intarzierea menstruatiei
|
|||||||
|
paul_alex |
intarzierea menstruatiei | Data postarii: 11-01-2010 2:59PM | |||||
|
As avea si eu o intrebare...Prietena mea foloseste ac si este la a doua folie. Ultimul contact sexual l-am avut vineri, iar de sambata seara a inceput sa ia amoxacilina( nevoita datorita unei pb la o masea)! Ar trebui sa fiu ingrijorat? Va multumesc anticipat. |
|||||||
|
dr_m_agapie |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 11-01-2010 3:00PM | |||||
|
Draga Alex, in present nu exista nici o dovada stiintifica ca antibioticele( cu exceptia rifampicinei) ar scadea eficacitatea contraceptivelor orale. Multa vreme, acest mit a fost perpetuat din an in an in lumea medicala si femeile au fost sfatuite sa aleaga o metoda contraceptiva suplimentara pe perioada administrarii unui tratament antibiotic. Medicina moderna este insa una bazata pe dovezi, pe rezultate concrete rezultate din studii semnificative statistic. Pana in prezent, nu exista nici un astfel de studiu care sa evidentieze interactiunea din antibiotice si contraceptive orale, in sensul diminuarii eficacitatii celor din urma. Trebuie insa retinut ca rata normala de esec a contraceptivelor orale este de 3%, astfel incat cazurile raportate de sarcini neplanificate pe perioada tratamentelor antibiotice concominte administrarii contraceptivelor orale pot fi de fapt parte din acest procent de 3%. Cred astfel ca nu ai nici un motiv sa fii ingrijorat. Va doresc multa sanatate, tie si prietenei tale! Mesaj modificat de autor pe 11.01.2010 |
|||||||
|
simona_anabela |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 11-01-2010 3:03PM | |||||
|
La sfarsitul lui iulie am avut relatii intime cu prietenul meu, desi eram la menstruatie. Pentru cateva clipe ( f putin timp ) penetrarea a fost fara ajutorul unui mijloc de protectie, dar nu a ejaculat si nici nu am continuat foarte mult. Insa incep sa ma ingrijorez pentru ca e deja septembrie si menstruatia nu mi-a venit. Nu am simptome legate de o posibila sarcina si mentionez ca in luna iunie tot nu am avut menstruatie si nici nu a fost vorba atunci de relatii intime. Care ar putea fi problema , exista totusi riscul de o posibila sarcina sau e vorba de anumite dereglari hormonale ( avand in vedere ca am 19 ani ) ? Ma gandesc ca daca exista posibilitatea unei sarcini in 7 sapt cat sunt de atunci, nu as fi avut simptome cat de mici: oboseala, greturi, pofte etc .? Multumesc. Mesaj modificat de autor pe 11.01.2010 |
|||||||
|
dr_m_agapie |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 11-01-2010 3:06PM | |||||
|
Draga Simona Anabela, simptomele unei sarcini sunt total nespecifice si variabile de la o femeie la alta. Poti afla sigur daca esti sau nu insarcinata, o data ce ai trecut de data estimata a unei noi menstruatii, efectuand un test de sarcina: ieftin, rapid si 99.9% sigur. Penetrarea fara un mijloc de protectie te expune la cele peste 30 de boli cu transmitere sexuala, nu numai la posibilitatea unei sarcini neplanificate. "Foarte putin timp" nu ofera nici un fel de siguranta, incat nu este nevoie decat de o secunda pentru ca viata ta sa fie afectata pe termen lung. Inca o data, trebuie sa accentuez importanta vitala a sexului responsabil. Tu si prietenul tau trebuie sa discutati acest subiect si sa luati o hotarare inteleapta impreuna. Toate celelalte cauze posibile ale intarzierii menstruatiei mentionate in rapsunsurile anterioare( stressul, anumite tratamente medicamentoase, castigul sau pierderea in greutate, exercitiul fizic intens, bolile tiroidei, sindromul ovarelor polichistice) sunt valabile si trebuie luate in considerare si excluse, daca nu este cazul tau. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||
