intoleranta la lactoza la bebelusi
|
aniraita |
intoleranta la lactoza la bebelusi | Data postarii: 06-07-2011 8:00AM |
|
Buna ziua! Am o nelamurire:bebe al meu elimina niste grunji albi odata cu scaunul si nu are scaun decat la 2-3 zile, desi e moale cand face.Dr de famile mi-a spus ca ar fi vorba de intoleranta la lactoza din laptele de vaca si am eliminat lactatele din dieta mea (bebe are 3 luni si jumatate si inca alaptez) si acei grunji au disparut, insa nu elimina scaunul zilnic.Mi-a recomandat sa ii dau Debridat, insa nefiind obisnuit decat alaptat la san imi scuipa debridatul si nu prea reusesc sa i-l administrez. daca e vorba de intoleranta la lactoza atunci cum tolereaza laptele matern?a crescut foarte bine(7 kg/62 cm). pe viitor ar fi posibil sa nu imi tolereze deloc lactatele?(iaurturi, branzica,lapte de vaca) |
||
|
dr_ene |
Re: intoleranta la lactoza la bebelusi | Data postarii: 16-07-2011 7:21PM |
|
Draga Aniraita, Aspectul de grunji albi in scaunul copiilor alaptati la san este considerat normal, acestia reprezentand grunji de zer. In alergia la proteina laptelui de vaca( cred ca la aceasta afectiune a facut referire medicul tau de familie), cresterea in greutate a copilului nu este corespunzatoare, pe langa celelalte simptome care ridica aceasta suspiciune( eruptii cutranate, varsaturi, scaune doareice, dureri abdominale- irascibilitate intensa). Un scaun de consistenta normala, chiar eliminat la 2-3 zile nu inseamna constipatie. Micutul tau nu are nevoie de nici un tratament medicamentos. Nu cred ca intra in discutie in acest moment imposibilitatea de digestie a lactatelor pe viitor. Laptele de san are efect protector pe mucoasa intestinala, stimuland maturarea acesteia si in acelasi timp, are efect antialergic. Pana la varsta de 6 luni, sugarul ar trebui alaptat in exclusivitate. O diversificare corect realizata contribuie si ea la sanatatea sistemului digestiv. Multa sanatate micutului tau! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.