Hiperactivitate
|
Marcela |
Hiperactivitate | Data postarii: 08-03-2010 9:24AM |
|
buna ziua.As avea si eu o intrebare am o fetita in varsta de 2 ani si 10 luni.Am fost internata cu ea la spiatl unde i sa facut EEG traseu electric efectuat in stare de veghe ,trasu electric ritm de fond beta 4c/sec in derivatile posterioare.Raze des.de unde beta ascutite ample in deriv.C-T-P lateral.Clinic a prezentat o manifestare celebrala caracterizata prin : himpotomie generalizata,ciauosa periorala ,neresponsiviate.. Psihic : hiperactivitate Deoarece prezinta modificari EEG corelante cu hiperactiviate ,modificari clinice descrise se considera necesar introducerea de hot.cu timonil sol in doze crescende : final 3-2-3 mil intrebarea mea este : Daca este necesar timonilul deoarece toate reactile de pe prosepect i-au aparut..As vrea vrea sa stiu daca pot sa ii dau alceva pe baza naturalista sau sa ii dau timonil doza mai mica?????? Va multumesc ! |
||
|
Diaconu |
Re: Hiperactivitate | Data postarii: 08-03-2010 9:25AM |
| Rezultatul electroencefalogramei specificat de catre mama nu este unul semnificativ la aceasta varsta, sub rezerva insa a faptului ca ar trebui sa vad traseul EEG in intregime. Aspectul descris nu se coreleaza cu starea de hiperactivitate a fetitei. Nu pot aprecia de ce s-a luat hotararea introducerii tratamentului cu Timonil. In principiu la o prima criza, daca nu exista modificari EEG semnificative, examen neurologic anormal, CT sau RMN cerebral anormal, nu se instituie tratament, se mai asteapta. Daca fetita este deja pe tratament si are reactii adverse, tratamentul trebuie redus putin. Intrebarea este insa ce fel de reactii adverse prezinta? Cea mai frecventa reactie este aparitia unei eruptii cutanate ceea ce impune neaparat reducerea tratamentului si chiar inlocuirea sa cu alt produs. Este important de stiut care este doza in functie de greutatea corporala a fetitei. In concluzie, parerea mea este ca fetita ar trebui reevaluata din punct de vedere neurologic pentru a sti mai exact ce a fost cu aceasta criza si care este starea ei neurologica acum pentru a putea stabili un tratament corect. | ||
|
adiion1974 |
Re: Hiperactivitate | Data postarii: 03-04-2010 7:58PM |
|
Am citit anumite articole despre ADHD (Attention Deficit and Hyperactivity Disorder) la copii, numai ca diagnosticul eventual stabilit se refera la copii de peste 12 luni. Am citit, de asemeni, alte articole care face referire la aceasta tulburare si la bebeusi. Eu am un bebe de 10 luni jum. si s-ar incadra perfect in aceasta tulburare mai putin partea cu atentia, in sensul ca el este receptiv la ce-l inconjoara, dar in schimb este foarte activ fizic. Este acea stare in care predomina componentele de hiperactivitate si impulsivitate. De foarte multe ori ne punem intrebarea cum de un bebe in starea lui ne poate dobori fizic si psihic pe amandoi?! E NEOBOSIT!!! Efectiv nu doarme. Uraste somnul. E activ chiar si in putinele minute cand doarme in sensul ca misca din toate cele. Suntem la capatul rabdarii; va rugam sa ne oferiti un sprijin, un sfat, o cale spre rezolvare. Cu mii de multumiri anticipate, Adi Ion. Mesaj modificat de autor pe 3.04.2010 |
||
|
dr_ene |
Re: Hiperactivitate | Data postarii: 06-06-2010 8:46PM |
|
Draga Adi Ion, hiperactivitatea la bebelusi este perceputa diferit de doctori diferiti. Unii pediatri o numesc "disabilitate", altii insa insista ca este doar o descriere a modului in care bebelusul se comporta in opozitie cu tendinta de a spune noi cum "ar trebui" sa se comporte. Deseori, hiperactivitatea inseamna ca dintr-o incapere cu mai multi copii, el este cel mai energic, creativ si entuziast in explorarea lumii. Durata mica de somn necesar se intalneste la multi dintre bebelusii hiperactivi. Baieteii sunt afectati de 3 ori mai frecvent decat fetitele. Studiile arata ca hiperactivitatea este agravata, sau in unele cazuri, chiar cauzata de aditivii alimentari. Prin urmare, o alimentatie cat mai naturala, cu alimente fara aditivi, coloranti sau arome artificiale este obligatorie. Va fi benefica pentru starea de sanatate a intregii familii. O baie cu sapun special de lavanda, si ulterior masaj cu ulei, este foarte relaxanta. Permiteti-i copilului sa se joace in apa cat doreste. Melodii linistitoare, create special pentru bebelusi, pot fi utilizate in timpul zilei/serii. Televizorul, radio-ul si computerul trebuie folosite la minim. O plimbare in carucior( vibratia acestuia este relaxanta) sau un scaun ce se leagana il pot relaxa. Temperamentul unui copil este evident din primele saptamani de viata. Cateodata, intr-o familie de lei se naste un pui de maimuta. Dar tocmai faptul ca suntem asa diferiti face viata atat de frumoasa. Pentru orice sfaturi suplimentare si un consult de specialitate, exista Centrul de Educatie Emotionala si Comportamentala pentru Copii "Salvati Copiii", unde beneficiati de ajutorul unei echipe competente de medici si psihologi si de gratuitatea consultului. Va doresc multa rabdare si intelepciune in a va creste copilasul! |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.