|
deea161 |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 14-09-2010 12:47PM | |||||
| buna numele meu este andreea am 21 de ani si locuiesc cu prietenul meu timp de 2 ani,anul aceste am ramas insarcinata in luna aprilie a fost o sarcina extrauterina si la cateva zile am facut un avort,dupa acest avort am urmat timp de trei luni un tratament anticontraceptiv dupa acre am renuntat la el pentru ca imi faceau rau,acum sunt bine desi mai am dureri in partea stanga ma gandesc eu din cauza acelui avort pt ca am ramas cu o singura trompa si un ovul.Insa problema este alta luna trecuta am avut mentruatie pe 15 ieri seara 13.09.2010 am avut o scurgere rozalie-maronie si sa oprit dupa care dimineata foarte putin sa zic o picatura doua nu foarte rosie am fost la doctor insa treb sa astept asa ca am luat eu un test si l-am fc dar mi-e iesit invalid ce imi pute-ti spune.multumesc andreea | |||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 11-10-2010 8:20PM | |||||
|
Draga Andreea, un test de sarcina rapid efectuat la domiciliu poate fi invalid cand expunerea acestuia la specimenul testat( urina) nu a fost corespunzatoare, cantitativ sau ca durata( ideal este ca urina sa fie colectata intr-un recipient), fie a fost expirat. Pana acum cu siguranta cred ca l-ai repetat si rezultatul a fost concludent. Sper sa fie cel pe care vi-l doriti, tu si prietenul tau. Dupa o sarcina ectopica, o femeie poate concepe fara probleme si duce la termen o sarcina intrauterina. Ramane totusi un risc mai mare decat la populatia generala pentru o ulterioara sarcina tubara pe cealalta tuba uterina. Acest risc este crescut de fumat. 30% dintre sarcinile tubare se manifesta chiar inainte de intarzierea menstruatiei, predominanta fiind durerea, si nu sangerarea vaginala. Pentru un consult de specialitate, poti apela cu incredere la medicii ginecologi, din clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||
|
tanase_marinica |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 27-10-2010 5:05PM | |||||
|
sunt foarte ingrijorata va rog sa mi raspundeti deoarece nu sunt in tara imi este si mai greu pe data de 17 sept am avut menstruatia a fost normala la o sapt am avut un contact neprotejat am luat si pilula de a doua zi,luna aceasta nu mi a venit si pe data de 26 am avut scurgeri rosii maronii si a doua zi s au oprit e posibil sa fie nidatie?vreau sa precizez k sunt racita probabil candidoza si am scurgeri urat mirositoare de mai mult timp ce sa fac mi e frica sa fiu insarcinata?va rog ajutati ma am uitat sa precizez m au durut sanii pana sa apara acea sangeraream avut sintomele ca si cum trebuia sa mi vina acum nu ma mai dor ma simt balonata si ma dor ovare rau cam astea sunt sintomele multumesc anticipat Mesaj modificat de autor pe 27.10.2010 Mesaj modificat de autor pe 27.10.2010 |
|||||||
|
dr_ene |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 31-10-2010 6:39PM | |||||
|
Draga Marinica, protectia oferita de pilula de a doua zi este de 95% in primele 24 de ore de la contactul sexual, scazand pana la 60% folosita intre 48-72 de ore. Intrucat mediul uterin nu este propice implantarii dupa adminstrarea pilulei, procentual, mai multe dintre sarcinile ce nu au fost prevenite sunt extrauterine. Pilula de a doua zi are o eficienta mult scazuta comparativ cu celelalte metode contraceptive si nu protejeaza in nici un fel contra bolilor cu transmisie sexuala. Este nevoie de o mtoda contraceptiva folosita in mod regulat atunci cand cei doi parteneri nu sunt pregatiti pentru a deveni parinti. Ca adulti responsabili, este intotdeauna mai intelept si mai usor sa previi, decat sa suporti consecintele unei decizii luate in pripa. Un procent semnificativ de paciente observa o modificare a cantitatii de sange menstrual pierdute la ciclul urmator, 13.8% avand un ciclu mai abundent, pe cand 12.5% mai redus. Cel mai important este sa excluzi posibilitatea unei sarcini. Aceasta se face rapid, printr-un test de sarcina la domiciliu. In cazul in care acesta este pozitiv, trebuie sa te prezinti la un consult de specialitate. Ecografic, sarcina poate fi vizualizata din saptamana 4-5 si se poate obiectiva daca aceasta este intrauterina sau extrauterina. O veste buna este ca pilula de a doua zi nu are efect nociv asupra fatului, aceasta observandu-se in cazul sarcinilor intrauterine care au fost duse la termen. "Raceala" nu este un termen cu suport stiintific pentru infectiile/inflamatiile tractului genital. Candidoza este o infectie fungica, ce nu are nimic de a face cu expunerea la rece. Multe alte afectiuni( boala inflamatorie pelvina, de exemplu, manifestata prin dureri la nivelul pelvisului, scurgeri vaginale urat mirositoare, sangerari neregulate, durere la contactul sexual) sunt boli cu transmitere sexuala si trebuie numite si recunoscute in mod corespunzator. Indiferent unde te afli in prezent, iti recomand un consult medical de specialitate. Iti doresc multa sanatate! |
|||||||
|
dianamarry |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 07-12-2011 9:56AM | |||||
|
Buna ziua, Ma numesc Diana si am 30 de ani. Am citit cu atentie discutiile cu privire la acest subiect. De cand ma stiu am o menstruatie neregulata. Oneori chiar de 2 ori pe an. Anul acesta, recunosc ca am avut o mica dereglare in sensul ca, in luna mai am avut mentruatie repetata, respectiv la inceputul lunii si la finele acesteie. Ceea ce ma sperie si mai mult este faptul ca, cu cat inaintez in varsta am impresia ca devine si mai rara menstruatie si nici un doctor nu m-a putut ajuta. Toate analizele mi-au iesit bune si mi-a fost invocat motivul ereditatii(si mama mea avea aceleasi probleme pana la prima nastere la 19 ani). Sau, m-au trimis sa-mi fac analize complete la glande, insa n-as vrea sa le"deranjez" si de devin vreo obeza. Stau si ma intreb acum in luna decembrie dupa 6 luni fara menstruatie, cum sa explic asta sotului meu care isi doreste si el un copil? Nu am avut nici-o sarcina, este posibil aceasta dereglare, ma poate ajuta cineva cu un sfat? Sunt din ce in ce mai ingrijorata. Multumesc |
|||||||
|
dr.catalina.puscasu |
Re: intarzierea menstruatiei | Data postarii: 12-12-2011 3:25PM | |||||
|
draga dianamarry, ciclul menstrual neregulat este in stransa legatura cu modificarile hormonale, fazele ciclului menstrual fiind determinate de cresterile si scaderile nivelurilor de hormoni din organism. daca menstruatia ta este atat de neregulata cel mai bine ar fi sa te testezi pentru a vedea exact despre ce este vorba. tulburarile hormonale pot avea multe cauze, dar pana nu stim despre ce anume este vorba nu ne putem pronunta. De asemeni, datorita lipsei unui ciclu menstrual normal nu vei putea ramane insarcinata deoarece o sarcina presupune suport hormonal . Ideea preconceputa ca daca te testezi hormonal te ingrasi este falsa. Cresterea ponderala poate fi data intradevar de unele tratamente hormonale, dar in nici un caz de testare. Ai si de ce sa fii ingrijorata, deoarece amenoreea (lipsa sangerarii menstruale) aduce dupa sine modificari de tipul anovulatiei . Asa ca sfatul meu este : testeaza-te si abia dupa aceea, impreuna cu medicul endocrinolog gaseste un tratament potrivit. |
|||||||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.
| Pagini: | 1 | 2 | + |