benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Copilul tau

Infectie cu klebsiella la copil de 1 an si 6 luni

roxana_ilie
Infectie cu klebsiella la copil de 1 an si 6 luni  Data postarii:  18-05-2011 9:42AM
Buna ziua

Va scriu ca am nevoie de cateva sfaturi. Am un baietel de 1 an si 6 luni care pe 26 aprilie a fost diagnosticat cu pneumonie acuta. Am stat internati in spitalul de la Pitesti o saptamana unde a inceput un tratament cu gentamicina, ampicilina, aerosoli cu ventolim si flixotide. Dupa 2 zile tratamentul nu dadea roade, asa ca a fost schimbat cu axentin si gentamicina la 6 ore. Parea ca raspunde la tratament, dar dupa 2 zile a inceput sa faca febra (39 C) si un episod de frison. Am cerut sa fim transferati la Grigore Alexandrescu unde am mai stat internati o saptamana, copilul a mai facut febra 3 zile si un episod de frison. A fost tratat cu cefort si gentamicina si puffuri cu flixotide. Toate analizele si probele luate au fost negative. Prima urocultura nu a fost concludenta si a trebuit sa fie repetata. Ne-am externat si dupa o zi au venit si rezultatele de la urocultura : infectie cu klebsiella pneumoniae. Timp de o saptamana copilul nu a mai facut febra. In functie de antibiograma medicul de la Grigore Alexandrescu i-a dat tratament cu 1/2 capsula Cuminol la 12 h. Dupa 2 doze din acest antibiotic ieri a facut febra de 39,1 C. Marti suntem programati si la o ecografie.
Nu stiu ce sa mai fac si unde sa mai ma duc. Chiar si dupa 2 doze de antibiotic este posibil sa mai faca febra ?

Va multumesc
dr_ene
Re: Infectie cu klebsiella la copil de 1 an si 6 luni  Data postarii:  23-05-2011 8:40PM

Draga Roxana,

Te sfatuiesc sa revii la medicul care v-a tratat in Bucuresti si care cunoaste cazul si evolutia copilului, si nu sa mergi in alta parte. Migrarea de la un doctor la altul este de multe ori in detrimentul pacientului, care nu beneficiaza de o continuitate si de o coerenta a ingrijirii medicale. Prin aceasta nu vreau sa spun ca nu sunt multe cazuri in care este intelept ca parintii sa ceara o a doua opinie sau in care doctorii ar trebui sa se consulte intre ei pentru a elucida cazul.

Infectia cu Klebsiella pneumonie este frecvent o infectie nosocomiala( contractata in spital), desi exista si cazuri de infectii comunitare. Infectiile urinare cu Klebsiella apar de obicei pe un tract urinar cu malformatii sau la pacientii cu cateter urinar. De aceea este foarte important sa faceti ecografia abdominala pentru a evalua aspectul rinichilor, ureterelor si a vezicii urinare.

Tratamentul antibiotic ideal este cel realizat conform antibiogramei. Mai ales cand este vorba de bacterii potetial rezistente la antibiotice la care ar trebui( teoretic) sa raspunda. Din pacate, in Romania, atat in interiorul spitalelor cat si in comunitate, exista numerosi germeni bacterieni cu rezistenta multipla la antibiotice tocmai datorita uzului exagerat si nejudicios la antibioticelor.

Febra sub antibiotic poate aparea datorita contractarii unei alte infectii( virale, de exemplu; intra in discutie insa si infectia fungica), datorita rezistentei bacteriei la antibiotic, unei doze necorespunzatoare in sange sau chiar ca reactie adversa la tratament( este citata in literatura "febra la antibiotic"). Copilul trebuie monitorizat pentru orice alte semne de boala suplimentare. Pentru a spune ca un antibiotic nu isi face efectul trebuie asteptat de obicei 48-78 de ore. Este destul de putin probabil insa in cazul unei antibiograme corect efectuate si a unei doze si absorbtii corespunzatoare( lipsa varsaturilor, a tranzitului intestinal accelerat).

Multa sanatate micutului tau!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului