sangerare dupa sex
|
adelinaa |
sangerare dupa sex | Data postarii: 10-08-2010 9:32AM |
|
Am aproape 22 de ani si acum 2 zile am facut sex oral cu prietenul meu (el s-a folosit de degete foarte mult) iar rezultatul a fost faptul ca am sangerat. S ar putea sa fi simtit o usoara durere in timpul sexului oral dar n am bagat o in seama. La sfarsit am constatat cateva pete de sange si petele de sange s au transformat intr o scurgere maronie care au continuat in ziua respectiva apoi n au mai aparut o zi iar azi dimineata am gasit o mica scurgere maronie. Nu stiu ce sa inteleg. Poate avea legatura cu candidoza? Eu m am mai tratat cu ovule si crema pentru candidoza acum 2 saptamani (o recidiva). E cam a treia oara cand iau acest tratament, la recomandarea medicului dar nu stiu cat de eficient este. Poate fi un semn de sarcina? Sangerarea dupa sex a aparut la 19 zile dupa ciclu. Cam cu 1-2 sapt inainte de ciclu am luat un anticonceptional de urgenta, fiind cam a doua oara anul acesta, la un interval de sub 6 luni, din cauza unui prezervativ rupt. Nu a avut nici un fel de efecte secundare vizibile, menstruatia a venit la timp, doar am avut niste dureri premenstruale destul de mari. Iar dupa ciclu n am mai avut contact sexual, in afara de acest sex oral. Ma ingrijoreaza scurgerea maronie, ca inainte de ciclu si parca simt o usoara usturime la nivelul vaginului. Si faptul ca o zi am crezut ca a incetat aceasta scurgere si azi e prezenta in cantitate mica. Imi puteti spune despre ce e vorba? |
||
|
dr_ene |
Re: sangerare dupa sex | Data postarii: 07-10-2010 7:45PM |
|
Draga Adelina, sangerarea dupa contactul sexual poarta numele de hemoragie postcoitala. Hemoragia postcoitala nu este un diagnostic, ci un semn. Cauza acesteia trebuie intotdeauna obiectivata. Acestea pot fi: infectiile cu transmitere sexuala( cel mai frecvent chlamydia sau trichomonas; candidoza, desi considerata doar de unii medici o boala cu transmitere sexuala, nu cauzeaza sangerare vaginala), polipi cervicali( ai colului uterin) sau endometriali( ai mucoasei uterului, care ajung pana la nivelul colului), trauma( un contact sexual mai energic, un preludiu insuficient, folosirea altor obiecte ca stimulente sexuale pot cauza microleziuni ale mucoasei vaginale care sa duca la hemoragie), cancerul vaginal sau cervical. Fara un contact sexual vaginal de la ultima menstruatie, in perioada fertila a acestui ciclu, nu poate fi vorba de o sarcina. Inainte de orice consult( imagistic sau clinic), suspiciunea de sarcina se ridica atunci cand menstruatia intarzie si se confirma sau infirma cu un test de sarcina la domiciliu. Discutiile si sfaturile postate pe acest forum sunt menite sa ajute la intelegerea modului in care functioneaza organismul nostru si la semnificatia anumitor semne/simptome, nicidecum la inlocuirea examenului clinic si a interactiunii directe cu medicul. Din fericire, medicina isi pastreaza frumusetea si unicitatea intre profesii prin faptul ca intotdeauna va presupune tratarea bolnavilor, si nu a bolilor. Pentru un consult de specialitate, te incurajez sa apelezi cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
||
|
michelle |
sangerare dupa sex | Data postarii: 29-11-2010 7:29PM |
| buna am 28 ani sambata am avut contact sexual cu iubitul meu dupa care am sangerat inclusiv duminica dar nu in cantitate mare lucru care m-a sperriat foarte tare. mentionez ca vineri a fost ultima zi de ciclu. credeti ca are vreo legatura cu lucrul asta? sau ce altceva poate fi? | ||
|
dr_ene |
Re: sangerare dupa sex | Data postarii: 02-12-2010 6:38PM |
|
Draga Michelle, sangerarea ce survine dupa contactul sexual poarta numele de sangerare postcoitala. Dupa cum spuneam si in post-ul anterior, aceasta este un semn, si nu un diagnostic in sine. Sangerarea postcoitala poate aparea in contextul infectiilor cu transmitere sexuala( cel mai frecvent chlamydia sau trichomonas), datorita polipilor cervicali( ai colului uterin) sau endometriali( ai mucoasei uterului, care ajung pana la nivelul colului), traumei ( un contact sexual mai energic, un preludiu insuficient, folosirea altor obiecte ca stimulente sexuale pot cauza microleziuni ale mucoasei vaginale care sa duca la hemoragie) sau cancerului vaginal sau cervical. Nu cred ca are vreo legatura cu faptul ca vineri a fost ultima zi de menstra. Cred insa ca orice sangerare postcoitala necesita un consult ginecologic. Sfaturile date pe acest forum au caracter orientativ, diagnosticul poate fi obiectivat doar in urma unui consult. Fiecare femeie activa sexual trebuie sa aiba un examen Papanicolau anual in primii doi ani de activitate sexuala, urmand apoi, cate unul la fiecare 3 ani pana la varsta de 65 de ani. Asigura-te ca esti cu ele la zi. Te incurajez sa apelezi cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! Mesaj modificat de autor pe 2.12.2010 |
||
|
lauraa23 |
Re: sangerare dupa sex | Data postarii: 16-12-2010 10:52AM |
| buna am 20 ani si am o problema legat de ciclu luna trecuta mia venit ciclu pe 11 si luna aceata tot pe 11 dar nu este ciclu normal imi curge cate o pata maronie ! am avut contact sexual dar prietenul meu nu a ejaculat ! mentionez ca luna trecuta ciclu era normal !! pls raps | ||
|
dr_ene |
Re: sangerare dupa sex | Data postarii: 16-12-2010 10:45PM |
|
Draga Laura, cu cat sangele sta mai mult in uter inainte de a fi eliminat cu atat culoarea sa devine mai inchisa( maro), datorita metaboilizarii hemoglobinei. Pentru un ciclu normal, este nevoie de un echilibru intre cei doi hormoni feminini: estrogenul si progesteronul. O modificare in aspectul si cantitatea ciclului menstrual se datoreaza cel mai frecvent unui dezechilibru hormonal( determinat de stress, variatii ale greutatii corporale, schimbarea programului de munca, exercitiu fizic intens, alimentatie necorespunzatoare, anumite tratamente medicamentoase etc). Contacul sexual nu are nici o legatura, decat atunci cand sangerarea a aparut dupa acesta- in acest caz poarta numele de sangerare postcoitala. Acest subiect a fost discutat in posturile anterioare. Te incurajez sa apelezi cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
||
|
loredanna |
Re: sangerare dupa sex | Data postarii: 04-01-2011 8:55PM |
| Buna. Am nevoie urgent de un sfat. La primul contact sexual cu prietenul meu nu am sangerat insa in acea noapte am observant ca am sangerat putin (dupa cateva ore dupa primul contact sexual) asta a durat cam o zi, apoi cand s-a oprit, a treia zi dupa primul contact sexual am facut-o din nou si din nou nu am sangerat in timpul contactului ci doar dupa cateva ore, iar acum a 3-a zi dupa ultimul contact sexual a devenit putin mai inchis la culoare mai maroniu, inainte era rosu. Scurgerile nu sunt mari dar sunt ingrijorata din cauza sunt. Mentionez ca m-am protejat si prima data(prima data am avut si dureri abdominal destul de mari) si a doua oara. Se poate sa am ceva sau sa fi ramas insarcinata sau este doar din cauza ca m-a dezvirginat ? Vreau un raspund cat se poate de repede. Va multumesc. | ||
|
dr_ene |
Re: sangerare dupa sex | Data postarii: 07-01-2011 9:01AM |
|
Draga Loredana, cel mai probabil aceste sangerari in cantitate mica, avand legatura temporala cu inceperea vietii sexuale sunt datorate dezvirginarii. In timp ce unele femei nu prezinta deloc sangerare la primul contact sexual( contrar credintei populare ca aceasta sangerare trebuie sa apara invariabil), altele pot prezenta sangerari in cantitate mica. De asemenea, este foarte posibil ca sangerarea datorata dezvirginarii sa nu fie o sangerare unica - doar in momentul dezvirginarii. In functie de himen( variabil de la caz la caz- structura, rezistenta, vascularizatia acestuia este diferita de la o femeie la alta, in unele cazuri putand fi chiar absent congenital) , de modul in care s-a facut dezvirginarea( importa aici daca actul sexual a beneficiat de un preludiu si o lubrefiere corespunzatoare) si de modul in care se cicatrizeaza ruptura himenului, pot apare sangerari si la urmatoarele 2 - 3 contacte sexuale, pana la cicatrizarea himenului. Daca ati folosit corect prezervativul, sansele unei sarcini sunt minime. Confirmarea oricarei sarcini se face printr-un test de sarcina efectuat o data ce urmatoarea menstruatie intarzie sa vina. Raspunsul nu poate fi gasit altcumva. Daca sangerarea devine abundenta sau se mentine mai mult timp, se indica un consult ginecologic. Poti apela cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card! Iti doresc multa sanatate! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.