mancarimi ale scalpului
|
lauraaa |
mancarimi ale scalpului | Data postarii: 30-10-2009 11:33PM |
| buna ziua am si eu o intrebare, de un an de zile ma comfrunt cu mancarimi in zona fetei a corpului si a salpului care a devenit tot mai gras si caderea parului tot mai excesiva. nu am pete sau bubite am fost de 2 ori la dermatolog care mi-a dat sa folosesc sampon ketoconazol si cateva pastilute care nu au avut nici un efect . nu stiu cum sa scap de aceste mancarimi si nu stiu de la ce pot proveni nimeni nu mi-a dat un raspuns concret! | ||
|
dr_ene |
Re: mancarimi ale scalpului | Data postarii: 31-10-2009 9:33PM |
|
Draga Laura, mancarimea pielii se numeste in termeni medicali prurit. Din intrebarea ta, inteleg ca acesta nu este localizat numai la nivelul scalpului, ci si al fetei si corpului. Bineinteles, un control atent dermatologic va obiectiva prezenta leziunilor sugestive pentru o boala de piele la acest nivel( psoriazisul, dermatita de contact sau dermatita seboreica, pediculoza, eczema sunt cel mai frecvent incriminate) si va indica un tratament corespunzator. Daca prima optiune de tratament nu a avut efect, intoarce-te la medicul dermatolog si spune-i acest lucru pentru a discuta care este urmatorul pas. Deseori, daca un tratament nu este eficient, tendinta pacientilor este sa renunte la medicul respectiv. Cred ca nu aceasta este solutia. Si noi ca medici, si bineinteles, si pacientii nostri dorim sa gasim de prima oara diagnosticul si tratamentul eficient. Deseori insa, lucrurile in medicina nu sunt alb si negre, si nici clare din inceput. De aceea, tatonarea, rabdarea, perseveranta in aflarea solutiei corecte si parteneriatul sincer sunt absolut necesare. Daca nu exista insa nici o modificare a aspectului pielii, luam in considerare boli generale ale organismului care se pot manifesta prin prurit. Boli ale rinichiului care duc la insuficienta renala, pietrele la fiere ce ajung sa fie obstrutive, anemia prin deficit de fier, diabetul, functia scazuta sau dimpotriva crescuta a tiroidei, tratamentul cu contraceptive orale sau opiacee( codeina, morfina etc), unele tipuri de cancer de sange sau de plamani pot fi cauze ale pruritului. Fiecare dintre acestea va prezenta insa si alte simptome si/sau semne de insotire, mult mai sugestive decat pruritul. Si nu in ultimul rand, stress-ul se poate manifesta prin prurit. In acest caz, modificarea stilului de viata, si nu un medicament anume va face diferenta. Daca doresti sa apelezi la un consult de specialitate, dermatologic sau de medicina interna, o poti face cu incredere in clinicile aflate in colaborare cu Centrofarm-ul. Beneficiezi de o reducere intre 5 si 25% la prezentarea card-ului de fidelitate Centrofarm. Mai multe detalii poti afla de pe sectiunea "card" de pe site-ul www.centrofarm.ro Iti doresc multa sanatate! |
||
|
danandrei |
Re: mancarimi ale scalpului | Data postarii: 13-11-2009 9:26PM |
|
Va recomand cu toata seriozitatea 100% PUR COLLAGEN Capsule, o cura de 3-6 luni cu 3 capsule de 500mg seara pe stomacul gol( 3 ore dupa o masa consistenta, 2 ore dupa o salata, 1 ora dupa suc s.a. bauturi "usoare"), REGANEREAZA PIELEA. si intrgul organism. Toti consumatori au precizat curatirea pielii, disparitai matretii,si a punctelor negre, apetelor si iritatiilor de piele si in plus o regenerare a intregului organism( MUSCHI DAN ANDREI: O.P. 1, C.P. 174.IASI, ROMANIA andreidan51@gmail.com telefon:0770492583 |
||
Posteaza mesaj in aceasta discutie
Doresc sa fiu instiintat cand sunt postate mesaje noi in acest subiect click aici.