benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

colescita

Elly
colescita  Data postarii:  03-01-2011 12:59PM
In iunie acest an am fost operata de colecistita acuta. Am ramas cu cateva sechele in urma interventiei si as dori sa stiu daca ele sunt definitive: uneori am o presiune toracica care ma impiedica sa respir pana la capat, am palpitatii si mi se face si teama ca ma voi imbolnavi iar!
In urma operatiei mi s-a descoperit o pancreatita cronica, steatoza hepatica parcelara si esofagita de reflux de gr. I. Am tinut un regim foarte strict in primele 3 luni dupa care am inceput sa mananc aproape orice. nu mai am acele stari de grata pe care le aveam inainte de operatie, durerile insuportabile sub coasta dreapta insa am grija sa nu mananc prajit, conservat, cu foarte putine grasimi sau tocaturi. Desi inainte de operatie niciodata nu m-am constipat, acum cu toate ca beau peste 1,7 I, mananc fructe si cereale in fiecare zi, am scaun in fiecare zi uneori se de doua ori pe zi, acesta este dur si mi-a provocat o fisura anala. Sunt si zile cand totul este minunat din toate punctele de vedere, dar mi se intampla uneori sa sangerez din cauza scaunului dur!
Tot in urma operatiei am ramas cu o anemie feripriva, mi s-a recomandat fier dar nu l-am luat pentru ca m-am temut ca ma voi constipa.

Va rog frumos sa-mi spuneti ce trebuie sa fac, sa mananc sau ce tratament sa fac in asa fel incat sa ma vindec de steatoza hepatica parcelara, de esofagita. din analizele facute la doua luni de la operatie nu s-a vazut sa mai am ceva la pancreas, doctorul spunandu-mi ca acesta este posibil sa fi fost inflamat din cauza problemelor de la colecist. Atacurile de panica, frica aceea de a nu ma imbolnavi din nou, sunt legate de trauma prin care am trecut (doua luni le-au trebuit medicilor sa-si dea seama ce am timp in care am avut dureri insuportabile si am slabit 9 kg). Cum credeti ca ma pot pune pe picioare din acest punct de vedere dar si ce trebuie sa iau acum pentru anemia feripriva? Va multumesc foarte mult!
Diaconu
Re: colescita  Data postarii:  03-01-2011 1:03PM
Stimata Doamna, pentru a va putea da un raspuns complet as avea nevoie si de alte date: Colecistita a fost litiazica,varsta dvs.,numarul de nasteri ,greutate,patologie asociata,tipul interventiei chirurgicale:clasica sau laparoscopica ?
Multi pacienti colecistectomizati prin laparoscopie se confrunta cu o simptomatologie asemanatoare celei descrise de dvs.:dureri in torace,palpitatii.De cele mai multe ori aceasta este consecinta gazului introdus in cavitatea abdominala in timpul operatiei si dureaza cateva zile sau saptamani, pana la rezorbtia lui,pot aparea astfel de manifestari. In ceea ce priveste esofagita de reflux, pancreatita cronica si steatoza hepatica acestea pot fi consecinta suferintei biliare,
dar pot avea si alte cauzeSurprisedbezitate,hipercolesterelomie,stress accentuat,colonizarea stomacului cu Helicobacter Pylori,etc. Colecistectomia laparoscopica nu este o manevra sangeranda,asa ca nu cred ca i se datoreaza anemia feripriva de care suferiti. S-ar putea sa fie o alta cauza:hemoragii oculte sau menometroragii (ciclu menstrual abundent si prelungit).Pentru a clarifica acest aspect este necesar consult interdisciplinar-internist,gastroenterolog,ginecolog.
Trebuie sa aveti o atitudine pozitiva ,sa duceti o viata echilibrata cu mese regulate (3 mese principale si 2 gustari) sa nu fumati, sa nu consumati alcool in exces si impreuna cu tratament medicamentos va vor permite sa depasiti acest moment din existenta dvs. si sa va bucurati multi ani de viata.Toate cele bune.

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului