benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

am nevoie de un raspuns

raluca18
am nevoie de un raspuns  Data postarii:  06-12-2010 11:52AM
pe data de 20 a lunii trecute mi.am inceput viata sexuala, pe 25 mi-a venit mestruatia care a tinut 4 zile. pe data de 3 a acestei luni am avut iar un contact sexual cu prietenul meu, ambele fiind protejate. de 2 zile am o durere la apasare cam la un centimetru, 2 mai in jos de buric, stari de greata, dureri abdominale si de spate. de asemenea se simte si o usoara unflatura. e posibil sa fie o sarcina, cu toate ca ne-am protejat? accidente exista. daca nu e sarcina, atunci care ar putea fi cauza durerii? e prea devreme sa imi fac un test de sarcina?
dr_ene
Re: am nevoie de un raspuns  Data postarii:  06-12-2010 10:56PM
Draga Raluca, daca ati folosit corect prezervativul, eficienta acestuia este de 98% in prevenirea unei sarcini. Asadar, teoretic, exista posibilitatea unei sarcini in 2% din cazuri. Un test de sarcina se pozitiveaza cel mai devreme in jurul datei cand ar fi trebuit sa vina urmatoarea menstruatie.

Durerea pe care o relatezi poate fi de origine vezicala( o infectie urinara joasa- cistita; acestea sunt favorizate de contactul sexual la femei), ginecologica( durerea ce apare la ovulatie- Mittelschmerz), intestinala( atat constipatia, cat si diareea pot cauza dureri abdominale in jumatatea inferioara a abdomenului). Sarcina de obicei nu produce simptome decat dupa intarzierea ciclului, desi unele femei sustin ca isi dau seama ca sunt insarcinate chiar inainte de aceasta.

Sarcina nu este palpabila abdominal inainte de 12 saptamani de gestatie. Formatiunea pe care o simti poate tine de peretele abdominal( lipom, de exemplu), poate fi o hernie, un fibrom uterin sau un chist ovarian cat si alte afectiuni digestive, dar mai rar intalnite la varsta tanara.

Iti recomand un consult de specialitate pentru un diagnostic clar si un tratament tintit. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii puteti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

onnyx
Re: am nevoie de un raspuns urgent  Data postarii:  08-12-2010 9:47PM
buna seara domnule doctor.am si eu o intrebare si sper sa ma ajutati cu un raspuns.prin august am luat o pastiluta de escapelle iar acum de aproape o luna iau diane 35(ca medicament mi lea prescris endocrinologu)dar cum insa este si contraceptip vroiam sa stiu daca ma protejeaza in totalitate sau mai trebuie sa folosesc si prezervativ acum pentru ca am inteles ca daca ai luat escapelle TIMP DE VREO 6 LUNI trebui sa te protejezi si cu prezervativ ca anticonceptionalele nu sunt de ajuns,ca exista un risc..va rog sa ma lamuriti,multumesc anticipat
dr_ene
Re: am nevoie de un raspuns  Data postarii:  09-12-2010 5:20PM
Draga Onnyx, nu este nevoie de o metoda suplimentara de contraceptie daca ai inceput blister-ul de Diane 35 in prima zi de menstra si ai administrat tratamentul zilnic, fara exceptie.

Substanta activa din Escapelle se elimina din organism in ~4 zile. Poate cauza cel mult perturbarea ciclului menstrual, in sensul unui ciclu menstrual ulterior survenit cateva zile mai devreme. In nici un caz nu apar efecte timp de 6 luni.

Pilula de a doua zi este o masura exceptionala. Este nevoie de o metoda contraceptiva folosita in mod regulat atunci cand cei doi parteneri nu sunt pregatiti pentru a deveni parinti. Ca adulti responsabili, este intotdeauna mai intelept si mai usor sa previi, decat sa suporti consecintele unei decizii luate in pripa. Este intelept din partea amandurora ca ati ales o metoda contraceptiva regulata, cum e Diane 35.

Iti doresc multa sanatate!
salina
Re: am nevoie de un raspuns  Data postarii:  07-03-2011 8:42AM
Buna ziua Doamna Doctor. Am o nelamurire cu privire la efectele pe care Postinor 2 ar trebui sa le aibe asupra organismului. In a 11-a zi,am avut o intamplare nefericita, in urma careia am decis sa iau Postinor 2. (prima pastila la 14 ore , a doua la 12 ore). Au trecut aproximativ 5 zile de atunci si nu am alt simptom decat durere de sani(ceea ce cred ca se datoreaza pastilelor) Intrebarea mea este: este obligatoriu sa am menstra(scurgeri) dupa ce am luat pastilele,sau este posibil sa-mi vina menstra regulat ? Daca nu am inseamna ca pastila nu si-a facut efectul? Multumesc anticipat!
andreea.21
Re: am nevoie de un raspuns  Data postarii:  14-03-2011 3:57PM
Buna..mi-am inceput viata sexuala acum o saptamana , iar dupa al treilea contact sexual , la o zi dupa el am avut sangerari destul de mari si nu stiu daca este normal.ciclul trebuie sa imi vina in jurul zilei de 28.se poate sa imi fi venit mai devreme menstruatia?astept un raspuns.ms mult.
Dr Gradinaru Dragos - RM
Re: am nevoie de un raspuns  Data postarii:  29-03-2011 8:55AM
e posibil sa fie menstruatie! Ar trebui sa faci un consult ginecologic! Ar fi util si pentru a te informa referitor la contraceptie si bolile cu transmitere sexuala!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului