tot iti trebuie un consult oftalmologic pentru transarea diagnosticului corect.

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului