benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, slabire, Frumusete, sanatate fier, dragoste, dieta, portocala, papa, de, asa, sanatate, roz, din, teste
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

menstruatie mai putina

onnyx
menstruatie mai putina  Data postarii:  22-08-2010 10:33AM
buna seara d.na doctor.va rog frumos sami dati si mie un sfat.luna trecuta in iulie mia venit pe 13..pe 26 sau 27 pr.meu ma penetrat cateva secunde si doar atat..iar pe 6 la fel dupa care am folosit prezervativ..pe 7 mia venit insa parca mai putin ca de obicei(era mai fluent si ma tinea mai mult)acum e a 4zi ,mai am putin..si cand ma duc la baie..eu mam sperit si urmeaza sa fac un test.credeti ca poate fi vorba de o menstrutie peste sarcina??mentionez ca in ultima saptamana am avut si o problema in famile am fost si f stresata.poate fi si asta o diminuare a menstr?va rog frumos sa imi raspundeti cat mai repede.va multumesc anticipat! mi-am facut si testul de dimineata si a iesit negativ..este prea devreme?mi-am facut si un control dar nu a vazut nimic,credeti ca este prea devreme?sa-mi mai fac un test?multumesc frumos
dr_ene
Re: menstruatie mai putina  Data postarii:  26-11-2010 9:59PM
Draga Onnyx, raspunsurile mele de pe acest forum au menirea de a face medicina si modul in care reactioneaza organismul nostru un pic mai clare pentru toti vizitatorii. Ele nu pot fi niciodata verdicte. Raspunsul la intrebarea ta "pot fi insarcinata?" il da un test de sarcina. Inainte de orice simptom sugestiv sau control medical( sarcina se vede la ecograf de-abia din saptamana 5-6), daca menstruatia intarzie sau daca crezi ca ai putea fi insarcinata, atunci un test de sarcina efectuat dupa data la care ar fi trebuit sa ai urmatoarea menstra, eventual repetat, are sensibilitate de 100% in confirmarea unei sarcini.

Nu exista menstruatie peste sarcina. Acesta este un mit. Exista insa sangerari vaginale in timpul sarcinii, mai ales in primul trimestru, dar acestea nu sunt menstruatie si in cele mai multe cazuri, pot fi diferentiate prin cantitatea, aspectul si durata sangerarii de o menstra normala.

Durata contactului sexual nu are nici o importanta. Nu te amagi crezand ca daca penetrarea a durat doar cateva secunde, sarcina nu poate avea loc. Este absolut obligatoriu, este o dovada de maturitate si responsabilitate din partea amandurora sa folositi o metoda contraceptiva si de protectie, in cazul in care nu doriti sa deveniti parinti.

Cantitatea de sange eliminata la menstra depinde de durata fazei proliferative( prima jumatate a ciclului menstrual) si de expunerea la estrogen( principalul hormon secretat de ovare in aceasta perioada) a mucoasei uterine. Cu cat ciclurile sunt mai lungi( peste 30-33 de zile) sau sunt neregulate, cu cat intervine stressul sau modificarea stilului de viata( ture de noapte, calatorii obositoare, examene, efort fizic intens, diete de slabire etc), cu atat organismul se va adapta prin modificarea profilului hormonal, si implicit a ciclurilor menstruale.

Sper ca aceste randuri sa iti fie de folos. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii puteti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!
lina
Re: menstruatie repetata peste 8 zile  Data postarii:  19-03-2011 11:02AM
am avut contavt sexual cu prezervativ pe 6 martie si parca a ft bn dar dupa ce pe 8 mi sa inceput menstruatia,durind pina pe 11,pe 19 am inceput sa am eliminari de inceput de menstruatie,ce poate fi?
Dr Gradinaru
Re: menstruatie mai putina  Data postarii:  11-04-2011 12:55PM
Ar putea fi un o tulburare hormonala sau un chist de ovar! Ar trebui facut un consult ginecologic, eventual ecografie!
georgysa
Re: menstruatie mai putina  Data postarii:  16-04-2011 6:46PM
buna seara ma numesc georgiana am 18 ani si sunt foarte disperata am nevoie de sfatul dumneavoastra .. incep sa va povestesc povestioara mea .. mam maritat la 16 ani dupa cateva luni am ramas insarcinata .. la 6 luni de sarcina mam lovit in burtica .. la 7 luni am fost la doctor pentru ca incepusem sa sangerez .. miau facut o ecografie si au descoperit ca fatul era mort CREDETI CA E POSIBIL CA FATUL SA MOARA DIN CAUZA UNEI LOVITURI? .. nu mia zis nimeni cauza de ce a murit .. dupa 2 ani de la pierdere .. am ramas din nou insarcinata . eram foarte fericita .. la prima ecografie au descoperit ca fatul pare mai mic .. si mia dat sa fac analiza de sange beta hcg .. pe care nu se dublase deloc .. miau facut din nou ecografie si miau zis ca e o sarcina oprita in evolutie . dupa care a urmat si chiuretajul .. credetima am nevoie de sfatul Dumneavoastra miau pierdut orice speranta .. nu ma vad cu un copil in brate . Sunt trista mereu nu pot explica ceea ce simt in cuvinte .. sunt disperata miau pierdut orice speranta .. mi-e si frica sa mai incerc din nou sa raman insarcinata .. DUMNEAVOASTRA CE PARERE AVETI CREDETI A ASI PUTEA AVEA VREO DATA UN COPIL DUPA ATATEA INTAMPLARI NEFERICITE NIMENI NU MIA ZIS DIN CE CAUZA MISE INTAMPLA TOATE ASTEA CAND MIAU FACUT CHIURETAJUL MIAU LOAT MONSTRE DIN FAT .. SA VADA DACA AM TROMBOFFILIE SI MIAU ZIS CA NU E VORBA DESPRE TROMBOOFILIE ATUNCI CARE AR FII CAUZA .. IMI CER SCUZE PENTRU DERANJ Poate o sa-mi raspundeti multumesc:*

Dr Gradinaru
Re: menstruatie mai putina  Data postarii:  19-04-2011 7:40AM
Ar putea fi trombofilie si v-as recomanda sa va investigati in privinta aceasta! Ar putea fi o incompatibilitate genetica intre dvs si partener sau o anomalie genetica a embrionului care a dus la oprirea din evolutie a sarcini ( 60% din sarcinile oprite din evolutie au aceasta cauza)i! Toate acestea ar trebui investigate! Cauzele sunt multiple ( boli, etc).
elyy
vreau un bebe  Data postarii:  08-07-2011 6:10AM
Buna ziua !!..sant noua pe aici as vrea sa v a spun din povestea mea si daca se poate cineva care stie sau care a trecut prin ceva asemanator..sa mi dea cateva raspunsuri sau sugestii !!Am 29 de ani si sant casatorita de aproape 5 ani si ne am hotarat si noi k vrem un bebe.Nu am avut niciodata un ciclu regulat ,dar atunci cand venea m a tinea 3 zile si inainte sa mi vina cam cu 5 zile mi se umflau sanii ma durea capul aveam o stare de nervi accentuata.Ciclul in luna aprilie l am avut pe data de 14/04.2011 pana pe data de 17.04.2011. noi nu ne am mai protejat din data de 27 .04.2011..la cateva zile mi am facut un test de sarcina care a iesit negativ oricum il facusem prea devreme pana in cele 14 zile care se zice k ar trebui sa astepti pt un test .la inceputul lunii mai am observat k dak strangeam de sani imi curgea un lichid alb galbui ceea ce nu mai avusesem pana atunci si ciclul mi a venit pe data de 12.05.2011 dar ma tinut numai o zi .Am repetat un test de sarcina care din pacate a iesit tot negativ.Urmatoarea luna iunie mi a venit ciclul pe data de 05.06.2011 tinundu ma tot o zi ...acum santem in luna iulie si inca nu mi a venit ciclul dar vreau s amentionez faptul k am niste crampe la burtiica ..ma dor ovarele sa zic 3,4 minute dupa care ma lasa durerea si revine km la un interval de 20 ,30 minute ..durerea este puternica si mi da senzatia k ma dor ovarele k si cum as fi racita la ovare asa este durerea .Pieptul este marit si ma doare de cam 6 zile si acum am observat k nu mi mai curge deloc lichid din ala si parca am observat k sfarcurile sant mai mari si mai dureroase la atingere acum ...V a multumesc pentru ca m ati ascultat ..un sfat daca as primi ar fi super k sant km stresata k nu stiu ce este cu durerile asta ...O zi buna multumesc frumos 11
Dr Gradinaru
Re: menstruatie mai putina  Data postarii:  11-07-2011 1:57PM
mai intai trebuie exclusa o sarcina. pentru asta putem face a anliza de sange= beta-HCG care ne spune cu siguranta de 100% daca sunteti gravida. Pasul 2 trebuie exclusa o sarcina extrauterina prin efecturea unei ecografii transvaginale; sarcina extrauterina poate fi insotita de acele dureri pe care le descrieti. Daca nu sunteti insarcinata probabil avem de aface cu o anexita care oricum terbuie tratata pentru ca poate afecta fertilitatea.

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului