benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...

Pagini:    1  2  +
Suzana26
Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  15-12-2010 7:08AM
Buna dimineata!

Ma numesc Suzana, am 26 de ani si vreau sa va cer un sfat, o parere...
Sa va prezint datele problemei:
Am luat anticonceptionale in scop terapeutic (chist ovarian) timp de cativa ani. In luna iunie a anului 2009 le-am intrerupt. A urmat o perioada in care ciclul era foarte neregulat (1 luna da, 2 luni pauza). M-am obisnuit sa-mi notez toate datele de incepere a menstruatiei intr-un calendar si, incepand cu luna iunie anul acesta, ciclul a devenit regulat (de 30 zile). Data ultimei menstruatii a fost: 29 Octombrie. Am facut pana acum 3 teste de sarcina diferite ( tip banda si tip caseta) in decurs de 10 zile... Toate 3 au fost pozitive, doar ca, linia de test este mai deschisa la culoare decat cea de control...
Incepand de ieri de la pranz am observat o scurgere maronie, nu foarte abundenta, insotita de dureri in zona fosei iliace drepte si dureri musculare ale membrelor inferioare... Seamana mult cu sindromul premenstrual... Sad Dupa calculele mele "babesti", in perioada aceasta ar fi trebuit sa aiba loc ovulatia, iar dupa informatiile gasiite, nidatia este un proces care are loc cam la 2 saptamani de la momentul fecundatiei, deci ar fi trebuit sa se intample pana acum, nu?... Sad
Nu stiu ce sa mai cred... Probabil ca, va trebui sa-i fac o vizita doctorului pentru o consultatie de specialitate... Imi doresc acest copil, chiar daca, parca niciodata n-ar fi momentul potrivit... Imi pun sute de intrebari legate de conditiile pe care i le pot oferi, daca nu cumva m-am cam grabit, desi am terminat toate scolile posibile (in afara de Doctorat Smile )... nici casatorita nu sunt inca, desi am o relatie de 10 ani... Probabil ca, auziti zilnic aceste "plangeri", poate ca sunt intrebari firesti... dar vreau sa mai cer o parere...
Astept cu nerabdare raspunsul dvs. !...
Va multumesc!
Suzana26
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  16-12-2010 3:51PM
Mi-am mai facut astazi dimineata un test, datorita scurgerilor din ce in ce mai abundente din ultimele 2 zile... si a iesit negativ!...Neutral Embarassed Si acum am dureri "surde", nu foarte mari si nu stiu cum sa interpretez asta...Neutral Am pierdut sarcina oare?... Va rog mult sa-mi dati un sfat...
dr_ene
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  17-12-2010 11:29PM
Draga Suzana, un test negativ de sarcina dupa altul/altele pozitive anterior, in primul trimestru de sarcina( conform calculelor, mesajele tale au fost scrise in a 7-a saptamana de sarcina) in cele mai multe cazuri semnifica o sarcina pierduta( un avort spontan). 15% pana la 20% din sarcinile recunoscute se sfarsesc printr-un avort spontan, si pana la 70% din totalul sarcinilor( recunoscute plus nerecunoscute).

Imi pare rau pentru pierderea ta. Discutia cu alte femei/mame care au trecut prin aceasta experienta cred ca te poate intari si incuraja.

Simptomele unui avort spontan sunt de obicei sangerarile vaginale( cantitativ, acestea pot varia de la spotting pana la hemoragii severe. Este important daca pe langa sange ai observat cheaguri sau tesut eliminat), dureri abdominale( fie laterale, uni sau bilateral sau centrale; acestea pot iradia in spate sau in fese), uneori cu caracter de crampa, disparitia greturilor si a angorjarii sanilor( daca au fost prezente anterior).

Este nevoie de un consult de specialitate pentru a evalua daca s-au eliminat toti produsii de sarcina( apartinand embrionului, sacului gestational si placentei). Daca da, atunci pacienta trebuie doar supravegheata. Daca nu, este nevoie de dilatatie si chiuretaj.

Sansele de a avea o sarcina normala dupa un avort spontan sunt de 90%, asadar pe viitor poti fi increzatoare in sansa voastra de a deveni parinti. In privinta "momentului potrivit"- poate niciodata nu va exista un moment "perfect", dar vei sti atunci cand iti vei tine copilasul in brate pentru prima oara ca nu l-ai schimba pentru nimic altceva. Nu uita ca inainte de orice "conditii materiale" pe care i le veti putea oferi, copiii au o singura imensa nevoie fara de care nu pot creste armonios- aceasta este dragostea. Daca tu si partenerul tau simtiti ca doriti sa va oferiti dragostea si inima si eforturile voastre si viata intreaga pentru o alta fiinta, in mod neconditionat, atunci acesta este momentul potrivit.

Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii puteti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!
Suzana26
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  18-12-2010 5:55AM
Va multumesc mult pentru raspuns!...
Si eu cred ca este vorba despre un avort spontan... in dimineata aceasta mi-am mai facut un test, al carui rezultat a fost negativ... Crying or Very sadAm programare luni dimineata la doctor, pentru a discuta cu el problema... Abia acum imi dau seama ca, a ramane insarcinata, a mentine sarcina si a o duce pana la capat, nu este un lucru foarte usor si lipsit de riscuri... Ne dorim un copil, deci vom incerca pana vom reusi !...
Va multumesc din nou pentru sfaturi si sper sa revin intr-o zi cu vesti bune!
O zi frumoasa si Sarbatori Fericite!
alexxx
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  20-12-2010 12:21PM
buna ziua,ma numesc alexandra si as vrea tare mult sa imi raspundeti la o intrebare.sunt casatorita si ne dorim tare mult un copil dar se lasa foarte asteptat.luna asta mia venit CM si a durat 5 zile apoi la 3-4 zile mia aparut o scurgere maroniu-rozaliu care inca nu a incetat in cantitati foarte ,foarte mici,as vrea sa stiu daca poate fi vb de o sarcina sau de altceva?va multumesc
dr_ene
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  23-12-2010 9:22PM
Draga Alexandra, sangerarile intre ciclurile normale poarta numele de sangerari intermenstruale. Aspectul acestora este variabil de la secretii sanghinolente pana la sange metabolizat, maroniu inchis. Cauzele cele mai frecvente sunt dezechilibrele hormonale( aparute pe fond de stress, variatii ale greutatii corporale, efort fizic intens, alimentatie artificiala). De asemenea sangerarile intermenstruale pot fi cauzate de tumori, polipi, fibroame uterine, ectropion cervical( protruzia mucoasei interne a cervixului la nivelul vaginului superior), veruci ale cervixului, infectii cu transmitere sexuala( in sspecial chlamydia sau trichomonas), anumite medicamente sau remedii naturiste. Mai rar, tulburarile de functie ale glandei tiroide pot da sangerari anormale.

Nu ai mentionat durata ciclurilor tale, pentru a vedea daca aceasta sangerare a aparut la ovulatie( de obicei ovulatia are loc intre zilele 11-21 de ciclu). Sangerarea ce acompaniaza ovulatia la un procent mic de femei este in cantitate mica si de obicei nu dureaza mai mult de 24 de ore.

La 9 zile de la ultimul ciclu menstrual nu cred ca poate fi vorba inca de o sarcina. Testul de sarcina da rezultate veridice atunci cand este efectuat dupa data la care ar fi trebuit sa vina urmatoarea menstruatie.

Deseori, sangerarile intermenstruale nu semnifica o patologie grava. Dar acest lucru nu il poate confirma decat medicul ginecolog, in urma consultului. Un diagnostic precoce, oricare ar fi el, este extrem de important.

Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi astfel de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card!

alexxx
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  24-12-2010 11:52PM
Buna,va multumesc tare mult pt raspuns.Scurgerile nici macar acum nu au incetat si sunt aproape 2 sapt de cand le am.Mie menstruatia imi vine in fiecare data de 8 sau 9 ale fiecarei luni.Noi incercam de mult de avem un copil,numai ca nu reusesc sa imi determin perioada de ovulatie,mi-am luat si un test de ovulatie si nu a iesit nimic,ca si cum nu as fi ovulat,am facut si calcule cu calendarul,nici nu mai stiu ce sa fac.Eu am fost operata de un chist pe ovarul drept in urma cu jumatate de an si in noiembrie am fost si mi-am facut analize ca sa vada daca a reaparut si raspunsul a fost negativ,medicul mi-a recomandat sa nu treaca jumatate de an fara sa imi fac analize ,in caz ca reapare.Abia in martie sunt programata la un ginecolog pt a-mi face analize si ce trebuie sa vada care e problema de nu raman insarcinata.Sper doar din tot sufletul ca scurgerile astea sa nu fie ceva grav.Astept un raspun si un sfat,va multumesc din suflet ca imi cititi problemele,va doresc CRACIUN FERICIT!
dr_ene
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  29-12-2010 10:44PM
Draga Alexandra, este indicat ajutor de specialitate in cazul in care un cuplu, in care partenera are sub 35 de ani, nu au reusit sa conceapa un copil dupa un an de relatii sexuale neprotejate. Daca partenera are peste 35 de ani, atunci acesta este indicat dupa 6 luni. Nu ai mentionat varsta ta sau ce inseamna "de mult".

Este un lucru bun ca ciclul este regulat. Important este insa sa fie si ovulatoriu. Ca metode de determinare a ovulatiei, iti stau la dispozitie analiza mucusului cervical, masurarea temperaturii bazale si testul de determinare in urina a unui hormon specific ovulatiei- hormonul luteinizant( LH), ce poate fi efectuat si la domiciliu( cred ca la acest test ai facut referinta). Analize suplimentare, a altor 2 hormoni( FSH si progesteron) pot fi efectuate la indicatia medicului endocrionolog. Ajuta de asemenea corelarea eventualelor simptome( durere la nivelul sanilor, dureri abdominale, modificari de dispozitie sau apetit sexual crescut) cu metodele mentionate mai sus pentru a creste precizia determinarii perioadei ovulatorii.

Referitor la efectul operatiei pentru chistul ovarian asupra fertilitatii- in general, chisturile ovariene nu afecteaza fertilitatea, intrucat marea lor majoritate nu influenteza ovulatia sau conceptia. Exceptia ar fi cazurile in care acestea sunt numeroase si atunci vorbim de sindromul ovarelor polichistice, afectiune ce asociaza infertilitate datorita tulburarilor hormonale existente sau cand acestea apar in contextul endometriozei- caz in care 40% dintre paciente asociaza infertilitate.

Exista si riscul postoperator al formarii aderentelor, care pot afecta functia tubei uterine( conductul ce transporta ovulul si la nivelul caruia are loc fertilizarea, ca apoi oul sa fie condus spre cavitatea uterina).

Referitor la persistenta sangerarilor timp de 2 saptamani- cred ca un consult clinic se impune. Nu te ingrijora excesiv referitor la durata lor, intrucat sunt in cantitate mica. Ce este intelept din partea fiecareia dintre noi este sa nu ignoram semnalele de alarma pe care ni le trimite organismul si sa amanam prezentarea la medic.

Poti apela la medicii ginecologi si eventual si cei endocrinologi din clincile aflate in parteneriat cu Centrofarm. Beneficiezi astfel de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card!

Sper ca aceste informatii sa iti fie de folos!

alexxx
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  30-12-2010 10:03PM
BUNA SEARA SI MULTUMESC INCA O DATA PT TIMPUL ACORDAT.EU AM 23 DE ANI SI INCERCAM CAM DE APROAPE 2 ANI SA AVEM UN COPIL.ABIA ACUM MI-AU INCETAT ACELE SCURGERI.INSA AM O SAPTAMANA DE CAND SIMT O DURERE USOARA LA NIVELUL SANILOR SI LA SFARC,MA DOARE SPATELE SI SIMT O NEVOIE NEBUNA SA MANANC .EU AM PROGRAMARE LA MEDIC IMPREUNA CU SOTUL TOCMAI IN MARTIE.SERVICIUL NU NE PERMITE SA PLECAM MEREU SI NU DISPUNEM DE FOARTE MULTI BANI PT A MERGE LA UN MEDIC PARTICULAR.VA MULTUMESC INCA O DATA PT CA IMI CITITI ACESTE MESAJE.
bianca2011
Re: Scurgere maronie in a 6 a saptamana de sarcina...  Data postarii:  22-01-2011 2:16PM
buna ziua,
Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:saptamana aceasta,miercuri ,am fost la un control medical si mi s-a confirmat sarcina, saptamana a 5 a;a doua zi ,dimineata, au aparut cateva pete maronii si apoi sange ( sangele a aparut numai dupa urinat si fara sa patez chilotul );m-am speriat si am fost de urgenta la doctor;am primit un tratament cu utrogeston 3/zi si no spa,2/ zi .Imediat dupa ce am luat primul medicamentsi am stat in pat ,sangele dupa urinat a disparut;a ramas doar scurgerea maro,ieri,vineri, iar azi nimic.Ce s-a intamplat?
http://

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

Pagini:    1  2  +
centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului