intrebare ptr dna dr MADALINA OLIMID - ref dermatita atopica.
|
mica_lu@yahoo.com |
intrebare ptr dna dr MADALINA OLIMID - ref dermatita atopica. | Data postarii: 11-01-2010 2:42PM |
|
Buna ziua, Am citit pe net un articol al doamnei dr ref la dermatita atopica a bebelusilor. Intrebarea mea este daca, in lipsa mancarimii, bubitele de pe fata, membrele, burtica si spatele bebelusului meu de 2 luni jumate poate fi dermatita atopica, sau poate fi alta afectiune. Mentionez ca aceste bubite - care acopera mare parte din burtica, tors, spate, frunte, fata anterioara a manutelor si picioruselor - au aparut la cca 2 luni. Am folosit mereu haine de bumbac, spalate cu detergent Dermaline, fara balsam, calcate; copilul a fost mereu spalat cu gel lichid special de la Chicco, uns dupa baie cu creme din gama Mustela stelatopia sau avene trixera, sau ulei de masline extravirgin. Apa la baie nu are mai mult de 36-37 de grade, temperatura camerei nu depaseste 23 de grade (la baie mai cald, in cursul zilei mai rece). Copilul este alimentat la san - cu exceptia mesei de la ora 18 - cand primeste max 150 g HUMANA HA ( aceasta se intampla de la o luna jumate - bebe este nascut pe 15.09.2009 si prima "portie de lapte praf - care nu a fost HA de la inceput - a luat-o pe 1.11.2009). Avem in casa un caine caniche - nu are acces in camera copilului - si un papagal. Nu avem covoare sau draperii. In ciuda faptului ca facem totul "ca la carte" si in conformitate cu recomandarilor medicului de familie al bebelusului, bubele nu dispar! Ce facem? Multumesc pentru efortul lecturii, Cu stima Luiza Stefan |
||
|
olimid_madalina@yahoo.com |
Re: intrebare ptr dna dr MADALINA OLIMID - ref dermatita atopica. | Data postarii: 11-01-2010 2:44PM |
|
Buna ziua, Sunt impresionata de corectitudinea tratamentului si eforturilor dumneavoastra si ale medicului curant. Ati facut totul, acum trebuie sa aveti rabdare, la 2 luni si jumatate pilea bebelusului este inca foarte fina si inca imatura, facand totul ca pana acum pe la 4 luni vor disparea fara griji, daca nu dispar va recomand sa va vada un dermatolog, ex Dr. Diana Daraban- Clinica Polisano Plaza. Si inca un sfat cutiile de lapte sunt valabile desfacute 3 saptamani, altfel folosite peste aceasta perioada pot da leziunile amintite. Faceti si un exudat nazal, si cautati eventual portajul de stafilococ sau alta bacterie in cavitatea nazala. Intra ca diagnostic diferential Acneea Bebelusului adresati-va pediatrului dumneavoastra. Cu stima, Dr. Olimid |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.