benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, slabire, Frumusete, sanatate fier, dragoste, dieta, portocala, papa, de, asa, sanatate, roz, din, teste
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

intarzierea menstruatiei si sarcina

DenisaDinca
intarzierea menstruatiei si sarcina  Data postarii:  01-06-2010 11:38AM
Buna,sunt Denisa,am o problema care nu imi da deloc pace,poate ma puteti ajuta...e cand mi-a venit menstruatia am avut numai probleme,imi venea o saptamana da si una nu,am fost la dr am luat anticonceptionale...dupa un timp s-a descoperit ca am hipertensiune si dr mi-a interzis sa mai i-au anticonceptionale,ideea e ca dupa ce eu m-am lasra de ele tot nu am avut menstruatia regulata,imi venea o data la 3 luni si eu am stat asa ptr ca nu m-a dus capul sa ma duc la dr si sa vad care este problema....ideea este ca acum am ramas insarcinata si eu prima zi a ultimei mele menstruatii a fost la 29.11
.2009 dar pana atunci menstruatia mea a fost o data la trei luni,pe net cand dau la calculator de sarcina imi da data conceptiei 13.1.2009,vreau sa stiu si eu cum este posibil cand eu cu sotul meu nu am intretinut relatii de pe 11.11.2009 pana pe 22.12.2009,vreau sa stiu si eu cum imi calculez acum data conceptiei ptr ca eu cu sotul meu nu am fost la data pe care calc mi-a oferit-o,atata timp cat relatii sezuale nu au fost intretinute
dr_ene
Re: intarzierea menstruatiei si sarcina  Data postarii:  02-06-2010 9:34PM
Draga Denisa, ciclurile neregulate si rare poarta numele de "oligomenoree". Ce este important de retinut este ca exista cicluri fara ovulatie, asa cum exista si ovulatie fara sangerare menstruala. Faptul ca in prezent esti insarcinata arata ca in zilele adiacente ultimei ovulatii ai intretinut un contact sexual neprotejat, care a dus la fertilizarea ovulului si la formarea noii vieti pe care acum o porti in tine.

Intra-adevar, cea mai frecvent folosita metoda de determinare a varstei unei sarcini este data ultimei menstruatii, dar aceasta are aplicabilitate doar in cazul ciclurilor relativ regulate. In acesta cazuri, data conceptiei este cu 14 zile anterior datei cand trebuia sa vina urmatorul ciclu. Data calculata automat de computer nu se aplica in situatia ta, avand oligomenoree.

In cazul tau, masurarea ecografica a mai multor parametri( diametrul biparietal, lungimea femurului si circumferinta abdomenului fatului) cat si lungimea uterului( de la simfiza pubiana pana la palparea fundului uterin la nivel abdominal) vor orienta in privinta saptamanilor de sarcina.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc o sarcina usoara si fara probleme!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului