candida
|
adelina |
candida | Data postarii: 16-12-2010 9:08AM |
| e posibil sa-mi intarzie ciclul daca am candida? | ||
|
dr_ene |
Re: candida | Data postarii: 16-12-2010 11:03PM |
|
Draga Adelina, candidoza vaginala, desi extrem de frecventa( marea majoritate a femeilor prezinta cel putin un episod pe parcursul vietii) nu este o cauza a intarzierii ciclului menstrual. Stress-ul este deseori cauza intarzierii menstruale. El afecteaza numeroase organe si mecanisme din organismul nostru, inclusiv ciclul menstrual prin scaderea unui anume hormon necesar in ovulatie si menstruatie. Afectari ale functiei tiroidiene( fie in plus, fie in minus) sau ale ovarelor( sindromul ovarelor polichistice fiind cel mai frecvent intalnit) intra de asemenea in diagnosticul diferential al intarzierilor menstruale. In acelasi timp, o boala acuta, de scurta durata poate duce la intarzierea ciclului, cat si schimbarea programului de lucru( ture de noapte), anumite medicamente, greutatea in exces sau din contra, anorexia, exercitiul fizic intens. Bineinteles ca primul diagnostic ce trebuie exclus la o femeie aflata in perioada fertila si activa din punct de vedere sexual este sarcina. Daca doresti un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
||
|
alexema |
Re: candida | Data postarii: 17-02-2011 11:25AM |
| exista posibilitatea ca virusul candida sa existe in organism si sa declanseze la anumiti stimuli.ex. un prieten a luat candida de la noua lui iubita si aceasta a spus ca o are in sange si ca se activeaza uneori.lui i sa o crema dar despre ea nu stiu daca ia ceva.lui i-au aparut niste bubite dar nu a fost la medic pt. ca ia dat ea crema.merci | ||
|
dr_ene |
Re: candida | Data postarii: 17-02-2011 9:23PM |
|
Draga Alexema, candida este o ciuperca, si nu un virus. Aceasta se gaseste in mod normal la nivelul pielii si mucoaselor, dar multiplicarea ei este tinuta sub control de flora locala. Cand exista un dezechilibru intre microorganismele locale sau un deficit de aparare a organismului, aceasta se multiplica in exces si apare candidoza. Candidoza vaginala este foarte frecventa( mai mult de 50% dintre femei au cel putin un episod pe parcursul vietii). Ea este favorizata de tratamentele antibiotice, de diabet, anumite afectiuni sau tratamente ce scad imunitatea( corticoizi, tratamente anticanceroase, infectia HIV/SIDA), de contraceptivele orale, umezeala locala, dar de cele mai multe ori apare din senin, fara o cauza clara. Nu este considerata o boala cu transmitere sexuala, deci partenerul nu necesita si el tratament in lipsa simptomelor. In cazul cand apare balanita( inflamatia glandului), manifestata prin roseata, prurit, o scurgere alba la nivelul glandului penisului, se indica tratament. Acesta consta in unguente antifungice locale sau tratament sistemic( oral). In cazul in care apar mai multe de 3 episoade pe an, fara legatura cu utilizarea antibioticelor, terapia de preventie se justifica. Sper ca aceste informatii sa iti fie utile! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.