benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

Anticorpi anticadiolipinici

mimik
Anticorpi anticadiolipinici  Data postarii:  12-09-2010 8:18PM
Buna ziua.Anul trecut am facut analiza pentru anticorpi anticardiolipinici.In martie cand am facut analiza mi-a iesit Igg 14.617 si Igm 43.587.Am repetat analiza in mai la un alt laborator si mi-a iesit Igm2.3.Unitatea de refrinta era diferita ,nu-mi mai amintesc acum insa ideea este ca prima data nu au iesit bina si a doua oara a iesit ok.
Multumita de al doilea rezultat nu le-am mai repetat desi nu am inteles nici pana acum diferenta dintre cele doua rezulatate ,m-am gandit ca-i vina laboratorului.Acum incerc sa raman insarcinata ,de cateva luni si nu-mi ieseSad.Am 32 de ani si nu am ramas niciodata insarcinata.
Am citit despre acesti anticorpi si aparent sunt perfect sanatoasa la modul ca nu prezint niciun simptom pe care l-ar da sindromul fosfolipidic.
Imi puteti explica in vreun fel diferenta dintre cele doua rezulatate ....Ar putea sa fie acesta motivul pt care sa nu reusesc sa raman insarcinata?
dr_ene
Re: Anticorpi anticadiolipinici  Data postarii:  07-10-2010 8:24PM
Draga Mimika, pana la 5 % din populatia generala poate sa aiba anticorpi anticardiolipinici pozitivi pe parcursul vietii, la un moment dat, fara ca aceasta sa insemne ca sunt bolnavi. IgM sunt anticorpi de faza acuta( adica secretati de organism imediat ce s-a declansat reactia de aparare imuna) care persista pentru putina vreme( 2-3 saptamani de obicei), pe cand IgG apar mai tarziu, ii inlocuiesc progresiv pe cei de tip IgM si persista pe termen nedefinit.

Pragul de referinta mentionat in literatura internationala este de 40 GPL/MPL.

Acesti autoanticorpi pot fi prezenti si in infectii virale sau bacteriene acute, in hepatita C, malarie, boala Lyme, sifilis, infectie HIV, leucemii, tumori solide si frecvent in ciroze alcoolice.

Datorita acestor factori, diagnosticul de sindrom antifosfolipidic nu trebuie stabilit pe baza unei singure determinari. Persistenta acestora, peste valoarea prag, la doua determinari, efectuate la cel putin 12 saptamani distanta, si mai ales a celor de tip IgG este semnificativa. Fara manifestari clinice insa, nu se poate pune un diagnostic. Manifestarile clinice ale sindromului antifosfolipidic includ pierderea spontana a mai multor sarcini, de obicei in trimestrul II sau III, mai rar inainte de 12 saptamani. Imposibilitatea de a ramane insarcinata nu intra in criteriile de diagnostic, indreptand mai degraba spre investigatii in sfera endocrinologica, ginecologica si genetica.

Pentru un consult de specialitate, te incurajez sa apelezi cu incredere la medicii ginecologi, specializati in tratamentul infertilitatii din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card!

Iti doresc multa sanatate si succes in a ramane insarcinata!

mimik
Re: Anticorpi anticadiolipinici  Data postarii:  07-10-2010 9:07PM
Va multumesc frumos pentru raspuns.In sfarsit m-am lamurit.Da,ar trebui sa merg la un control mai amananuntit si eventual sa repet si aceasta analiza .

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului