alergie
|
kyty_kyty |
alergie | Data postarii: 02-09-2010 9:12PM |
| buna ziua.am o mare problema.Ma umflu la frig!!!mi se umfla mainile,ma mananca de mor,urechile imi frig,si azi mi'a curs nasul din cauza frigului si mi s'a umflat de nu'l simteam.am mancat inghetata si mi s'au umflat buzele.ce sa fac??va rog un sfat. | ||
|
kyty_kyty |
Re: alergie | Data postarii: 14-09-2010 9:47PM |
|
a vizionat atata lume dar nimeni nu'mi da nici un raspuns. |
||
|
dr_ene |
Re: alergie | Data postarii: 09-10-2010 5:46PM |
|
Draga kyty_kyty, cred ca afectiunea de care suferi poarta numele de urticarie fizica, adica o reactie alergica ce afecteaza pielea declansata de factori fizici( in cazul tau, frigul). Este o afectiune rara, care afecteaza de obicei adultii tineri, in rest sanatosi. Este determinata de preedispozitia genetica de a reactiona la frig prin descarcarea unei substante numite histamina, care produce roseata locala, pruritul( mancarimea) pe care il descrii si umflarea tesutului, prin cresterea permeabilitatii vaselor de sange. Nu se stie daca frigul per se, sau incalzirea ulterioara actioneaza ca trigger pentru descarcarea de histamina. Ce poti face? In primul rand, sa eviti pe cat posibil frigul, vantul, umezeala in sezonul rece. Haine adecvate, calduroase, manusi cu un singur deget, captusite trebuie sa iti fie mereu la indemana la nevoie. Ca tratament medicamentos sunt indicate antihistaminicele. Acestea sunt medicamente care blocheaza actiunea histaminei. Le poti folosi cat mai devreme la debutul unui atac sau daca acestea sunt frecvente, chiar zilnic, Cele de noua generatie sunt mai putin, sau chiar deloc sedative, comparativ cu cele mai vechi. Recomandat este insa sa nu consumi alcool pe toata perioada in care le folosesti. In cazul in care un anume episod este mai sever, se indoca tratament cu cortizon oral( prednison, metilprednisolon etc) O veste buna este ca mersul acestei afectiuni este spre ameliorare sau chiar disparitie o data cu inaintarea in varsta. Cei mai multi pacienti observa o imbunatatire dupa 2-5 ani. Evitand frigul si folosind antihistaminice, simptomele acestea neplacute pot fi tinute sub control. Pentru un consult de specialitate, te incurajez sa apelezi cu incredere la medicii alergologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.