benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Copilul tau

intrebare pt. dna dr. MADALINA OLIMID

georgecleps@yahoo.com
intrebare pt. dna dr. MADALINA OLIMID  Data postarii:  11-01-2010 2:48PM
Buna seara si La multi ani!

Am o fetita de 4 luni si cateva zile si i-am facut vaccinul Rotarix la 3 luni si apoi la 4 luni, la recomandarea pediatrului. I-am mai facut Infarix hexa la 2 luni si Infarix Penta la 4 luni (impreuna cu a 2-a doza de Rotarix).

Fetita a facut o iritatie a pielii acum cateva saptamani. Am fost la dermatolog, ne-a spus ca are dermatita si ne-a dat tratament cu Travocort (crema) si ne-a zis sa folosim produse de igiena (baitza si masaj) pt. piele atopica (de la A-Derma).

Drept urmare, i-a trecut.

Insa de 2-3 zile iar au inceput sa apara bubitze.

Azi am cautat pe Internet despre posibile efecte adverse ale Rotarix-ului, caci practic bubitzele au reaparut dupa aceasta a 2-a doza, facuta in 30.12.2009, si am gasit cateva referiri la dermatita atopica.

Pe unele forumuri erau parinti care scrisesera ca bebelusii lor au facut aceasta boala urmare a Rotarix, ca medici (pediatri, dermatologi) le-au zis asta, sau alti parinti carora tot medicii le zisesera sa nu faca Rotarix, tocmai din cauza efectelor adverse inclusiv dermatita

Ne-am alarmat foarte tare.

Noi intrebasem pediatrul, inainte de doza a 2-a de Rotarix facuta in 30.12.2009, daca are ceva afecte adverse in afara de lipsa poftei de macare de dupa vaccinare (asa cum ne-a spus la prima doza) si daca ar trebui sa nu mai facem a 2-a doza, avand in vedere iritatia aparuta intaia oara (inca nu citisem atunci pe internet despre posibila legatura intre dermatita si Rotarix). Insa pediatrul, un medic de altfel bine cotat in orasul nostru, ne-a spus sa nu ne facem griji, si sa facem si doza 2.

Am citit si articolul dvs. la adresa de mai jos

http://www.benessere.ro/Copilul-Tau/431/Ce-este-dermatita-atopica.html

Nu mai avem liniste, mai ales ca eu am insistat pentru Rotarix, sotia nefiind pe deplin convinsa ca e bine sa ii facem acest vaccin. Cum se va ameliora vremea (la noi e iarna), va merge la dermatolog cu fetita.

Drept pentru care va rugam mult de tot sa ne spuneti opinia dvs.:

1) din moment ce dermatita atopica este ereditara, are legatura cu Rotarix-ul? mentionez ca in familia mea si in cea a sotiei nu au fost probleme ereditare cu boli de piele etc. (eu am 31 ani si o sora de 29 ani, sotia are 30 ani si inca 3 frati cu varste f apropiate de a ei)

2) e posibil sa fie 2 boli diferite: "dermatita" si "dermatita atopica"?

Daca da, ar fi vreo diferenta intre ele?

Va multumesc anticipat si tremuram in asteptarea raspunsului dvs.
Va dorim un an cat mai bun!
Cu consideratie,
George
olimid_madalina@yahoo.com
Re: intrebare pt. dna dr. MADALINA OLIMID  Data postarii:  11-01-2010 2:50PM
dermatita atopica are criterii clare de diagnostic simplele bubite nu inseamna dermatita atopica, ci doar o reactie minora , fireasca postvaccinala trecatoare sau iritatie de la transpiratie (sudamina), sau eruptie postmedicamentoasa.

Pentru confirmare adresati-va, Dr. Diana Daraban - dermatolog Clinica Polisano.
Dr. Olimid
valentina01
Re: intrebare pt. dna dr. MADALINA OLIMID  Data postarii:  21-09-2011 11:35AM
D-na Dr, am un baietel de 5 luni care s-a nascut cu o pata rosie in frunte (intre sprancene) iar pleoapele sunt de asemenea rosii. De la nastere aceste semne s-au mai estompat, daca nu face efort aproape ca nu sunt vizibile daca nu te uiti cu atentiie. Cred ca afectiunea se numeste " sarutul ingerului". Se poate cumva interveni pentru a disparea aceste semne din nastere? Dispar ele cu timpul? Va multumesc.
dr_ene
Re: intrebare pt. dna dr. MADALINA OLIMID  Data postarii:  21-09-2011 6:29PM
Draga Valentina, afectiunea descrisa poarta intr-adevar numele popular de "sarutul ingerului". In termeni medicali, ea este un "hemangiom plan" adica o tumora benigna a vaselor de sange care nu iese in relief. Capilarele pielii in zona afectata sunt mai aproape de suprafata, deci mai vizibile. Pana la o treime din nou nascuti prezinta la nastere aceste hemangioame: cel mai frecvent la nivelul cefei, intersprancenos si/sau palpebral.

Cele de la nivelul fetei dispar spontan pana la varsta de 1 an. Nu necesita nici un tratament. Hemangioamele occipitale( de la ceafa) de obicei se mentin toata viata, dar aceasta fiind o zona acoperita cu par, ele nu sunt evidente la marea majoritate a adultilor.

Hemangioamele plane nu reprezinta o boala, ci doar o alta dovada a faptului ca fiecare nou-nascut este unic si cu atat mai special!

Multa sanatate micutului tau!

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului