benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, slabire, Frumusete, sanatate fier, dragoste, dieta, portocala, papa, de, asa, sanatate, roz, din, teste
forum benessere

Forum Home > Sanatate

Rosu in gat

Marcela
Rosu in gat  Data postarii:  22-07-2010 3:58PM
De cand s-a nascut, copilul meu face aproape lunar sau la 2 luni rosu in gat.I-am dat cexyl, eurespal, biotics baby si ii trece, dar in luna urmatoare intampinam aceeasi problema.As dori sa stiu care ar putea fi cauza si cum pot preintampina un nou rosu in gat.Va multumesc anticipat!Mentionez ca nu a facut febra niciodata.Acum doua saptamani i-am facut exudat faringian si a iesit negativ.Sau daca pot lua ceva eu, ca sa ii transmit lui prin lapte (alaptez).Diagnosticul de rosu in gat a fost pus de fiecare data de medic.
Pavel
Re: Rosu in gat  Data postarii:  22-07-2010 4:01PM
Buna-ziua!

In primul rand trebuie stiut ca ceea ce popular poarta denumirea de "rosu in gat" reprezinta de fapt o forma mai usoara sau mai severa de faringita acuta.

Cel mai probabil copilul dvs intra in contact cu persoane bolnave de la care contacteaza virusul. Singurul mod de preventie consta in evitarea aglomeratiilor sau a contactului cu persoanele bolnave. Faptul ca il alaptati constituie un plus pentru sistemul lui imunitar, motiv pentru care va recomand sa continuati alaptarea si dupa inceperea diversificarii.

Cat despre oportunitatea administrarii de antibiotic la fiecare astfel de episod, mai ales in absenta febrei, nu pot emite o parere avand in vedere ca nu am examinat niciodata bebelusul.
dr_ene
Re: Rosu in gat  Data postarii:  29-07-2010 5:59PM
Stimata doamna, sub 3 ani, faringita acuta( "rosu in gat" pe numele ei popular) are aproape in totalitate cauza virala. Ca semne de insotire ce sugereaza o viroza sunt: nas care curge, ochi lacrimanzi, tuse, raguseala, diaree sau eruptie pe piele. Fiind o boala virala, antibioticele nu numai ca nu au nici un efect si nu aduc nici un beneficiu, ci expun copilul riscurilor terapiei antibiotice nejustificate( dismicrobisme intestinale- manifestate prin dureri de burta, diaree; alergii; rezistenta in viitor). Exudatul faringian este indicat in special cand exista suspiciuni de faringita bacteriana, cauzata de Streptococ( in genere, la copiii intre 5 si 12 ani). In cazul unei faringite virale, exudatul este negativ.

Sunt peste 200 de virusuri respiratorii care se transmit aerogen sau prin contact direct de la persoane purtatoare/bolnave. Cea mai buna metoda de preventie este spalatul pe maini cat mai des( al mainilor copilului, al membrilor familiei si al tuturor celor care vin in contact cu copilul) si evitarea aglomeratiilor urbane. Faptul ca il alaptati inca este un lucru benefic, desi va veni vremea cand imunitatea se va cimenta prin contact personal cu germenii si producerea de anticorpi proprii.

Tratamentul faringitei virale presupune o hidratare corespunzatoare si tratament suportiv( pentru febra, durere). Durata bolii este autolimitata si nu sunt citate in literatura complicatii. Cu putin curaj si rabdare din partea parintilor si a medicului, putem scuti copilul de pericolele tratamentelor excesive, care sunt mai daunatoare si mai stresante pentru copil decat este boala in sine.

Pentru un consult de specialitate, puteti apela cu incredere la medicii pediatri din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiati de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii puteti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Multa sanatate micutului d-voastra!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului