secretie maronie
|
|||||||||
|
ralu70 |
secretie maronie | Data postarii: 06-02-2011 12:15PM | |||||||
| Am observat pe lenjerie niste secretii maronii, la 3,4 zile dupa menstruatie. ultima data am facu sex protejat pe 15 ianuarie, iar pe 25 mi-a venit menstruatia, care m-a tinut 6 zile. mi-am facut in urma cu cateva zile un test de sarcina si a iesit negativ. ma dor ovarele, capul, spatele si uneori am stari de greata si senzatia de intepaturi la ovare. sunt si putin racita, poate conteaza si acest lucru. oare e sarcina? daca nu, ce ar putea fi | |||||||||
|
dr_ene |
Re: secretie maronie | Data postarii: 07-02-2011 8:36PM | |||||||
|
Draga Ralu, sangerarile vaginale aparute intre cicluri poarta numele de sangerari intermenstruale. Aspectul acestora este de obicei brun-rosietic, semnalizand "vechimea" sangelui eliminat din uter. Cand sangele provine din colul uterin/vagin, acesta este de obicei rosu, proaspat. La subforumul Sanatate, tema "Scurgeri maro" exista numeroase intrebari si raspunsuri pe aceasta tema, pesemne foarte frecventa la populatia feminina. Poate iti va fi de folos sa citesti cateva dintre ele. Pe scurt, cauzele cele mai frecvente sunt dezechilibrele hormonale( aparute pe fond de stress, variatii ale greutatii corporale, efort fizic intens, alimentatie artificiala). De asemenea sangerarile intermenstruale pot fi cauzate de tumori, polipi, fibroame uterine, ectropion cervical( protruzia mucoasei interne a cervixului la nivelul vaginului superior), veruci ale cervixului, anumite medicamente sau remedii naturiste. Mai rar, tulburarile de functie ale glandei tiroide pot da sangerari anormale. Intra in discutie si tratamentul contraceptiv, sangerarile legate de sarcina( nu este cazul cu un test de sarcina negativ) si infectiile cu transmitere sexuala( in special chlamydia si trichomonas). Toate aceste cauze pot fi identificate printr-o discutie cu medicul ginecolog, eventual o ecografie pelvina si teste de sange tintite. Deseori, sangerarile intermenstruale nu semnifica o patologie grava. Dar acest lucru nu il poate confirma decat medicul ginecolog, in urma consultului. Un diagnostic precoce, oricare ar fi el, este extrem de important. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi astfel de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii puteti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||
|
alexema |
Re: secretie maronie | Data postarii: 09-02-2011 3:24PM | |||||||
|
buna. am 33 ani si doi copii.4 si 2 ani.pana acum nu am avut probleme dar de 2 zile am avut scurgeri albe nemirositoare insotite de mici cheaguri de sange.tin sa mentionez ca scurgerile au fost doar de doua ori.aseara si azi dupa amiaza. nu am dureri si menstruatia este regulata.iau anticonceptionale mercilon de foarte mult timp si nu am avut probleme din cauza lor.menstruatia mi-a trecut de 2 saptamani Mesaj modificat de autor pe 9.02.2011 |
|||||||||
|
dr_ene |
Re: secretie maronie | Data postarii: 17-02-2011 10:16PM | |||||||
|
Draga Alexema, informatiile din post-ul anterior referitor la sangerarile intermenstruale raman valabile. In mod normal, sangerari minime la aproximativ 2 saptamani dupa ciclu pot aparea din cauza ovulatiei, dar daca ai urmat zilnic tratament anticonceptional in ultimele 2 saptamani, ovulatia nu are loc, deci aceasta cauza poate fi exclusa. De asemenea importa daca aceste scurgeri usor sanghinolente au aparut dupa un contact sexual sau o trauma locala. Este important sa fi avut un examen Papanicolau in ultimul an, si in cazul in care examenul ginecologic indica aceasta, sa se repete. Pentru aflarea cauzei, este important un consult ginecologic. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi astfel de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii puteti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||
|
leofca |
Re: secretie maronie | Data postarii: 25-02-2011 5:39PM | |||||||
| buna dna dr..vreau sa va zic ca am 23 de ani..si de vreo 3 ani am o problema cu scurgeri maronii-rosiatice...cat timp iau anti nu am nici o problema..cum fac pauza urmatoarea luna imi apare...de cate ori am fost la doctor nu mi s-a dat altceva decat anti...m -am saturat sa le iau lunar..scurgerea imi apare dupa 5-7 zile dupa CM...si nu se opreste decat dc incep anti..pt ca ma tine scurgerea si CM nu imi vine...va multumesc | |||||||||
|
dr_ene |
Re: secretie maronie | Data postarii: 27-02-2011 10:56PM | |||||||
|
Draga Leofca, avand in vedere remiterea completa a simptomatologiei sub tratament cu anticonceptionale si iregularitatea ciclului menstrual in lipsa acestora, cea mai probabila explicatie in cazul tau este dezechilibrul hormonal. Atunci cand parghiile hormonale menite a controla ciclul menstrual nu functioneaza corespunzator, apar sangerarile intermenstruale si spaniomenoreea( ciclu neregulat, la intervale mari de timp). Nu ai mentionat daca examenul ginecologic si alte investigatii efectuate au fost in limite normale la controalele anterioare. In situatii ca acestea, pe langa examenul clinic, se recomanda investigarea imagistica a pelvisului( importa aspectul ovarelor si a uterului), testarea pentru boli cu transmitere sexuala( in special Chlamydia), examenul Papanicolau, dozari hormonale( inclusiv pentru functia glandei tiroide), investigarea coagularii. Intr-adevar, tratamentul anticonceptional este cel mai usor de prescris, convenabil si eficient. Riscurile anticonceptionalelor moderne sunt destul de mici, dar ca pentru orice alt medicament, ele trebuie puse in balanta cu beneficiile. Decizia finala, daca le iei sau nu si pe ce perioada de timp, iti apartine bineinteles tie. Ce poti face tu in afara tratamentului medicamentos este sa iti mentii o greutate corporala normala, sa fii activa fizic, sa ai o alimentatie cat mai naturala( evitand alimentele ce contin hormoni) si sa eviti stressul. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi si endocrionologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi astfel de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii puteti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
|||||||||
|
leofca |
Re: secretie maronie | Data postarii: 28-02-2011 9:40PM | |||||||
| multumesc frumos doamna doctor pentru raspuns..trebuie sa imi fac un control mai amanuntit..mi-am facut doar controale normale..trebuie sa imi fac unul mai amanuntit ..sunt din cta..si nu stiu ce doctor e bun..nu doar scump.. | |||||||||
|
Dr Gradinaru Dragos - RM |
Re: secretie maronie | Data postarii: 28-04-2011 5:36AM | |||||||
| Incercati la Regina Maria Constanta! Sunt medici foarte buni! | |||||||||
|
mad0tss |
Re: secretie maronie | Data postarii: 30-04-2011 9:16PM | |||||||
| Buna, am facut o intrerupere de sarcina in urma cu 3 saptamani si dupa 2 saptamani a inceput sa-mi apara un lichid maroniu destul de abundent, este normal ? Tin sa mentionez ca lichidul este prezent zilnic cu intreruperi de cateva ore... | |||||||||
|
mad0tss |
Re: secretie maronie | Data postarii: 03-05-2011 8:37PM | |||||||
|
va rog frumos sa-mi raspundeti si mie |
|||||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | 1 | 2 | 3 | 4 | + |