benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sex & Planning

ciclul menstrual

roxy_s
ciclul menstrual  Data postarii:  12-01-2010 2:00PM
Buna ziua!
Va admir pentru modul cum explicati fiecaruia ce problema are si ce este de facut in cazul acela.
Va rog frumos sa priviti cateva minute si spre problema mea:
Am 24 de ani si , din pacate,am facut o intrerupere de sarcina acum 4 ani, am luat anticonceptionale imediat dupa, timp de 1 an jumatate (Mercilon). Am renuntat la ele pentru ca fluxul menstrual era mult diminuat si culoarea maronie , aproape niciodata rosie ca inainte, cantitatea scadea incat am crezut ca voi ajunge la amenoree. Protej-slipurile erau suficiente, atat de putin era si asta timp de 3-4 zile ca trebuia sa incep iar pastilele. In acel moment orice secretie se oprea brusc + pe picioare mi-au aparut vase vizibile .
Am renuntat la pastile...un timp ciclul era total dubios (putinel, maroniu o luna..pputin mai rosietic alta luna..) si d aprox. 1 an am inceput sa-l urmaresc iar acum pot detalia k : fata de perioada cu anticonceptionale, ciclul este mai abundent (la modul ca folosesc 1-2-3 absorbante/ menstra) insa este foarte inchis la culoare- maro visiniu si este constituit aproape numai din cheaguri unele de dimensiuni impresionante in unele luni, uneori e doar maroniu si atat sau apos cu particule maronii-rosietice). Ceea ce vreau sa spun e ca nu mai are caracter de sange necoagulabil.
Incepe printr-o secretie bej- maronie ca pentru protej slip care tine 2-3 zile apoi incepe sa curga mai mult,imediat dupa dus poate fi si rosie apoi cheaguri, maro inchis etc- 1-2-3 zile apoi se incheie la fel cum a inceput..cu secretie bej-maroniu.
Mentionez ca vine mereu in jurul a 28 de zile (intre 26-31) si tine in total cam 7( dupa norme : ) )
Mentionez k la un consult am primit Duphaston 3 luni cate 10 zile , 1past/Zi din ziua 15-a pana in a 25-a. le-am luat si a fost o ameliorare (adik sangele era mai rosu) dar acum e la fel chiar mai multe cheaguri.
Apetitul sexual este scazut, lubrefierea este greoaie, dar folosind lubrifiant sexul este ok.
Legat de secretie vaginala:
Am avut candidoza si Trichomonas. Acestea pot afecta fluxul menstrual?
Acum eu incerc sa-mi explic aceste cheaguri si acest ciclu de culoare maronie...(pt k 2 doctori nu mi-au explicat teoretic ce se intampla) : este o deficienta a anticoagulantului la acest nivel impiedicata de ceva anume? poate iritatiile repetate produse de cele 2 infectii Candida si Trichomonas sa fii schimbat ceva la nivelul uterului? problema este la nivelul uterului sau la nivelul colului sau vaginal...pentru ca ciclul nu incepe brusc...ci lent in 2 zile si in a 3-a abia..dar atunci incep cheagurile. Pare ca ceva opreste ciclul timp de 2-3 zile si apoi el iese schimbat adica maroniu si cheaguri.

Imi cer scuze pt presupunerile mele, pot parea absurde la un moment dat la fel ca si descrierile...insa va rog din suflet sa ma ajutati cu un raspuns competent..!!

Va multumesc anticipat! Cu respect!
dr_ene
Re: ciclul menstrual  Data postarii:  21-05-2010 9:54PM
Draga Roxy, sunt impresionata de coerenta si claritatea istoricului medical detaliat si de intrebarile tale foarte bine punctate.

Spuneam in post-urile anterioare ca o culoare mai inchisa a sangelui menstrual este data de vechimea sa. Astfel, daca rata sangerarii menstruale( controlata hormonal) este mica, dureaza pana cand acest sange este eliminat din uter, si astfel culoarea se modifica.

Cheagurile apar de obicei in cea mai abundenta zi de sangerare. Atunci, pentru cantitatea mai mare de sange, anticoagulantul local nu este suficient, si apar cheagurile. Nu cred ca este vorba de o afectare sistemica a coagularii. Poti efectua niste teste rapide de sange care evalueaza capacitatea si timpii de coagulare pentru a te asigura ca totul e in regula.

Da, un obstacol in evacuarea sangelui uterin ar putea modifica caracterul menstrei. Cel mai frecvent este vorba de fibroame sau polipi uterini/cervicali. Acestia se pot diagnostica rapid prin ecografie( cel mai usor, transvaginala) sau colposcopie/histeroscopie.

Candida si Trichomonas se localizeaza la nivelul vaginului. Tratate corect si complet acestea nu ar trebui sa aiba consecinte pe termen lung. Riscul unei boli transmisibile sexual trebuie intotdeauna apreciat corect in cazul relatiilor sexuale neprotejate.

De asemenea, durerea pelvina si durerea la contactul sexual( dispareunie) alaturi de ciclurile dureroase se intalnesc in endometrioza( tesut uterin aflat altundeva decat in interiorul uterului). Aceasta afectiune, destul de frecventa, este diagnosticata pe baza istoricului si la nevoie, a laparoscopiei pelvine.

Daca examenul clinic si cel ginecologic, testele de sange, investigatiile imagistice si testul Papanicolau sunt normale, cred ca poti sta linistita. Modificarea de culoare a sangelui menstrual nu inseamna nimic grav. Parghiile extrem de fine, si totusi atat de rezistente, ale hormonilor ce regleaza intreg organismul, in acest caz, al celor sexuali, au suferit probabil anumite schimbari, temporar si astfel se explica aspectul diferit al menstrelor.

Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro.

Iti doresc multa sanatate!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului