benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

Transpiratie

Codruta
Transpiratie  Data postarii:  18-03-2010 12:50PM
Buna ziua!
Ma numesc Codruta ,am 31 de ani si am o problema cu transpiratia la nivelul axilelor(intr-adevar am observat ca atunci cand sunt stresata sau emotionata transpir mai mult decat de obicei, si am inceput sa am complexe...).Eu locuiesc in Timisoara si m-ar interesa unde as putea beneficia de un consult de specialitate..
Multumesc mult, Codruta
Diaconu
Re: Transpiratie  Data postarii:  18-03-2010 12:52PM
Buna ziua,
Transpiratia excesiva poate avea multiple cauze (stress, endocrinologice, infectii, etc)
Va propun sa faceti un bilant de analize, in care sa se urmareasca depistarea infectiilor (cultura exudat nazal,cultura exudat faringian, uroculturi, coproculturi, ex. secretii vaginale , teste de determinare a inflamatiei - VSH, HLG, CRP, Fibrinogen) precum si toate analizele uzuale biochimice cu ajutorul medicului dumneavoastra de familie.
Consultul endocrinologic este necesar si va recomanda dozari hormonale (cu siguranta, este interesanta functie tiroidei, dar si alte dozari hormonale).
Nu ratati un consult ginecologic screening si un echo abdomen total.
Consultul dermatologic, este cel care va poate furniza un tratament, chiar si inaintea lamuririi cauzei hiperhidrozei.
Integrati intr-un context si finalizati toate rezultatele analizelor si consultatiilor impreuna cu medicul dumneavoastra de familie sau un medic internist.

informatii.hh
Re: Transpiratie  Data postarii:  20-03-2010 12:20AM
http://health.groups.yahoo.com/group/hiperhidroza-operatie/

Pentru cine vrea sa ni se alature, s-a deschis acest grup (de yahoo) pentru discutii libere pe tema HH / SR (Sindromul Raynaud).

S-au grupat toate informatiile pe sectiuni, pt a fi mai usor de gasit si de urmarit. Atat despre operatie, cat si despre alte tratamente HH.

Ne intalnim pe grupul hiperhidrozistilor (atat cine a fost, cat si cine mai este HH-ist).
dr_ene
Re: Transpiratie  Data postarii:  19-05-2010 7:45PM
Draga Codruta, numele medical pentru afectiunea mentionata, adica transpiratia excesiva, poarta numele de hiperhidroza. Cand aceasta nu are cauze decelabile( diabet, hipertiroidism, tumori, menopauza, anumite medicamente,etc), se numeste hiperhidroza primara. Se estimeaza ca 2,8% din populatie este afectata de hiperhidroza primara, distributia fiind egala la ambele sexe. Debutul este de obicei in adolescenta sau la adultul tanar. In 30-50% din cazuri mai exista un membru al familiei afectat, ceea ce implica o predispozitie genetica.

Deseori pacientii cu hiperhidroza afirma ca din cauza ca transpira devin nervosi( transpiratia evidenta are un mare impact asupra vietii sociale a persoanei afectate si deseori implicatiile psihologice sunt majore), si din cauza ca sunt nervosi transpira. Exista astfel un cerc vicios, care din fericire, in cazurile localizate, poate fi eficient intrerupt.

Astfel, daca in cazul tau, hiperhidroza este limitata la zona axilelor, aceasta este o veste buna. Hiperhidroza axilara poate fi cel mai eficient tratata. Exista disponibile si pe piata romaneasca produse cu concentratie mai mare de clorura de aluminiu( existenta de obicei in antiperspirantele obisnuite), adica 20%, care normalizeaza transpiratia axilara in 3-5 zile. Ulterior, ritmul de administrare poate fi rarit. Se gasesc sub numele de Drysol, Apaxil sau Maxim. Efectul advers cel mai frecvent e iritatia si pruritul( mancarimea) locala, dar care este usor acceptat de cei mai multi pacienti in fata eficientei foarte bune.

Iti doresc multa sanatate!

Pavel
Re: Transpiratie  Data postarii:  02-06-2010 12:55PM
buna ziua
am si eu o problema si as vrea sa ma ajutati. ma numesc Ovidiu am 25 ani si lucrez in strainatate la negru.
problema mea este ca eu transpir foarte mult si foarte repede in orice conditii chiar si iarna dak lucrez afara la minus 5 grade pe fata mea se vad picaturi de transpiratie. este o boala genetica?
o alta problema este faptul ca imi apar foarte repede urme pe corp chiar daca trec si cu unghia usor.apare ceva de genul unei umflaturi rosii ce se mentine cateva minute.asta am inteles ca este o problema a circulatiei sangelui in organism ceea ce ma face sa cred ca aceasta °boala° am mosteni-to de la tatal meu.
va multumesc anticipat!
Diaconu
Re: Transpiratie  Data postarii:  02-06-2010 12:56PM
Din pacate, din intrebarea dumneavoastra am destul de putine informatii, insa, transpiratiile abundente pot aparea la efort intens, lucru care fiind firesc, nu ar trebui sa va ingrijoreze. V-as propune sa va faceti cateva analize de rutina, care sa cuprinda si glicemia si testele tiroidiene - TSH si FT4. Urmele rosii lasate dupa atingerea usoara cu unghia pe piele, se numeste dermatografism. El poate aparea la pacienti cu tulburari ale functiei tiroidiene si la alergici.De asemenea, as mai face Rg. pulmonara si teste microbiologice, exudat nazal, exudat faringian.Nu ati precizat de ce suferea tatal dumneavoastra, deci nu va pot preciza nimic in legatura cu acest lucru.. De mare pret, sunt dialogul si consultatia la un medic chiar si acolo unde sunteti sau la intoarcerea in tara, incat va indrum catre medicul cel mai apropiat de dumneavoastra, pentru o mai mare acuratete a informatie

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului