benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

alunitele semn de frumusetii sau de ingrijorare?

georgi_alina_olteanu
alunitele semn de frumusetii sau de ingrijorare?  Data postarii:  08-07-2010 5:05PM
mi-e foarte frica ca nu cumva sa am cancer de piele. am o alunita care si-a schimbat culoare, din maro mai inchis in mai deschis. si am auzit ca nu e un semn bun.are cineva o parare despre asta?
dr_ene
Re: alunitele semn de frumusetii sau de ingrijorare?  Data postarii:  25-07-2010 7:51PM
Draga Alina, nu orice modificare de culoare a unei alunite semnifica modificare maligna, si nu toate cancerele pielii sunt melanoame( tipul cel mai agresiv). Ce este sigur insa e ca orice modificare de aspect a unei alunite trebuie evaluata de medicul dermatolog, cu ajutorul unui aparat special numit dermatoscop, ce permite vizualizarea unor detalii ce nu pot fi observate cu ochiul liber.

Prezentarea la medic este singura solutie pentru a indeparta orice suspiciune. Amanarea vizitei din cauza fricii nu face decat sa iti augmenteze ingrijorarile si sa intarzie tratamentul corect.

Pe langa modificarea aspectului, alti factori ce vor fi luati in considerare sunt:

- cresterea alunitei in suprafata si profunzime;
- aparitia unor ulceratii spontane sau a unei singerari;
- aparitia unei eroziuni;
- prurit (mincarime).

La oricare dintre noi, nu importa cantitatea de alunite, ci calitatea acestora. Controlul dermatologic anual al acestora este recomandat tuturor.

Poti sa apelezi cu incredere la ajutorul medicilor dermatologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm-ul. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului