benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

mi-a intarziat menstruatia

xoxo
mi-a intarziat menstruatia  Data postarii:  11-11-2010 4:59PM
buna. am si eu o problema...nu am o menstruatie prea regulata in sensul k la perioade mari de timp se mai schimb(cam in fiecare an), dar in ultima perioada imi venea mereu intre 1-8 a lunii maxim 9-10...azi suntem deja in 11 si nu mia venit si nici semne cum ca miar veni nu amSad...de mentionat faptul k am avut un contact neprotejat acum 2 sapt si cateva zile dar nu sa intamplat nimic in sensul k nu sa finalizat...persoana respectiva nu a ejaculat ca nu a durat contactul prea mult...sunt ingrijorata ce ar trebui sa fac?:-s
de asemea trebuie sa mentionez k sunt o persoana f stresata si am stari nervoase aproape zilnice si stiu k uneori si asta e un motiv pt intarziere.
astept raspuns cat mai repede. va multumesc
Mesaj modificat de autor pe 11.11.2010
ionik
Re: mi-a intarziat menstruatia  Data postarii:  13-11-2010 9:49AM
am si eu o problema. mi-a intarziat menstruatia 10 zile si inca nu mi-a venit .trebuia sa vina pe 3 si azi suntem in 13 . contacte sexuale am avut acum 3 luni si pana acum mi-a venit cat de cat normal .am un ciclu neregulat . care este problema de imi intarzie atat?
xoxo
Re: mi-a intarziat menstruatia  Data postarii:  14-11-2010 12:55PM
azi deja suntem in 14 si tot nu mia venitSad help!
dr_ene
Re: mi-a intarziat menstruatia  Data postarii:  14-11-2010 8:27PM
Draga Xoxo, intarzierea menstruatiei poate aparea in mai multe circumstante. Pentru inceput insa, trebuie sa stii ca ciclurile neregulate se intalnesc la marea majoritate a femeilor, la un moment sau altul in viata, si de cele mai multe ori, nu semnaleaza o boala grava.

Bineinteles ca o prima cauza ce trebuie intotdeauna pastrata in minte, in cazul femeilor active sexual, este sarcina. Pentru a afla raspunsul, trebuie sa faci un test de sarcina. Niciodata acest raspuns nu il poate da un medic, de pe un forum.

Un sfat pe care nu il pot oferi suficient de des este cel referitor la importanta sexului sigur si responsabil. Nu este nevoie decat de o singura relatie sexuala neprotejata pentru a contacta o boala cu transmisie sexuala cu consecinte pe termen lung sau pe viata sau pentru a ramane insarcinata atunci cand nu ai planificat si nu iti doresti o sarcina. Sunt riscuri mult prea mari pentru a ti le asuma, sperand in "noroc" sau in conceptia "doar nu mi se va intampla chiar mie!". Este un risc prea mare pentru a ti-l asuma crezand in vorbe si in promisiuni- atat de usor de zis, atat de usor de facut. Durata contactului sexual nu are nici o importanta. Chiar daca nu a avut loc ejacularea, o data ce penisul intra in erectie exista un lichid mucoid produs ce poate contine spermatozoizi( si in plus, este infectant) si daca acesta ajunge la intrarea in vagin, drumul este deschis pentru un spermatozoid activ!

Astfel, este de o covarsitoare importanta pentru sanatatea ta folosirea prezervativului - corect, oriunde, oricand, cu oricine. Este important sa fii protejata in mod corespunzator, nu prin vorbe.

Iti recomand sa porti o discutie in acest sens cu partenerul tau si sa stabiliti impreuna metoda contraceptiva si de protectie cea mai buna pentru voi, luand in considerare si abstinenta ca cea mai sigura dintre toate.

Stress-ul afecteaza numeroase organe si mecanisme din organismul nostru, inclusiv ciclul menstrual prin scaderea unui anume hormon necesar in ovulatie si menstruatie. Afectari ale functiei tiroidiene( fie in plus, fie in minus) sau ale ovarelor( sindromul ovarelor polichistice fiind cel mai frecvent intalnit) intra de asemenea in diagnosticul diferential. In acelasi timp, o boala acuta, de scurta durata poate duce la intarzierea menstruatiei, cat si schimbarea programului de lucru( ture de noapte), anumite medicamente, greutatea in exces sau din contra, anorexia, exercitiul fizic intens.

Daca doresti un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

dr_ene
Re: mi-a intarziat menstruatia  Data postarii:  14-11-2010 8:28PM
Draga Ionik, exista mai multe motive posibile pentru a explica intarzierea menstruatiei. Pentru inceput insa, trebuie sa stii ca ciclurile neregulate se intalnesc la marea majoritate a femeilor, la un moment sau altul in viata, si de cele mai multe ori, nu semnaleaza o boala grava.

Bineinteles ca o prima cauza ce trebuie intotdeauna pastrata in minte, in cazul femeilor active sexual, este sarcina. Nu este acesta cazul tau, cu ultimul contact sexual in urma cu 3 luni si cicluri prezente de atunci.

Stress-ul afecteaza numeroase organe si mecanisme din organismul nostru, inclusiv ciclul menstrual prin scaderea unui anume hormon necesar in ovulatie si menstruatie. Afectari ale functiei tiroidiene( fie in plus, fie in minus) sau ale ovarelor( sindromul ovarelor polichistice fiind cel mai frecvent intalnit) intra de asemenea in diagnosticul diferential. In acelasi timp, o boala acuta, de scurta durata poate duce la intarzierea menstruatiei, cat si schimbarea programului de lucru( ture de noapte), anumite medicamente, greutatea in exces sau din contra, anorexia, exercitiul fizic intens.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!
iahim
Re: mi-a intarziat menstruatia  Data postarii:  04-07-2011 11:43AM
Buna ziua! am si eu o problema mi-am inceput viata sexuala in urma cu 1 an si ceva, iar de atunci nu mi-a mai venit niciodata regulat.luna aceasta am facut-o cu prietenul meu fara prezervativ dar el nu si-a dat drumul in mine.trebuia sa-mi vina pe 29 dar nu mi-a venit nici pana acum,dar mi-au aparut toate semnele de ex: am facut cosuri pe fata,ma doare burta, sunt mai nervoasa, si putin balonata(aceste semne le am de fiecare data cand se apropie menstruatia).acum 2 zile mi-a aparut un lichid maroniu, dar nu mi-a curs nici un pic de sange. acum am 2 probleme: 1.mi s-a mai intamplat la fel acum 2 luni dar in 4 zi de intarziere mi-a venit.acum sunt in a 4 zi si inca nu mi-a venit.a doua problema: in urma cu cate zile m-a prins ploaia si m-a facut fleasca shi a trebuit sa stau in masina cam 2 ore shi eram uda si la picioare si pe haine.eu m-am gandit imediat ca o sa racesc la ovare.iar ieri am avut semnele normale de racire la ovare adica:ma durut burta, ma durut spatele in zona rinichilor etc.(semne care le am de fiecare data cand sunt racita la ovare).acum nu stiu de ce imi intarzie ori sunt insarcinata(ceea ce nu vreau) ori sunt doar racita la ovare(ceea ce sper sa fie).deocamdata nu prea am intrat in panica deoarece si data trecuta cand s-a intamplat la fel adica mi-a curs lichid maroniu, mi-a venit intarziat cu o saptamana si luna aceasta mi-a intarziat 5 zile.astept un rapuns urgent va rog. multumesc.
Mesaj modificat de autor pe 4.07.2011
Mesaj modificat de autor pe 4.07.2011
Dr Gradinaru Dragos - RM
Re: mi-a intarziat menstruatia  Data postarii:  11-07-2011 2:57PM
Probabilitatea unei sarcini in conditiile descrise de dvs sunt foarte mici, dar trebuie exclusa prin efectuarea unei analize de sange=beta-HCG. Probabil este un deezechilibru hormonal din cauza caruia menstruatiile vin neregulat. Pentru asta nu ar strica sa faceti o ecografie transvaginala si un consult ginecologic.

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului