benessere by centrofarm - stilul tau de viata
RegisterLogin
cauta
Forum
  • Vedete
  • Sanatate
  • Frumusete
  • Copilul-Tau
  • Sex-&-Planning
  • Cariera
  • Silueta-Ta
  • Tendinte
  • Psiho
  • Jumatatea-Ta
  • Destinatii
  • Reportaj
  • Culinar
  • Special
  • Test
  • Horoscop
  • Articolul-Lunii
  • Parinti
  • Editorial
Cauta
scapa de toxine, broccoli, sex, sanatate fier, dieta, sanatate, slabire, frumusete, portocala, dragoste, teste, papa, asa, de, din, roz
forum benessere

Forum Home > Sanatate

buna ziua

believe_in_you
buna ziua  Data postarii:  11-01-2010 1:14PM
In urma cu patru ani am fost diagnosticata cu alopecia areata (pelada). Parul imi cade pe anumite zone ale scalpului, bine delimitate. Ceea ce mi se pare foarte curios este ca parul imi cade mereu in aceleasi zone.

Am inteles ca aceasta boala nu poate fi vindecata, ca se trateaza de la sine si nu pot decat sa grabesc cresterea parului in acele zone.Am gasit informatii ca boala se vindeca de la sine, fara sa mai apara.

Intrebarea mea este : Exista o anumita perioada de timp in care trece, sau este alandala la fel cum si actioneaza asupra firului de par?

p.s. Urmez un tratament cu dermovate solutie, aplicata local si ca sampon folosesc Alpecin. Pot renunta la Dermovate dupa ce mi a crescut parul in acele zone sau e bine ca dupa ce imi creste sa - l folosesc o data pe luna ca sa previn caderea?

Cu stima,
Loredana
florentina_zaharia
Re: buna ziua  Data postarii:  11-01-2010 1:21PM
Alopecia areata este o afectiune autoimuna. Este posibil ca in familia dumneavoastra sa existe un istoric de areata autoimuna cum ar fi tiroidita, lupus. Intrucat mecanismul de producere este autoimun este bine ca ati folosit corticoid cu potenta mare cum este Dermovatul. Acest tratament poate fi combinat cu agenti locali care sa stimuleze circulatia la nivelul pielii capului pe baza de rezorcina si acid salicilic si fototerapie.

Aceasta afectiune are o evolutie cronica, dar se poate vindeca si de la sine fara sa mai apara. Nu exista perioade fixe cand parul cade ci exista anumiti factori favorizanti, cum ar fi scaderea imunitatii din diverse motive: stresul in principal, anumite infectii. De aceea este bine sa faceti un tratament pentru cresterea imunitatii pe cale generala ( vitamine, antioxidanti si minerale).

Samponul pe care il folositi este bun,iar in ceea ce priveste solutia aplicata este bine sa renuntati la ea atunci cand parul a crescut. Folosind solutia o data pe luna nu preveniti recidiva bolii (reaparitia peladei).Pentru o investigatie mai amanutita a afectiunii dvs ar fi fi bine sa consultati un medic dermatolog.

DR. FLORENTINA ZAHARIA

Posteaza mesaj in aceasta discutie

Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.

centrofarm
Aboneaza-te Feedburner Benessere  |   Termeni si conditii   |    |    Forum   |    Contact 

Copyright © 2007-2012 Centrofarm

Centrofarm   |   Revista Plafar  |   Plafar.net   |   Fitnesskit   |   Enetural  |   Produse Naturiste  |   Become a model  |   Nutri-City  |   Retete Culinare  |   Aparate auditive  |   Cariere Sanatatea copilului