benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

am nevoie de un sfat urgent

ralu70
am nevoie de un sfat urgent  Data postarii:  20-01-2011 5:13PM
Mi-a intarziat ciclul cu cateva zile si sunt foarte speriata. ultima mestruatie am avut-o pe 22 decembrie (prima zi). ultimele contacte le-a avut pe 26, cand inca nu imi trecuse complet menstruatia, iar urmatoarea pe 15 luna aceasta, in ambele cazuri am folosit prezervativ. problema este ca nu imi vine ciclul, singurele simptome pe care le am sunt dureri de sani si de cap. ma doare si in zona abdomenului, dar undeva deasipra vezicii. este posibil sa fie o sarcina?
dr_ene
Re: am nevoie de un sfat urgent  Data postarii:  20-01-2011 10:52PM
Draga Ralu, un prezervativ corect folosit te protejeaza in proportie de 98%. Asadar, probabilitatea unei sarcini in acest caz este foarte mica.

Raspunsul pe care il doresti trebuie sa vina insa de la un test de sarcina efectuat dupa data asteptata a urmatoarei menstruatii, si nu de la un medic pe forum. Testul de sarcina este ieftin si precis, oferind cel mai fidel un raspuns o data ce ai trecut de data asteptata a urmatoarei menstruatii. Nu este in puterea si abilitatea mea sa iti spun daca esti sau nu insarcinata. Nicaieri in lumea moderna sarcinile nu sunt diagnosticate altfel decat printr-un test de sarcina.

Medicina isi are limitarile ei, si daca pretindem ca suntem cititori ai viitorului, lansand supozitii fara suport stiintific( simptomele unei sarcini sunt total nespecifice- se pot suprapune cu o viroza acuta sau cu un sindrom premenstrual- caz in care ciclul apare, chiar daca cu cateva zile mai tarziu ) si practic, atunci se cheama ca suntem ghicitori, si nu oameni de stiinta. Iti inteleg nerabdarea si dorinta de a avea un raspuns cat mai devreme, dar nu sta in puterea mea sa ti-l ofer acum.

Alte cauze posibile ale intarzierilor menstruale, in afara sarcinii, au fost detaliate in raspunsurile anterioare la categoria "intarzierea menstruatiei". Inainte de a posta o intrebare, te invit sa verifici rapid celelalte categorii, pentru a evita redundanta. Sper ca informatiile din raspunsurile oferite celorlalti cititori sa iti fie de folos si tie.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!
ninel
Re: am nevoie de un sfat urgent  Data postarii:  23-01-2011 8:21AM
cum pot scapa de durerile mari de sin in perioada intarcarii,cum as putea face sa scada lactatia de lapte cred ca o sa mor laptele continua sa vina ,am imptresia ca o sa-mi buhneasca pieptul.nici nu mai reusesc sa dorm cine ma poate ajuta cu un sfat va rog multttttttttttttSad
dr_ene
Re: am nevoie de un sfat urgent  Data postarii:  23-01-2011 11:58PM
Draga Ninel, intarcarea ideala a sugarilor/copiilor se face treptat, reducand progresiv numarul de mese sau de folosire a pompei pentru muls. Acesta este modul cel mai confortabil atat pentru mama, cat si pentru copil.

Cel mai bun stimul pentru producerea laptelui este golirea sanului. Organismul produce atunci prolactina( hormonul principal in lactatie), si acesta stimuleaza in continuare sanul. Atata vreme cat laptele deja produs este evacuat mai tarziu, nivelul de prolactina scade progresiv pana la nivelele existente in mod normal.

Incearca astfel sa elimini cate o masa de san la fiecare cateva zile. Pentru evitarea sau ameliorarea angorjarii sanilor, poti purta un sutien bun de sustinere, poti aplica comprese reci sau folosi antialgice de tipul ibuprofenului sau paracetamolului. Evita stimulii calzi indelungati( un dus cald, de exemplu). Daca durerea este severa, poti exprima putin lapte, dar nu uita ca aceasta transmite creierului semnale sa produca in continuare lapte, astfel incat ablactarea va dura mai mult.

La nevoie, exista si tratament medicamentos prescris de medic, si anume Bromocriptina. In cazurile in care intarcarea are loc treptat, aceasta este rareori necesara.

Iti doresc multa sanatate!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului