Reactie la vaccinarea ROR
|
crin77 |
Reactie la vaccinarea ROR | Data postarii: 20-10-2011 12:52PM |
| Buna ziua. Sunt o mamica disperata care incearca sa afle un diagnostic, am consultat 5 doctori si nici unul nu a reusit sa ma lamureasca. Unii spun ca ar fi o reactie la vaccin cu afectarea pancreasului si ar putea face diabet, altii spun ca e oreon. Deci, nimic concret. In data de 17.11.2011 gemenii au fost vaccinati la scoala cu Priorix, iar a doua zi unul dintre ei a inceput sa se planga de durei la ambele urechi. I s-a facut o umflatura destul de proeminenta sub urechea stanga in zona maxilarului (s-a inrosit). I s-a dat ampicilina intravenos, un sirop "Sanzime" si un regim alimentar foarte strict. Amilazuria a crescut de la 1400 marti la 2200 astazi. Starea generala a copilului este buna, nu il doare nimic, umflatura aproape a disparut. ce ma sfatuiti sa fac? | ||
|
dr_ene |
Re: Reactie la vaccinarea ROR | Data postarii: 27-10-2011 9:59PM |
|
Draga Crin77, nu cred ca in cazul micutului tau simptomatologia a fost cauzata de vaccin. Virusul urlian( cel care produce oreionul), are o perioada de incubatie medie de 16-18 zile, astfel incat nu este posibil ca in 24 de ore de la vaccinare sa apara inflamatia glandei parotide( parotidita) cauzata de acest virus. Pe langa virusul urlian, exista si alti agenti infectiosi care pot afecta parotida. Roseata tegumentului pledeaza spre o parotidita septica, cauzata de o bacterie, un argument in plus fiind si raspunsul la tratamentul antibiotic. Nu cred ca trebuie sa te ingrijorezi de o afectare a pancreasului... aceasta s-ar manifesta prin dureri abdominale, varsaturi si poate fi confirmata printr-o analiza de sange suplimentara( pe langa amilaza serica) numita lipaza. Ar intra in discutie in contextul unei infectii cu virusul urlian, dar este o complicatie rara, ce apare doar in 4% din cazuri. Este responsabilitatea noastra ca medici, cand judecam un caz, sa avem in vedere complicatiile posibile. Dar de aici pana a speria parintii aruncandu-ne la supozitii si verdicte referitoare la viitor( un viitor care nu sta in mainile nicicaruia dintre noi), cred ca este cale lunga. Nu cred ca este nimic de facut in plus, daca simptomatologia s-a rezolvat iar copilul este cu stare buna. Amilazuria in crestere nu necesita alt tratament( niciodata nu tratam analize, ci pacienti). Multa sanatate micutilor tai! |
||
|
crin77 |
Re: Reactie la vaccinarea ROR | Data postarii: 22-11-2011 4:17PM |
| Va multumesc foarte mult de sfaturi. Baietelul se simte foarte bine, dar doctorul de la boli infectioase i-a interzis efortul fizic pana in ianuarie 2012. E innebunit dupa fotbal si este foarte suparat ca nu poate sa mearga la antrenamente.Ce ma sfatuiti sa fac? Poate sa mearga? | ||
|
dr_ene |
Re: Reactie la vaccinarea ROR | Data postarii: 30-11-2011 9:52PM |
|
Drag crin77, Avand in vedere ca nu avem argumente pentru a sustine diagnosticul de pancreatita( chiar in cazul unei traume abdominale, este destul de putin probabila lezarea directa a pancreasului, intrucat acesta este localizat profund in abdomenul superior si posterior), intrucat starea copilului este buna si efortul fizic este un factor important in cresterea si dezvoltarea armonioasa a unui copil, cred ca baiatul tau se poate intoarce la antrenamentele si meciurile de fotbal, evitand insa o suprasolicitare fizica la inceput( avand in vedere perioada de absenta si dorinta de a recupera cat mai repede timpul pierdut!). Multa sanatate sportivului tau! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.