benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

Convlsie febrila

Marcela
Convlsie febrila  Data postarii:  12-07-2010 6:18PM
buna ziua ,scuzati ma de deranj,am si eu un copil de 1 an si 10 luni.a facut o convulsie febrila la 1 an si 7 luni care a durat 3 minute,am ajuns la spital si la 2 ore mai tarziu a facut alta care a durat tot vreo 3 minute.a fost diagnosticat cu rotavirus.la doua luni dupa a mai facut o convulsie care a durat vreo 4 minute deoarece i am administrat desitin.am ajuns iar la spital diagnosticat cu faringita.sunt foarte speriata,am fost cu el la lsm i am facut eeg,mi sa spus ca nu e nimic grav are decat putine modificari ce apar la toti copii dupa convulsii dar ca se retrag in timp,si nu e nevoie de nici un tratament.imi este foarte frica deoarece face mereu rosu in gat si nu ii trece cu nici un antibiotic.la spital mi sa spus ca are semne de rahitism,are 1 an si zece luni si 15 kg,ii dau calciu cu d3 si fier.imi este frica la temperatura ca ii creste brusc si nu ii scade cu nici un antitermic,sunt speriata sa nu mai faca inca o convulsie.va rog dati mi un sfat cum sa fac
Elly
Re: Convlsie febrila  Data postarii:  12-07-2010 6:19PM
Convulsiile febrile sunt declansate de cresterea brusca a febrei la copiii mici intre 6 luni si 5 ani, cu un maxim intre 1-2 ani. De obicei ,nu necesita tratament profilactic cu medicamente antiepileptice decat in anumite conditii: durata crizelor mai mare de 15 minute, mai mult de 1 convulsie in 24 ore, convulsia afecteaza numai o parte a corpului, sau exista modificari pe electroencefalograma. Medicamentele antiepileptice scad mult frecventa aparitiei convulsiilor dar pot prezenta efecte adverse si trebuie administrate continuu o perioada, de aceea se administreaza numai daca medicul neurolog pediatru o recomanda si daca exista motive serioase pentru a fi recomandate.
dr_ene
Re: Convlsie febrila  Data postarii:  01-08-2010 6:17PM
Draga Marcela, intre 2 si 4% dintre copiii sub 5 ani prezinta convulsii febrile. Dintre acestia, 30-35% prezinta doua sau mai multe episoade. Ele nu apar mereu la aceeasi valoare a temperaturii si nu inseamna ca de fiecare data cand va avea febra, copilul va face un episod convulsiv.

Desi produc panica in randul familiei care asista la episodul convulsiv al copilului, ce este important de retinut e ca aceste convulsii nu afecteaza in nici un fel dezvoltarea creierului si inteligenta acestuia. De asemenea, riscul de a dezvolta epilepsie este doar putin mai mare la copiii care au prezentat convulsii febrile decat la cei din populatia generala.

Tratamentul anticonvulsivant zilnic nu este indicat. Riscurile acestuia depasesc mult beneficiile. Ce trebuie sa stie anturajul este cum sa controleze eficient febra si cum sa se comporte in caz ca se repeta episodul convulsiv.

Tratamentul febrei nu se face cu antibiotic, ci cu antitermice si impachetari hipotermizante, daca e cazul. Doze adecvate de antitermice( Paracetamol sau Ibuprofen), administrate fie oral, fie intrarectal sunt folosite de prima intentie atunci cand temperatura copilului urca peste 38 C( masurat intrarectal). Nu sunt indicate daca exista alte semne de raceala, dar fara febra.

In cazul in care apare convulsia febrila, pacientul trebuie intors pe o parte, pe o suprafata plana, fara obiecte in jur de care sa se poata lovi. Nu trebuie sa introduceti nimic in gura copilului. Nu incercati sa ii opriti convulsiile. Folositi gelul intrarectal de Diazepam pentru o controla episodul convulsiv. De obicei, o singura doza este suficienta.

Cel mai important lucru este sa nu lasati frica sa va paralizeze. Repetati impreuna cu sotul d-voastra ce trebuie sa faceti in caz de febra/convulsie febrila. Si apoi, o data ce ati stabilit pasii necesari, bucurati-va din plin de acesti ani din viata micutului d-voastra, fara sa va ganditi: "Off, de as ajunge odata la varsta de 5 ani, ca sa scap de riscul acestor convulsii!". Fiecare varsta are bucuriile si pericolele ei. Daca traim gandindu-ne numai la pericolele ce pandesc dupa colt, ratam bucuria si frumusetea fiecarei zile ce ne este daruita de sus.

Pentru un consult de specialitate, puteti apela cu incredere la medicii pediatri din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiati de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii puteti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Multa sanatate micutului d-voastra!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului