Este caz de ingrijorare sau nu?
|
claudio22 |
Este caz de ingrijorare sau nu? | Data postarii: 16-08-2010 1:11PM |
|
Buna ziua! Eu si cu prietena mea am avut de curand "joculete" in cada finalizate cu ejacularea in apa (fara contact sexual). Dupa 5 zile, a observat ca secretia vaginala obisnuita s-a modificat intr-o sangerare de culoare maro inchis, cantitativa, fara miros si cu mici usturimi la inceput. Aceasta sangerare continua cam de 3 zile si este inainte de perioada menstruatiei. As vrea va rog sa imi spuneti daca este un motiv de ingrijorare, daca este vorba de o sarcina sau despre o boala care poate fi rezolvata in urma unui tratament recomandat de ginecolog. Multum. pentru raspuns Claudiu |
||
|
dr_ene |
Re: Este caz de ingrijorare sau nu? | Data postarii: 19-11-2010 12:55AM |
|
Draga Claudiu, eliminarea de secretii sanguinolente intre ciclurile menstruale poarta numele de sangerare intermenstruala.Cauzele cele mai frecvente sunt pastilele contraceptive, dezechilibre hormonale, dispozitivul de contraceptie intrauterin( steriletul), sangerari legate de sarcina( fie uterina, fie ectopica), infectiile cu transmitere sexuala( in special chlamydia si trichomonas), tumori, polipi, fibroame uterine, ectropion cervical( protruzia mucoasei interne a cervixului la nivelul vaginului superior), veruci ale cervixului, anumite medicamente sau remedii naturiste. Mai rar, tulburarile de functie ale glandei tiroide pot da sangerari anormale. Toate aceste cauze pot fi identificate printr-o discutie cu medicul ginecolog si printr-o examinare ginecologica, eventual o ecografie transvaginala si teste de sange tintite. Deseori, sangerarile intermenstruale nu semnifica o patologie grava. Dar acest lucru nu il poate confirma decat medicul ginecolog, in urma consultului. Un diagnostic precoce, oricare ar fi el, este extrem de important. Sarcina este destul de putin probabila in lipsa contactului sexual cu penetrare, dar nu imposibila. Pentru a afla raspunsul, trebuie ca partenera ta sa faca un test de sarcina. Niciodata acest raspuns nu il poate da un medic, de pe un forum. Pentru evitarea unei sarcini neplanificate, este imperios necesar sa folositi o metoda contraceptiva in mod corect si regulat. Pentru a va proteja de riscul infectiilor cu transmitere sexuala, trebuie sa folositi o metoda bariera( prezervativul). Discutiile si sfaturile postate pe acest forum sunt menite sa ajute la intelegerea modului in care functioneaza organismul nostru si la semnificatia anumitor semne/simptome, nicidecum la inlocuirea examenului clinic si a interactiunii directe cu medicul. Medicina isi pastreaza frumusetea si unicitatea intre profesii prin faptul ca intotdeauna va presupune tratarea bolnavilor, si nu a bolilor. Pentru un consult de specialitate, puteti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiati de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii puteti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Multa sanatate partenerei tale! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.