UTER MARIT
|
onc30@yahoo.com |
UTER MARIT | Data postarii: 28-03-2011 1:00PM |
| BUNA ZIUA. AM NEVOIE DE UN RASPUNS COMPETENT.DE 2 ANI DE CAND AM NASCUT, AM DURERI GROAZNICE DE BURTA. VREUN AN , PARCA AU COINCIS CU PERIOADA OVULATIEI, APOI APAREAU ALEATORIU, NU-MI MAI DAU SEAMA DE PERIOADA. MA DUREA BURTA 3-4 ZILE PANA LA LESIN, LUAM ANTISPASTICE SI PT DURERE SI PROBLEMA ERA REZOLVATA PANA LUNA URMATOARE.DE CATEVA LUNI(3)DURERILE SUNT MAI LUNGI CA DURATA, IAR LUNA ASTA NU MI-AU MAI TRECUT, MA DOARE BURTA CONTINUU, NUMAI CA LA INCEPUT, VREO SAPTAMANA M-A DURUT FOARTE TARE, APOIU AU MAI SCAZUT IN INTENSITATE.CONTROALE REGULATE FAC, ANUAL.ACUM 2 ANI AM SUFERIT O CAUTERIZARE PE COL, IN REST TOTUL ERA BINE. SAMBATA AM FOST LA CONTROL, AM FACUT ECOGRAFIE SI VIDEOCALPOSCOPIE, TOTUL APARE NORMAL IN AFARA DE FA[=TUL CA UTERUL MEU ARE 95CC.MI S-A RECOLTAT PAPANICOLAU, ASTEPT REZULTATELE.DE VREO 3 SAPTAMANI MA DOR SANII F TARE,LUCRU NELEGAT DE SINDROMUL PREMENSTRUAL. NICI ECO LA SANI NU ARATA NIMIC ANORMAL, DR.SPUNE CA E CEVA HORMONAL, MI-A RECOMANDAT NISTE ANALIZE HORMONAL, SI MARCARI TUMORALI.PANA LE VOI FACE, AM NEVOIE DE UN RASPUNS.MA INTERESEAZA CAUZELE UTERULUI MAWRIT(ENDOMETRUL E NORMAL), AM CAUTAT SI N-AM GASIT MARE LUCRU, NICI DR NU MI-A SPUS PREA MULTE. VA MULTUMESC! | ||
|
Dr Gradinaru Dragos - RM |
Re: UTER MARIT | Data postarii: 29-03-2011 8:49AM |
| O cauza a durerilir ar putea fi endometrioza! Boala e caracterizata de dedureri la menstruatie, dureri intre menstruatii, durere la contact sexual! Markerul tumoral CA-125 e crescut, iar ecografia transvaginala poate evidentia boala daca aceasta este prezenta la nivelul ovarelor- se vad chisturi cu un aspect particular. Din pacate, aceasta boala poate fi localizata si pe celelate organe abdominale - in aceasta situatie diagnosticul se pune intraoperator = se face laparoscopie diagnostica. | ||
|
onc30@yahoo.com |
Re: UTER MARIT | Data postarii: 29-03-2011 12:35PM |
|
va multumesc pt raspunsw.intr-un fel m-am lamurit, acum stiu de ce 3 saptamani m-a durut tot abdomenul, iar eco abdominal nu a aratat nimic. rezultatele eco transvaginale de sambata suntuter marit de volum(95 cc),endometru 10MM,zonele anexiale fara modificari ecografice rezultatele videocolposcopiei:ZTmatura post diatermocauterizare,colpita difuza JSC vizibila in endocol analize recomandateCA19-9,CA15-3,CA125,PROLACTINA,ESTRADIOL,PROGESTERON, TSH, Free T4,AntiTG-Ab,anti-tpoaB(ULTIMELE DUPA tsh nustiu ce reprezinta, poate ma lamuriti ) partea cea mai rea e ca abdomenul ma doare tot, am facut tratament pt colica renala desi sunt convinsa ca n-am avut, pt ca nici cu tratament durerile n-au cedat, am dureri si in partea stanga dar cel mai rau e i n dreapta. intrasem la idei, daca aveam un diagnostic precis, stiam una si buna, dar cand te dor taote...vr3eau sa ma lamuriti cu endometrioza, cat e de grava si cum se poate trata. si daca durerile de sani din ultimele 2 saptamani(care continua si in prezent)au vreo le4gatura . asta pt ca mai dureaza pana imi fac analizele si ajung ianapoi la medic.inaca o data va multumesc din suflet! |
||
|
Re: UTER MARIT | Data postarii: 30-03-2011 2:18PM |
| Boala se trateaza chirurgical daca exista chisturi ovariene endometriozice, focarele intraabdominale se cauterizeaza tot intraoperator, iar postoperator se administreaza un tratament pentru prevenirea recidivelor. consecintele bolii sunt durerile pelvine rebele la tratament si infertilitate. | ||
|
onc30@yahoo.com |
Re: UTER MARIT | Data postarii: 31-03-2011 12:41PM |
| va multumesc foarte mult! | ||
|
Re: UTER MARIT | Data postarii: 19-04-2011 7:42AM |
| cu placere! | ||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.