benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

raspundeti va rog!

delya
raspundeti va rog!  Data postarii:  10-02-2010 8:33PM
cam la o saptamana de cand mi s-a terminat menstruatia ma intretinut relatii sexuale cu prietenul meu.nu ne-am protejat iar el a ejaculat in apropierea vaginului.este posibil ca o parte din sperma sa fi patruns in vagin?avand in vedere ca exact inainte sa ejaculeze am avut contact sexual.va rog raspundeti si spuneti-mi care sunt sansele ca eu sa fiu insarcinata
delya
Re: raspundeti va rog!  Data postarii:  11-02-2010 7:29PM
va rog!!!!!!e important pt mine sa stiu daca pot fi insarcinata.....astept cat mai curand raspunsurile si parerile voastre
dr_ene
Re: raspundeti va rog!  Data postarii:  11-05-2010 11:54PM
Draga Delya, spermatozoizii traiesc 72 de ore in interiorul vaginului, si foarte putin ( de ordinul minutelor) in aer liber. O data ce lichidul in care acestia se misca se usuca, ei mor. Exista insa posibilitatea ca aflandu-se in apropierea intrarii in vagin, sa poata inainta astfel incat sa ajunga la nivelul organelor genitale interne. Un procent exact pentru probabilitatea sarcinii in acest caz nu exista, intrucat exista diferente mari intre gradul de fertilitate al cuplurilor.

Pana acum cu siguranta ai aflat raspunsul. Mai veridic decat orice estimare sau parere postate pe acest forum( sau oricare altul) este un test de sarcina. Posibilitatea unui rezultat fals negativ este foarte mica daca ciclul a intarziat. La 7 zile de la intarziere, acuratetea este 100%. Cu alte cuvinte, testul confirma sigur daca esti insarcinata sau nu.

Cred ca aceasta experienta v-a convins pe amandoi de importanta unei metode contraceptive sigure si eficiente. Ingrijorarile si stress-ul ulterior referitor la posibilitatea unei sarcini neplanificate sunt astfel evitate. Intreruperea de sarcina nu ar trebui niciodata sa fie metoda contraceptiva.

Iti doresc multa sanatate!
emapop
Re: raspundeti va rog!  Data postarii:  16-06-2010 10:30AM
am si eu o problema...am chisturi pe ambele ovare iar dupa terminarea menstruatiei dupa un contact sexual am inceput am niste scurgeri maronii. se poate sa fie din cauza chisturilor? au fost cumva atinse? sau ce alta explicatie exista? si daca imi puteti spune care sunt zilele fertile de dupa menstra. cumva 10-14 dupa? va multumesc frumos
dr_ene
Re: raspundeti va rog!  Data postarii:  17-06-2010 9:38PM
Draga Ema, sangerarea dupa contactul sexual poarta numele de hemoragie postcoitala. Cauzele acesteia sunt infectiile cu transmitere sexuala, polipi cervicali( ai colului uterin) sau endometriali( ai mucoasei uterului, care ajung pana la nivelul colului), trauma, cancerul vaginal sau cervical. Fara a intentiona sa te sperii, si fara a te gandi la diagnosticele cele mai sumbre, iti recomand cu tarie sa consulti un medic ginecolog. Hemoragia postcoitala nu este un diagnostic, ci un semn. Cauza acesteia trebuie intotdeauna obiectivata.

Chisturile ovariene in cele mai multe cazuri, sunt asimptomatice. Rareori, ele pot cauza sangerari intermenstruale sau pot modifica aspectul obisnuit al ciclurilor( fie mai abundente, fie mai reduse) . De asemenea, pot cauza discomfort in abdomenul inferior in timpul contactului sexual sau durere franca atunci cand se sparg sau se torsioneaza. Daca sangerarea a fost strict postcoitala, este putin probabil sa fie din cauza chisturilor. Ele nu pot fi "atinse" in timpul contactului sexual. Daca insa exista si sangerari intermenstruale, fara legatura cu contactul sexual, atunci aceasta posibilitate intra in discutie.

Perioada fertila a unui ciclul menstrual este preajma ovulatiei( eliminarea ovulului). Aceasta are loc de obicei intre zilele 11-21 de la data ultimei menstruatii, indiferent daca ciclurile tale apar la intervale mai scurte( 21-24 de zile) sau mai lungi( 28-34 de zile). Cele mai fertile zile sunt 4-5 inainte de ovulatie si 1-2 dupa. De la 2 zile dupa ovulatie pana la urmatorul ciclu, o femeie nu este fertila.

Pentru un consult de specialitate, te incurajez sa apelezi cu incredere la medicii ginecologi din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere de 5-25% la prezentarea cardului de fidelitate Centrofarm! Mai multe detalii poti afla pe www.centrofarm.ro, sectiunea card!

Iti doresc multa sanatate!

emapop
Re: raspundeti va rog!  Data postarii:  22-06-2010 6:24AM
va multumesc frumos
andady
sangerari dupa contact sexual  Data postarii:  30-05-2011 10:12AM
buna..as dori si eu niste sfaturi in legatura cu o problema..mi-am inceput viata sexuala acum un an de zile...si in urma cu 2 luni..au inceput sa imi apara niste sangerari..dupa contactul sexual..dar nu de fiecare data dupa contactul sexual...ci doar cu cateva zile inainte menstruatiei..si dupa menstruatie 2 sau 3 zile...efectiv nu m-am alarmat...m-am gandit ca organismul meu reactioneaza diferit...dar acum sincer sunt foarte speriata....am citit mai multe articole prin care tind sa cred ca as avea o infectie vaginala...dar mentionez ca nu am nici un fel de durere in timpul actului sexual...nu am consultat inca un medic ginecolog...astept un raspuns...multumesc frumos!

Mesaj modificat de autor pe 30.05.2011
Mesaj modificat de autor pe 30.05.2011
Dr Gradinaru Dragos - RM
Re: raspundeti va rog!  Data postarii:  30-05-2011 3:00PM
Sangerarile apar frecvent datorita unor dezechilibre hormonale care sunt tranzitorii si se rezolva de la sine, fara tratament. pentru a fi siguri ca nu este nimic grav ar trebui sa faceti o ecografie transvaginala si un consult ginecologic!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului